Windows 11'in Android uygulama desteği detaylanıyor

Windows 11'in Android uygulama desteğinde sona gelinmiş durumda. Şu an testler devam ederken Android uygulamalarının birden fazla pencerede çalıştırılabileceği de ortaya çıktı. Yani aynı uygulama da iki farklı pencerede farklı seçeneklerle açık halde kullanılabilecek.

Yunus Emre Şahin Yeni Şafak
Windows 11

Microsoft, geçtiğimiz aylarda yaptığı duyuruyla Windows 11'in Android desteğinden fazlasıyla bahsetmişti. Fakat Windows 11 çıkmış olmasına rağmen ilk etapta Android tarafıyla alakalı herhangi bir destek gelmedi.

Şirket çalışmaların devam ettiğini ve ilerleyen süreçte desteğin sunulacağını belirtti. Son açıklamalar testlerde son aşamaya gelindiğini gösteriyor. Üstelik Windows 11 tarafındaki Androiduygulama desteği beklenenden çok daha iyi seviyede olabilir.

Ekran görüntülerinde dikkat çeken en önemli noktalardan biri çoklu pencere desteği. Böylece birden fazla uygulama aynı anda farklı pencere boyutlarıyla çalıştırılabilecek. Hatta ve hatta aynı uygulamada da bu destek sağlanacak. Instagram akışıyla Instagram profilin aynı anda gözükmesi bu konudaki somut örneklerden biri.

Instagram iki yeni canlı yayın özelliğini hayata geçiriyor

Instagram 4 kişilik canlı yayın özelliğini duyurdu