Aracın konumu plakadan bulunacak

Akıllı plaka dönemi başlıyor. Yeni geliştirilen teknoloji ile araç plakaları bir park sensörine dönüşüyor. Buna ek olarak kendi bataryasından güç alacak plakalar, aracın konumunu da an be an görmenize olanak sağlayacak.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Yeni geliştirilen plakalar iOS platformunda henüz çalışmıyor.

Akıllı plaka dönemi başlıyor. Yeni geliştirilen plakalar artık sadece aracın plaka bilgilerini barındırmayacak. Geliştirilen teknoloji ile birlikte, plakalar park sensörünün yerini alacak.

Aracın önünde ve arkasında yer alan plakalar artık aracı park edeceğiniz esnada kullanıcısına yardımcı olacak. Yeni teknoloji ile bilirlikte resmen bir park sensörüne dönüşen plakalar, park esnasında veya bir yere aracınızı yanaştırmaya çalıştığınızda aracın önünde veya arkasında ne kadar mesafe kaldığını veya her hangi bir nesne olup olmadığını kullanıcısına bildirecek. Kullanıcı ise plakanın sunduğu verileri elindeki telefondan kolaylıkla ulaşabilecek.

YENİ PLAKALAR KABLOSUZ ÇALIŞACAK!

Geliştirilen yeni plakalar mobil cihazınıza kablosuz olarak bağlanacak. Ayrıca aracın konumunu an be an takip etmenize de olanak sağlayacak plakalar, her hangi bir ekstra kablo karmaşasına da neden olmayacak. Çünkü gücünü üzerinde bulunan batarya dan alacak.

Söz konusu teknoloji şimdilik Android cihazlarda çalışıyor. iOS cihazlar da ne yazık ki henüz çalışmıyor. Ama bu teknolojinin yakın zamanda iOS cihazlarda da faal olması beleniyor.