Hyundai Kona'nın Türkiye satış fiyatı belli oldu

Güney Koreli otomobil üreticisi Hyundai’nin SUV pazarına hitap eden ve büyük beğeni toplayacak aracı Kona’nın Türkiye satış fiyatı belli oldu.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Hyundai Kona

Hyundai Kona, bugün gerçekleşen lansman ile otomobil severlere tanıtıldı. 11 Mayıs itibarıyla satışa sunulacak olan aracın başlangıç paketi 99 bin 900 lira olarak açıklandı. Özellikle Avrupa’da SUV cinsi araçları ile büyük beğeni toplayan firma yüksek satış rakamlarına ulaşmıştı. Kona modelinin de fiyat-performans değerlendirmelerine bakıldığı zaman aynı etkiyi oluşturması bekleniyor.

  • Aracın teknik özelliklerine gelecek olursak iki farklı motor seçeneği karşımıza çıkıyor. Bunlardan ilki, 120 beygir gücünde 1.0 litre T-GDI ve diğeriyse 177 beygirlik 1.6 litre T-GDI benzinli motorlarla satışa sunulacak. 1.0 litrelik motorda 6 ileri manuel vites ve 4x2 çekiş sistemi olan aracın 1.6 litrelik seçeneğindeyse 7 ileri DCT şanzıman ve 4x4 çekiş sistemi bulunuyor. Hyundai, aracın karma yakıt tüketim değerlerini 100 km’de sırasıyla 5.5 litre ve 7.1 litre olarak açıkladı.

Araç üç farklı paket ile satışa çıkacak. Küçük hacimli motor için yalnızca Style paketi bulunuyor. 1.6 litrelik moto için ise Elite ve Elite Smart olarak isimlendirilen paketler olacak. Fiyatı en uygun olan Style modeli 99 bin 900 TL’den başlayan fiyatlarla satılacak. Elite paketinin satış fiyatı 130 bin TL ve Elite Smart paketinin satış fiyatıysa 139 bin TL olarak belirlenmiş.

Hyundai’nin beklenen SUV modeli şimdilik benzinli olarak satışa sunulacak, Haziran ayında dizel seçeneklerinin de ülkemize gelmesi bekleniyor.

610 beygir gücündeki Zerouno Duerta