Foça'da Haydar Aliyev Ormanı kuruldu

Türk-Azeri kardeşliği Haydar Aliyev Hatıra Ormanı'nda yeşerdi. Petkim Yönetim Kurulu Başkanı Vagif Aliyev, "Bu orman 'iki devlet, tek millet' şiarının simgesi olacak" dedi. Petkim Genel Müdürü Hayati Öztürk de, "Her kurum gücü oranında yanan alanları yeşillendirmeli. bu yarışın kaybedeni olmayacak" diye konuştu.

Kenan Tokgöz Yeni Şafak
Foça'da Haydar Aliyev Ormanı kuruldu
Petkim'in Çağdaş Azerbaycan'ın kurucusu ve merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in adına oluşturduğu 'Dostluk ve Hatıra Ormanı'na ilk fidan dikimi bugün gerçekleştirildi. İzmir'in Foça ilçesi, Yeni Foça mahallesi Kapıkaya mevkiinde 75 dekar alanda kurulan ve yaklaşık 11 bin fidandan oluşan orman, bölgede geçen yaz yanan orman alanının sınırında yer alıyor.

Fidan dikim törenine Petkim Yönetim Kurulu Başkanı Vagif Aliyev, Petkim Yönetim Kurulu Başkan Vekili Erdal Aksoy, Yönetim Kurulu Üyeleri Kenan Yavuz, Batu Aksoy, David Mammadov, Farukh Gassimov; Foça Kaymakamı Kamil Köten, Aliağa Kaymakamı İbrahim Keklik, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, İzmir Çevre ve Orman Bölge Müdürü İbrahim Çiftçi, Petkim çalışanları ve orman gönüllüleri katıldı. Fidan dikim töreninde konuşan Petkim Yönetim Kurulu Başkanı Vagif Aliyev, Haydar Aliyev'in yaşamı boyunca savunduğu ve Türk-Azeri kardeşliğinin simgesi haline gelen 'İki Devlet, Tek Millet' ülküsünü sonsuza kadar koruyacaklarını söyledi. Aliyev, PETKİM'in koordinasyonunda bundan sonraki yıllarda da söz konusu arazinin genişleme sahasında ağaçlandırma çalışmalarına destek vererek, bu sosyal sorumluluk projesini geleneksel hale getireceklerini vurguladı.

BİZİM DE İÇİMİZ YANIYOR

Petkim Genel Müdürü M.Hayati Öztürk de, çevre konusundaki duyarlılığı, bir 'maliyet' olarak değil, üretim proseslerinin her aşamasında üzerinde dikkatle durulan ve önemsenen bir rekabet unsuru olarak gördüklerini anımsattı. Yeni Foça'da geçen temmuz ayında çıkan yangının söndürülmesi için PETKİM itfaiyesini ve tüm olanaklarını İzmir Valiliği'nin emrine verdiklerini hatırlatan Genel Müdür Öztürk, "Bu yangında yaklaşık 200 hektarlık orman alanımız yandı. Bu ormanlar ülkemizin akciğerleri. On yılların ürünü birkaç saatte kül olup gidiyor. Doğrusu bizim de içimiz yanıyor. Bundan sonraki görev, yanan alanların orijinal haline geri dönüşümünü sağlamaktır. Biz PETKİM olarak, ilkini bu yıl başlattığımız ve her yıl geleneksel hale getireceğimiz 'Haydar Aliyev Dostluk ve Hatıra Ormanı' projemiz ile bir yandan sosyal sorumluluğumuzu yerine getirirken diğer yandan da Hazar Denizi ile Ege'yi buluşturacak yeni sembollerden birini daha gerçekleştirmiş olacağız" dedi. Azerbaycan'ın Merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in her zaman yeşile tutkun bir Devlet Adamı olarak tanındığını sözlerine ekleyen Öztürk, Hazar Denizi ile Ege'yi buluşturacak yeni sembollerden birini daha gerçekleştirdiklerini kaydetti. Aynı duyarlılığı bölgede faaliyet gösteren diğer sanayi kuruluşlarından da beklediklerini sözlerine ekleyen Öztürk, "Bu konuda birbirimizle yarışalım, bu yarışın kaybedeni olmayacak" değerlendirmesini yaptı.