Rehavet istemiyorum

Süper Lig’de oynadığı son 3 deplasmanda öne geçmesine rağmen sahadan beraberlikle ayrılan Beşiktaş’ta, Şenol Güneş, Göztepe maçında benzer şeyleri yaşamak istemiyor. Deneyimli teknik adam, futbolcuları uyararak“Konsantrasyon eksikliği ve rehavet istemiyorum” dedi.

Süleyman Hatırasu
​Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Süper Lig’de bugün oynayacakları Göztepe maçı öncesi oyuncularına uyarılarda bulundu. İzmir’den 3 puanla dönmek isteyen deneyimli teknik adam, son 3 deplasmanda yaşananların tekrar etmesini istemiyor. Deplasmanlarda öne geçen Beşiktaş, oyunun son bölümlerinde skoru koruyamıyor ve sahadan beraberlikle ayrılıyor. Bu konuda özelikle savunma oyuncularını uyaran deneyimli çalıştırıcı, “Deplasman maçlarında bize lazım olan golleri buluyoruz ancak yaptığımız basit hatalarla sahada puan bırakıyoruz. Konsatrasyonunuzu 90 dakikaya yaymalısınız. Rehavet istemiyorum. Başlama düdüğünde nasıl oynuyorsanız, son düdük çalana kadar aynı dikkatle sahada olmalısınız” dedi. Golcülerle de görüşen Beşiktaş Teknik Direktörü, “Golü bulsak da önde ileride pres yapmayı sürdüreceğiz. Rakibin bizim yarı sahamıza geçmesine müsaade etmeyin” ifadelerini kullandı. Süper Lig’in 4. haftasında Bursaspor deplasmanına konuk olan siyah-beyazlılar, 1-0 öne geçmesine rağmen oyunun son anlarında yediği golle sahada 2 puan bırakmıştı. 6. haftada ise Kadıköy deplasmanında Fenerbahçe derbisine çıkan Beşiktaş, ilk yarıda Babel’in golüyle öne geçmiş, yine ikinci devrenin ortalarında Ayew’in golüe engel olamayarak sahadan 1-1’lik beraberlikle ayrılmıştı. Son olarak milli ara öncesi Konyaspor deplasmanında 2-1 öne geçen siyah-beyazlılar, son dakika golüne engel olamamış ve 1 puana razı olmuştu.

VAR’ın çalıştığı bir maç olsun

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Süper Lig’in 9. haftasında bugün deplasmanda Göztepe ile yapacakları maça ilişkin, “VAR’ın çalıştığı bir maç olsun” dedi. Orman, kulübün lisanslı ürünlerinin satıldığı Kartal Yuvası’nın sonbahar-kış koleksiyonunun tanıtımında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Göztepe maçının güzel geçmesi temennisinde bulunan Orman, “VAR’ın çalıştığı bir maç olsun. Adaletli, sahada oyunların skoru belirleyeceği bir maç olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı. Takımda sözleşmesi bitecek oyuncularla ilgili de konuşan Orman, “Önümüzde yaklaşık 8 ay gibi bir süreç var. O zamana gelene kadar ligde ve Avrupa’da işimize bakalım. Şu anda sözleşmesi biten değil, sözleşmesi devam edip bizden para alan oyuncuların karşılıklarını verecekleri bir Beşiktaş takımı var” değerlendirmesini yaptı. Beşiktaş Başkanı, fikstürle ilgili soru üzerine ise şunları kaydetti: “Oradaki sıkışıklık bir tek Beşiktaş’tan kaynaklanmıyor. G.Saray’ın da zor bir fikstürü var. Federasyon da iyi niyetli bir şeyler yapmaya çalışıyor ama sonucunda biz perşembe oynarken, G.Saray salı günü oynuyor. Bu sene kupada yokuz ama G.Saray var. Avrupa’daki birçok takım yoğun bir fikstürle oynuyor.”