Olay hakem Deniz Ateş Bitnel'in lisansı askıya alındı

Süper Lig'de iki sezon önce Türk Telekom Stadyumu'nda oynanan olaylı Galatasaray-Trabzonspor maçını yönettikten sonra uzun süre maç alamayan daha sonra da B Klasman'a düşürülen hakem Deniz Ateş Bitnel'in lisansı askıya alındı.

Haber Merkezi IHA
Trabzonspor'da forma giyenSalih Dursun, Galatasaray maçında karşılaşmanın hakemi Deniz Ateş Bitnel'e kırmızı kart göstermişti.

2015-2016 sezonunda Telekom Stadyumu'nda oynanan Galatasaray-Trabzonspor mücadelesinin hakemi Deniz Ateş Bitnel'in gösterdiği kırmızı kartlar futbol kamuoyunda olay çıkarmıştı. 35 yaşındaki hakem, bu maçta Trabzonspor'dan 4 isme kırmızı kart çıkarmış ve bordo-mavili takım 7 kişi tamamladığı mücadeleyi 2-1 kaybetmişti.

Bitnel, söz konusu yönetiminden sonra Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından uzun süre dinlendirilmiş ve ilk resmi maçına yaklaşık 6 ay sonra TFF 1. Lig’de düdük çaldığı Manisaspor-Elazığspor karşılaşmasıyla çıkmıştı. Deniz Bitnel, son olarak da 10 Eylül 2016'da İstanbul Süper Amatör Lig 6. Grup'ta oynanan Çamlıcaspor-1877 Alemdağspor müsabakasını yönetti.

Lisansı askıya alındı

  • Olaylı Galatasaray-Trabzonspor maçına FIFA Kokartı ile çıkan Deniz Ateş Bitnel, başta bordo-mavili camia olmak üzere TFF yönetiminin de tepkisini çeken yönetiminden sonra bu sezon başı B Klasman'a kadar düşürülmüştü.Süper Lig'in devre arasında güncellenen hakem listeleriyle birlikte genç hakemin lisansı da askıya alındı. Bu aşamadan sonra Bitnel'in kariyerinin devam edip etmeyeceği de merak konusu