Montpellier Başkanı Nicollin doğum gününde öldü

Fransız kulübü Montpellier'nin 43 yıldır başkanlığını üstlenen Louis Nicollin, 74. yaş gününde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi

Yeni Şafak
Montpellier Başkanı Nicollin, Belhanda'nın İstanbul'a geldiği gün hayatını kaybetti.

Fransa Birinci Futbol Ligi'nde (Ligue 1) mücadele eden Montpellier Kulübünün 1974'ten bu yana başkanlığını yapan Louis Nicollin, 74. doğum gününde hayatını kaybetti.

Kulüpten yapılan açıklamada, "Başkanımız Louis Nicollin'in ölüm haberini aldığımız için büyük üzüntü içindeyiz. Eşi Colette, çocukları Olivier ile Laurent, aile fertleri ve sevenlerinin acısını paylaşıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Fransız basınında yer alan haberlerde, Nicollin'in, 74. doğum gününü kutlamak için gittiği Garons'taki bir lokantada kalp krizi geçirdiği ve götürüldüğü Nimes kentindeki Caremeau Hastanesi'nde yaşamını yitirdiği bilgisi verildi.

Belhanda'yı Fenerbahçe'ye vermemişti

Galatasaray'ın yeni transferi Belhanda'nın 2013 sezonunda Montpellier'de oynadığı dönemde Fenerbahçe Faslı futbolcu transferinde büyük aşama kaydetmiş ancak Başkan Louis Nicollin engeline takılmıştı.

Sarı-lacivertli takım Belhanda ile anlaşma sağlandıktan sonra transferi KAP'a bile bildirmişti ancak daha sonra taraftar baskısı nedeniyle Fransız basınına açıklama yapmak durumunda kalan Nicollin, "Ölsem Belhanda'yı Türkiye'ye göndermem" diyerek transfere engel olmuştu.

  • Montpellier'nin başkanlığına, alt liglerde mücadele ettiği 1974'te seçilen Fransız iş adamı, kulübü, 1990'da Fransa Kupası şampiyonluğuna taşımıştı. Montpellier, 1999'da UEFA Intertoto Kupası'nı, 2011-12 sezonunda ise tarihindeki tek Ligue 1 şampiyonluğunu kazanmıştı.