Yıllar sonra gelen transfer itirafı: Barcelona olmadı Fenerbahçe'ye geldim

Fenerbahçe Kulübü, 2008 yılının yaz aylarında sükseli bir transfere imza atmıştı. Dönemin İspanya La Liga gol kralı olan Daniel Guiza, sarı lacivertlilere transfer olmuş ve spor medyasında büyük bir şaşkınlık yaşanmıştı. 42 yaşındaki futbolcu, yıllar sonra Fenerbahçe'ye transferi ile ilgili dikkat çekici bir açıklamada bulundu.

Daniel Guiza, 2008 yılında Fenerbahçe'ye transfer olmuştu.

La Liga gol kralı olması sebebiyle Türkiye'ye gelişi büyük ses getiren Guiza o günlere dair bir itirafta bulundu. İspanyol futbolcu yaptığı açıklamada, Barcelona'ya transfer olabileceğini ancak bunun engellendiğini belirtti.

  • "2008'de Barcelona'ya gitme ihtimalim vardı. Ancak bazı oyuncularla alakalı bir şeyler oldu. Forma yarışında beni rakip olarak mı gördüler bilmiyorum ama kulüp yetkilileri soyunma odasında sorun istemediler. Ben de daha sonra Fenerbahçe'ye gittim."

Daniel Guiza, 2008 yılında 14 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Fenerbahçe'ye transfer olmuştu. İspanyol forvet oyuncusu çıktığı 98 resmi maçta 35 gol atarken 21 de asist yapma başarısı göstermişti.