Trendyol Süper Lig'in 5. haftasında Kocaelispor'u konuk edecek Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk, karşılaşma öncesinde açıklamalarda bulundu. Sarı-kırmızılıların yeni transferlerinin fiziksel durumuna değinen Buruk, "Ben hep söylüyorum ama kimse anlamıyor, anlatamıyorum" ifadelerini kullandı.
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Kocaelispor karşılaşması öncesinde takımının hedefinin her zaman galibiyet olduğunu belirtti.
Buruk, "Her maçı kazanmak için çıkıyoruz. Kazanmamız gerekiyor. En önemlisi sakin kalmak gerekiyor. Top bizde kalmalı." dedi.
Önceki karşılaşmadan da örnek veren Buruk, kısa süreli konsantrasyon kayıplarının maçın kontrolünü rakibe bırakabildiğini dile getirdi.
"1-2 dakika doğru yapamadığımız yerde 3 dakika arayla 2 gol yedik." diyen Buruk, "Doğru tercihler yapmayınca bazen oyunun kontrolü sizde olması gerekirken kaybediyorsunuz. Rakibin çekildiği, sizin atak yaptığınız bir maç oluyor. Topun değerini iyi bilmek gerekiyor." şeklinde konuştu.
Yeni transferlerin hazır olmadığına dikkat çekti
Okan Buruk, Galatasaray'ın yeni transferlerinin takıma tamamen hazır bir şekilde katılmadığını söyledi. Deneyimli çalıştırıcı, bu konuda yaptığı değerlendirmede dikkat çeken ifadeler kullandı.
"Ben hep söylüyorum ama kimse anlamıyor, anlatamıyorum." diyen Buruk, "Bu oyuncular yüzde 100 hazır gelmedi. Yüzde 100 hazır olduktan sonra koymaya çalışıyoruz. Deniz de dahil hazır gelmedi. Leao sakatlıktan çıkmıştı. Hem bizimle geçirdikleri sürede, antrenman temposunu da yükselttik." dedi.
Transfer döneminin oyuncuların hazırlık sürecini etkilediğini belirten Buruk, "Oyuncular transfer süreçlerinde 1 hafta, 10 gün antrenman yapmıyorlar. Batrakov dışında hazır gelen oyuncu yoktu. Diğer oyuncularla ilgili tam yapamadık ama Leao ve Deniz Gül ile başlıyoruz." ifadelerini kullandı.