Hayatın her alanında olduğu gibi, spor alanında da Bursa''yı ve Bursalıları modern tesisler ile buluşturmaya devam eden Osmangazi Belediyesi, Hamitler mahallesinde yapımı tamamlanan Hamitler Spor Tesislerini, sporcuların ve vatandaşların da katıldığı coşkulu bir törenle hizmete açtı. Toplam 9 bin 860 metrekare alan üzerine inşa edilen, yürüyüş yolları, modern aletlerin bulunduğu fitnes alanları, çocuk oyun parkı, halı sahası ve kafeteryası ile tam bir spor kompleksi olan tesislerin açılışında konuşan, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, ''Bu tesislerimiz, yalnızca sporcu gençlerimiz değil, kadınıyla, erkeğiyle 7''den 70''e tüm insanımızın faydalanabileceği son derece modern bir tesis'' dedi.
''HAMİTLER CAZİBE MERKEZİ OLUYOR''
Osmangazi''de, sorunları mahalle halkıyla birlikte tespit ettiklerini, çözüm konusunda da karşılıklı fikir alışverişinde bulunarak proje geliştirdiklerinin altını çizen Mustafa Dündar, ''Yapımı devam eden Ertuğrul Sağlam Spor Kompleksi, Demirtaş Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu, Alacahırka mahallemizde tamamlanma aşamasına gelen Spor tesislerimiz ile yine Demirtaş''ta önceki gün temelini attığımız Atıcılık ve Trap tesisleri, ilçemizde adını bir çırpıda sayabildiğim projelerimizden bazıları. Yol, asfalt, tretuar, park ve diğer altyapı hizmetlerimizle, Hamitler mahallemizi eski köy görünümünden kurtarıp, son derece modern bir mahalle haline getiriyoruz'' dedi.
''YALNIZCA SPOR DEĞİL BİR YAŞAM MERKEZİ''
Yapılan hizmetlerin, Osmangazi''de çıtayı çok yükselttiğini, ilçede adım atmadıkları, hizmet götürmedikleri mahalle ve sokak kalmadığını dile getiren Mustafa Dündar, ''Bizler bu tesisleri yaparken sizlerden bir tek şey istiyoruz. Buralara sahip çıkmanız. Bugün açılışını yaptığımız bu tesisler sadece spor tesisi değil. Burası aynı zamanda bir yaşam merkezi. Her yaştan insanın faydalanacağı, gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzaklaştıracak tesisler. Ben inanıyorum ki, bu tesislerden milli takımlarda mücadele edecek sporcular çıkacak'' diye konuştu.
İLK PENALTI BAŞKANDAN
Yapılan konuşmaların ardından kurdele kesilerek açılışı yapılan tesislerde, Başkan Mustafa Dündar Hamitler Spor ve Osmangazi Spor Kulübü sporcuları ile bir araya geldi. Dündar, kendisine Hamitler Spor Kulübü''nün flamasını hediye eden kaleciye ilk penaltı atışını yaparak tesisleri hizmete açtı. Dündar, daha sonra çevresini saran sporcularla çak yapıp hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.