Şampiyon kupasını aldı

Süper Lig’de 2017-2018 sezonunu şampiyon tamamlayan Galatasaray Futbol Takımı, Türk Telekom Stadı’nda taraftarlarının katılımıyla kupasını aldı. 21. şampiyonluğuna ulaşan sarı-kırmızılı takım, şampiyonluk kupasını kaldırırken evinde büyük coşku yaşadı.

Umut Yılmaz Yeni Şafak
Galatasaray 21. şampiyonluğuna ulaştı

Süper Lig’de 2017-2018 sezonunu zirvede tamamlayarak 21. şampiyonluğuna ulaşan Galatasaray için kutlama organizasyonu düzenlendi.

Türk Telekom Stadı’nda gerçekleştirilen etkinlikte sarı-kırmızılı taraftarlar, elde edilen başarıyı kutlarken, Galatasaray futbol takımı da şampiyonluk kupasına kavuştu. Galatasaray taraftarları stadı büyük ölçüde doldurdu. Organizasyonda ilk olarak kulüp çalışanları isimleri anons edilerek sahneye çağrılırken, sonrasında oyuncular tek tek davet edildi.

Her bir oyuncu, isminin anons edilmesinin ardından kendi seçtiği şarkı eşliğinde sahnede yerini aldı. Yabancı oyuncuların ülkelerinin bayraklarıyla çıktığı organizasyonda birçok futbolcu da çocuklarıyla birlikte kutlamaya dahil oldu. Futbolcuların çıkmasının ardından sahnede teknik heyet yerini aldı. Brezilya Milli Takımı’nda bulunması nedeniyle kaleci antrenörü Claudio Taffarel şampiyonluk kutlamasına katılamadı.

KUPAYI ALİ DÜRÜST VERDİ

Organizasyonda Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz ve Sportif AŞ Başkan Vekili Abdurrahim Albayrak’ın da kürsüye gelmesinin ardından, kupa seremonisine geçildi.

Futbolcular ve teknik heyete madalyalarını Spor Toto Teşkilat Başkanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu takarken, şampiyonluk kupasını, Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili olan kubübün eski yöneticisi Ali Dürüst, takım kaptanları Selçuk İnan, Fernando Muslera ve Hakan Balta’ya verdi. Kupa takdiminde, Selçuk İnan yerine Selçuk Şahin şeklinde anons yapılması, tribünlerin tepkisine neden oldu. Daha sonra bu yanlış isim anonsu düzeltildi.

Galatasaraylı futbolcular, şampiyonluk kupasının alınmasının ardından büyük sevinç yaşadı. Oyuncular, şampiyonluk kupasıyla birlikte sahaya inerek tribünleri gezdi ve taraftarları selamladı. Şampiyonluk kutlaması organizasyonu kapsamında Türk Telekom Stadı’nın ortasına dev bir platform kurulurken, şarkıcılar sahne aldı. Sahne önündeki 6 büyük LED ekranla tribündeki taraftarlara şampiyonluk kutlamasına dair detaylar izlettirildi.

Futbolseverler, Aleyna Tilki, Berkay ve müzik grubu Gripin’in şarkılarıyla eğlenceli anlar yaşadı. Lazer gösterileri ve görsel efektlerin gerçekleştirildiği stada, her bir şampiyonluğu temsilen 21 bayrak asıldı.

Belhanda ilahiyle çıktı

Galatasaray’ın Faslı yıldızı Younes Belhanda, sarı-kırmızılıların şampiyonluk kutlamasında sahneye ‘Taleal Bedru Aleyna’ ilahisiyle çıktı. Belhanda’nın tercihi sonrası tribünler tekbir getirdi. Müslüman futbolcunun sahaya çıkarken yaptığı bu tercihe tribünler de yoğun ilgi gösterdi. Belhanda’nın tercihi ve sahneye çıkış anı sosyal medyada da büyük ilgi gördü. Attığı gollerden sonra yaptığı secdeyle dikat çeken 28 yaşındaki futbolcu, platformda da bu geleneğini sürdürdü. Tribünlerin büyük desteğiyle sahaya çıkan Belhanda, platforma yürürken çocuğuyla birlikte secde yaptı.

Gomis olmasa biz olmazdık

Galatasaray’ın şampiyonluk kutlamalarında açıklama yapan Yasin Öztekin, Bafetimbi Gomis’in katkısına dikkat çekti. Yasin, özellikle ligin ikinci yarısında çok daha iyi olduklarını dile getirerek, “İkinci kez şampiyon oluyorum, 6. kupam. Çok mutluyum. Sezon başında şampiyon olmak istiyorduk, çünkü 2 sezon olamadık. İkinci yarı daha da güçlü olduk. Galatasaray’a gelen forvetin gol atması lazım. Gomis’e elimizden geldiğince yardım ettik. O olmasaydı, biz olmazdık. Huzur olması için neşe olması lazım, biz de bunu iyi başardık” diye konuştu.

Telekom’da 21’li dev bayrak

Süper Lig 2017-2018 İlhan Cavcav Sezonu’nu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray, Türk Telekom Stadı’na sarı-kırmızılı kulübün dev bayrağını astı. Bayraktaki 21 yazısı dikkat çekti. Göztepe deplasmanında aldığı 1-0’lık galibiyetle zirvedeki yerini koruyan ve şampiyonluğa uzanan Galatasaray, dün yapılan şampiyonluk kutlaması öncesinde Türk Telekom Stadı’nı bayraklarla süsledi. Stadyumun otoyola bakan kısmına dev bir bayrak asan sarı-kırmızılıların, bayrağın üzerine 21 yazması dikkatlerden kaçmadı. 21. lig şampiyonluğunu kazanan Galatasaray, takım otobüsünün stada giriş yaptığı bölüme de İngilizce olarak “Evine hoş geldin şampiyon. 21” yazısı astı. Öte yandan oyuncularun kupayı aldığı platformun üstüne asılan “Yer Sarı Gök Kırmızı” yazılı büyük bayrak da dikkat çekti.

Kutlamalar 19.05’te başladı

Süper Lig’i şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray, saat 19.05 itibariyle şampiyonluk kutlamalarına başladı. Süper Lig’i zirvede tamamlayarak 21. şampiyonluğuna ulaşan sarı-kırmızılılar, şampiyonluk kutlamalarına kulübün kuruluş tarihi olan 1905 yılına benzer anlamlı saatte start verdi. Türk Telekom Stadyumu’na gelen yaklaşık 35 bin taraftar, kutlamaları sabırsızlıkla beklerken, saatler tam 19.05’i gösterdiğinde coşku başladı. Tribünlerden yakılan meşalelerle göz gözü görmezken, çalınan marşlara taraftarlar eşlik ederken, kutlamalar yaklaşık 5 saat sürdü.

Önce tepki sonra alkış

Sezon içinde lig maçlarında şans bulamayan ve oynadığı kupa karşılaşmalarında ise kötü performansı nedeniyle büyük tepki toplayan Tarık Çamdal’ın ismi okunduğunda, tribünler büyük tepki gösterdi. Yaşanan durum nedeniyle 27 yaşındaki futbolcunun morali çok bozulurken, daha sonra tribünler tezahüratları yaparak Tarık Çamdal’ın gönlünü aldı. Latovlevici ise sahneye çıktığı sırada ise tribünler, tepki göstermeyerek sessiz kalmayı tercih etti.

Eski dostlar unutmadı

Süper Lig’de 34. hafta sonunda şampiyonluk kupasına uzanan Galatasaray’ı eski oyuncuları da unutmadı. Sosyal medya hesapları üzerinden sarı-kırmızılı takıma kutlama mesajı yayınlayan futbolcular, sevince ortak oldu. Galatasaray’ın 21. şampiyonluğunu kutlayanlar arasında Drogba, Podolski, Harry Kewell, Mondragon, Riekerink, Amrabat ve Riera da vardı.

Teşekkürler Fenerbahçe Doğuş

Trabzon'da Giray Bulak sesleri