Yıldız isimden çarpıcı Fenerbahçe itirafı: "9 ay cehennemi yaşadım, dolandırıldım"

Fenerbahçeli yıldız, sarı-lacivertli takımda geçirdiği döneme ilişkin çarpıcı itiraflarda bulundu. Hollandalı futbolcunun açıklamaları gündeme damga vurdu.

Fenerbahçe

Bir dönem Fenerbahçe forması giyen Hollandalı futbolcu Gregory van der Wiel, sarı-lacivertli takımda geçirdiği döneme ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Circus Daily'ye konuşan Van der Wiel, hem yaşadığı dolandırıcılık olayını hem de Fenerbahçe'den ayrılık sürecini anlattı.

"4.5 milyon dolar verdim, dolandırıldım"

Fenerbahçe'ye transfer olduktan birkaç ay sonra bir iş insanıyla tanıştığını belirten Van der Wiel, yatırım yapma kararı aldığını söyledi.

Kendisini araştırdığını ve çevresindeki önemli isimlerin de bu kişiyi tavsiye ettiğini ifade eden Hollandalı futbolcu, gayrimenkul projelerine yatırım yaptığını belirtti. Van der Wiel, yaklaşık 4.5 milyon dolar verdiğini ve kendisine dört ay içerisinde kazanç elde edeceğinin söylendiğini aktardı.

Ancak bir süre sonra yatırımından haber alamadığını söyleyen eski futbolcu, parasını sorduğunda kendisine "600 bin dolar daha ver ve diğer parayı unut" şeklinde yanıt verildiğini öne sürdü.

Van der Wiel, yaşadığı olayın psikolojisini ve özel hayatını ciddi şekilde etkilediğini, bunun Fenerbahçe'deki kariyerine de yansıdığını söyledi.

"Fenerbahçe'ye para için gittim"

Fenerbahçe'ye transfer olma nedenine de değinen Van der Wiel, ekonomik şartların kararında önemli rol oynadığını açıkça ifade etti.

Hollandalı futbolcu, "Fenerbahçe'ye para için gittim. Bu doğru. Başka seçenekler de vardı. Ancak Fenerbahçe'nin finansal şartları iyi olduğu için diğer teklifleri reddettim." dedi.

Futbolu erken bırakmak ve kısa sürede para kazanmak istediğini belirten Van der Wiel, ancak transferinden yalnızca birkaç ay sonra işlerin kendisi açısından tersine döndüğünü dile getirdi.

"Bana 'Beş para etmezsin' dediler"

Fenerbahçe'de kendisine yönelik tutumun zaman içerisinde değiştiğini öne süren Van der Wiel, ağır sözlere maruz kaldığını söyledi.

Hollandalı futbolcu, "Beni çağırdılar ve 'Sen beş para etmezsin. Hiçbir şey değilsin' dediler. Beni aşağılamaya başladılar. Bir noktada ben de tepki gösterdim. Kimse bana hakaret edemez." ifadelerini kullandı.

Dick Advocaat'ın takımın başına geçmesinin ardından durumunun daha da zorlaştığını belirten Van der Wiel, art arda cezalar aldığını ve kendisine yönelik farklı bir tutum sergilendiğini iddia etti.

"9 ay boyunca cehennemi yaşadım"

İzin günlerinde diğer futbolcuların ülkelerine gittiğini ancak kendisinin en küçük hatasının dahi cezalandırıldığını öne süren Van der Wiel, Fenerbahçe'den ayrılması için baskı gördüğünü söyledi.

Van der Wiel, "Ayrılmam için bütün yıl boyunca tehditler aldım. Fenerbahçe'de 9 ay boyunca cehennemi yaşadım." ifadelerini kullandı.