Tek gol üç puan

Sezonu deplasmanında Ankaragücü galibiyetiyle açan son şampiyon Galatasaray, taraftarının önüne ilk kez çıktığı maçta Göztepe’yi yeni transferi Henry Onyekuru’nun usta işi aşırtma golüyle mağlup ederek sonuca gitti. Ligdeki ikinci maçını da kayıpsız geçen sarı-kırmızılı takım, puanını 6’ya çıkardı.

Umut Yılmaz Yeni Şafak
Galatasaray, ligin 2. haftasında ilk kez taraftarlarının karşısına çıktı.

Süper Lig’in son şampiyonu Galatasaray, ligin 2. haftasında ilk kez taraftarlarının karşısına çıktı. Türk Telekom Stadı’nda Göztepe’yi konuk eden sarı-kırmızılılar, sahadan galibiyetle ayrılarak lige 2’de 2 yaparak başladı: 1-0.

Geçen sezon son 6 maçını da kazanan Galatasaray, üst üste galibiyet sayısını da 8 maça çıkardı. Maça Göztepe atak başladı. 6. dakikada Yasin Öztekin süratle Galatasaray ceza sahasına girerken, plase vuruşunda Muslera topu yatarak kontrol etti. 19’da Halil sağdan ortasında Yasin’in vuruşunda Muslera gol izni vermedi. 42. dakikada Fernando’nun pasıyla rakip ceza sahasına doğru hızla hareketlenen Onyekuru aşırtma bir vuruşla takımını öne geçirdi: 1-0. 47’de Maicon’un frikik vuruşunda top üst ağlarda kaldı. 56’da ceza sahası içerisinde oluşan karambolde Gomis’in şutunu kaleci kornere çeldi. 58’de Yasin’in soldan kullandığı kornerde Tayfur’un kafa vuruşu üst direkten döndü. 64’te Mariano’nun ortasında önce Gomis, ardından Emre Akbaba dokundu ancak kaleci direk dibinde kornere tokatladı.

Hakan Balta’ya veda plaketi

Geçen sezon sonunda G.Saray ile sözleşmesi sona eren ve futbolu bırakan Hakan Balta için Göztepe maçı öncesi veda töreni düzenlendi. 11 sezon boyunca sarı-kırmızılı formayı giyen ve 5 Süper Lig, 3 Türkiye Kupası, 5 Süper Kupa kazanan Hakan’aa 2. Başkan Abdurrahim Albayrak tarafından plaket verildi. Isınma hareketleri yapan G.Saray takımı da alkışlayarak Hakan’ın yanına gelerek veda etti.

99 günlük hasret bitti

Galatasaray, dün sahasında Göztepe’yi ağırlarken, 99 gün sonra taraftarıyla bir araya geldi. Son olarak 12 Mayıs 2018 tarihinde Evkur Yeni Malatyaspor’u 2-0 yendikleri maçta taraftarıyla bir araya gelen Galatasaray, 99 gün sonra ilk kez bir iç saha karşılaşmasına çıktı.

Ndiaye’de mutlu son

Galatasaray, bir süreden beri peşinde olduğu eski futbolcusu Badou Ndiay’yi kiralık olarak kadrosuna kattı. Sarı-kırmızılı takımın, Stoke City ile Ndiaye’nin kiralanması konusunda el sıkıştığı, Senegalli futbolcunun pazartesi ya da salı günü İstanbul’a gelerek takıma katılacağı açıklandı.

Emre Akbaba ilk maçına çıktı

Galatasaray’ın Alanyaspor’dan transfer ettiği Emre Akbaba, Göztepe maçında yedekler arasında yerini alırken, karşılaşma öncesinde de sahaya çıkarak taraftarları selamladı ve üçlü çektirdi. Taraftarların yoğun ilgisiyle karşılaşan 25 yaşındaki futbolcu, taraftarların fotoğraf çektirme isteğini de geri çevirmedi. Sarı-kırmızılı taraftarlar, Emre Akbaba’nın GS Store’da maç öncesi satışa çıkarılan formalarına da yoğun ilgi gösterdi. Emre Akbaba, maçın 61. dakikada Sinan Gümüş’ün yerine oyuna girerken, etkili oyunuyla dikkat çekti. Emre maç sonu kendisini tekrar çağıran taraftarların yanına giderek selamladı.

Yenilmezlik serisi 20. maça çıktı

Türk Telekom Stadı’nda ligdeki son yenilgisini 2016-17 sezonunun 30. haftasında Kasımpaşa karşısında yaşayan Galatasaray, daha sonra çıktığı 20 maçta rakiplerine yenilmedi. Sarı-kırmızılılar, sahasındaki son 20 lig maçının 19’unu kazanırken, birinden beraberlikle ayrıldı.

Onyekuru’dan ilk resmi gol

G.Saray’ın İngiltere’nin Everton takımından kiraladığı Henry Onyekuru, resmi maçlardaki ilk golünü Göztepe’ye attı. Nijeryalı futbolcu, 42. dakikada şık aşırtma vuruşuyla attığı golle takımına galibiyeti getirirken, hazırlık maçlarında da 2 kez ağları havalandırmıştı.