Çerkezköy Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi matematikte birinci

Oyak Grubu ile TÜBİTAK işbirliğinde 17 ilde eş zamanlı düzenlenen 'Oyak Liselerarası Matematik Yarışması'nın Tekirdağ ayağında Çerkezköy Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi birinci oldu.

Mustafa Erkaya
Çerkezköy Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi matemat

Oyak Grubu'na bağlı 12 işletme ile TÜBİTAK'ın işbirliğinde 'Hayat Matematiktir' sloganıyla 2003 yılında başlayan ve geleneksel hale getirilen Oyak Liselerarası Matematik Yarışması'nın Tekirdağ ayağında 2008-2009 eğitim yılı il birincisi dün düzenlenen törenle açıklandı. Erguvan Restaurant'ta düzenlenen törene, Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, Tekirdağ Belediye Başkanı Ahmet Aygün, Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, Emniyet Müdür Vekili Gökhan Seven, İl Milli Eğitim Müdürü Üner Dilek ile okul müdürleri ve öğrenciler katıldı. Törenin finalinde, Tekirdağ'da yarışmaya katılan 22 okuldan ilk üç sırayı alanlar açıklandı. Yarışmada il birinciliğini Çerkezköy Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi kazanırken, Milli Piyango Fen Lisesi 2'nci ve Çorlu Ticaret Borsası Anadolu Lisesi de 3'üncü oldu. Yarışmada birinci olan Çerkezköy Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi'nin öğrencileri ile rehber öğretmen ve okul müdürüne birer Cumhuriyet altını hediye edildi. Ayrıca İl genelinde ilk üç sırayı alan okulların temsilcilerine Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar ve Tekirdağ Belediye Başkanı Ahmet Aygün tarafından plaket verildi.

Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, "OYAK Grubu olarak 5 yıldır matematik yarışması düzenliyoruz. Yarışma dolayısıyla Türk gençlerine çözümleme pratiğini yerleştirmek istiyoruz. Matematiğe ilgi duyan gençleri teşvik ederek, matematik sevgisini aşılamak ve matematiğin yaşam ile bağını öğrencilere kavratmak amacındayız" dedi.

Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan ise yaptığı konuşmada, dünya genelinde insan nüfusunun sürekli arttığını, bu artışın rekabeti de beraberinde getirdiğini belirtti.