'Cep'te film yarışması başlıyor

Nokia Nseries Kısa Film Yarışması, 20 Ekim tarihinde başlayacak. Yarışma, Türkiye'de kendi alanında bir ilk olacak. Amaç, teknolojinin sanatla farklı bir boyutta buluşması.

Melih Bayram Dede
'Cep'te film yarışması başlıyor

Finlandiyalı mobil iletişim cihazları devi Nokia, Nseries alt markası ile bir kısa film yarışması düzenliyor. Nokia Nseries Kısa Film Yarışması adıyla gerçekleşecek etkinliğin başlangıç tarihi 20 Ekim.

Gelişmiş video özelliklerine sahip olan Nokia Nseries telefonları DVD kalitesinde çekimler yapılabiliyor. Nokia N93 ile çekilen hareketli görüntüler MPEG4 formatında, 30 fps 640x480 çözünürlüğünde ve AAC stereo ses kalitesine sahip.

"BU ÖNEMLİ BİR İŞ"

Nokia Türkiye Genel Müdürü Imfred de Jong, yarışmayla ilgili şunları söylüyor:

“Nokia olarak, sinema dünyasına yönelik girişimlerde bulunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Filmekimi sponsorluğunun ardından, Nokia Nseries Kısa film Yarışması'yla da bu alanda önemli bir işe imza atıyoruz. Artık Nokia Nseries multimedya bilgisayarlarıyla da DVD kalitesinde filmler çekilebiliyor, düzenlenebiliyor, paylaşılabiliyor, 'blog'lara aktarılabiliyor; kısacası günlük hayatınız, Nokia Nseries cihazları ile birer filme dönüşüyor. Çok sayıda insanı sinema zevkiyle buluşturacak olan bu multimedya bilgisayarlarını yaratmanın gururunu yaşıyoruz.”

İLK KEZ TÜRKİYE'DE

Nokia Doğu Akdeniz ve Türkiye Multimedya Pazarlama Müdürü Sertaç Şener de Nokia Nseries Kısa Film Yarışması ile ilgili görüşlerini şöyle açıklıyor:

“Nokia Nseries, deneyime inanıyor. Bu inancın altında, kişilerin her 'an'ı yaşayarak öğrenmeleri felsefesi yatıyor. İşte biz de bu nedenle herkesin kendi bakış açısıyla, kendi filmini çekebileceğini düşündük. Bunun sonucunda da Nokia Nseries Kısa Film Yarışması doğdu. Bu yarışma Türkiye'de kendi alanında bir ilk olacak. Teknolojinin sanatla farklı bir boyutta buluşması sağlanacak.”

YARIŞMA KOŞULLARI

Nokia N93 ile çektiği “Zaman Hırsızı” adlı kısa filmle adından söz ettiren ünlü yönetmen Ümit Ünal'ın katkıları ve İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı'nın (İKSV) desteğiyle düzenlenecek olan Nokia Nseries Kısa Film Yarışması 20 Ekim Cuma günü başlayacak. Amatör ya da profesyonel herkesin katılabileceği yarışmaya www.nserieskisafilm.com web adresi üzerinden ya da Nokia Shop'lar ve İKSV'de bulunan formlar doldurularak başvurulabilecek. Başvurular 31 Ocak 2007 Çarşamba günü sona erecek.

JÜRİDE KİMLER VAR?

Yarışmanın ilk aşamasında her türlü cep telefonu ya da dijital kamera ile çekilen kısa filmler yarışacak. Ön elemeyi geçen çalışmalar, Ümit Ünal, Yeşim Tabak, Uğur İçbak, Sertaç Şener ve Azize Tan'dan oluşan jüri tarafından ikinci bir değerlendirmeye tabi tutulacak.

Bu değerlendirmede ilk 10'a giren kısa filmlerin yönetmenlerine birer Nokia N93 hediye edilecek. Böylece Nseries Kısa Film Yarışması'nın final aşamasına start verilmiş olacak. Bu aşamada 10 yönetmen Nokia N93 ile birer kısa film daha çekecek ve ardından aynı jüri ilk 3'ü seçecek. Yarışmanın birincisi 5.000 YTL, ikincisi 3.000 YTL, üçüncüsü 2.000 YTL ile ödüllendirilecek.

FİLM FESTİVALİ'NDE DE O VAR

Nokia Nseries, Kısa Film Yarışması'nı düzenlemenin yanı sıra, Türkiye'nin en önemli film festivallerinden olan Uluslararası İstanbul Film Festivali'ne de sponsor olacak. 31 Mart - 15 Nisan 2007 tarihleri arasında 26.sı düzenlenecek olan festivalde Tema Sponsoru olan Nokia Nseries, Kısa Film Yarışması'nda ilk 10 dereceyi elde eden filmleri izleyicilerle buluşturacak. Yarışmayı kazanan 3 eser ise 5 Nisan 2007 tarihinde düzenlenecek bir ödül töreniyle açıklanacak.