T.C. KARTAL / İSTANBUL 1. İCRA DAİRESİ

T.C. KARTAL / İSTANBUL 1. İCRA DAİRESİ

T.C. KARTAL / İSTANBUL 1. İCRA DAİRESİ

2012/147 TLMT. - örnek No: 64

TAŞINMAZ AÇIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına Karar Verilen Taşınmazın Cinsi, Kıymeti, Adedi Evsafı:

Taşınmazın Bilgileri (Tapu) GAYRİMENKULUN ESVAFI : İstanbul ili, Maltepe ilçesi, Başıbüyük Mah.de kain 1363 ada, 12 parselde, , 458,86 m2 miktarlı kat irtifaktı 30/180 arsa paylı, 2 normal kat 7 nolu dubleks daire niteliğindeki bağımsız bölüm taşınmazdır.

Söz konusu taşınmaz Maltepe ilçesi, Başıbüyük (Aydınevler) Mahallesi, Barbaros Sokağında, mahallen 12 kapı nolu , betonarme karkas sistemde iki bodrum, bir zemin, iki normal, bir çatı katlı inşa edilmiş ERTÜRK apartmanının ikinci normal kat, 7 nolu dubleks dairesidir. Daire tespit sırasında kapalı olduğundan aynı yapılışta ve aynı metrekare sahalı simetriği

benzer daire gezilerek tespit yapıldı. Buna göre daireye ikinci kat girişinde hol, hole açılan mutfak, salon ve bir koridorda biri ebeveyn banyolu üç yatak odası, banyo-tuvalet mahalleri ile çatı arası dubleksine çıkan merdiven mevcuttur. Çatı arası dubleksinde ise iki oda, Amerikan mutfaklı salon ve banyo mahalleri bulunmaktadır. Döşemeler Islak zeminlerde seramikle, salon

ve odalar laminat parke ile kaplıdır. Mutfakta tezgah altı üstü dolapları, banyoda küvet, klozet ve lavabo vardır. Daire takriben dubleksi ile birlikte 145.00 m2 sahalı olup dairede doğalgaz yakıtlı kombi kat kaloriferi tesisatı vardır. Kombi konmamıştır.

Bina, vasat üstünde malzeme ve işçilikle inşa edilmiş olup binada su, elektrik, doğalgaz ve asansör tesisatları bulunmaktadır. Bina takriben 2 yıllık olup yeni deprem yönetmeliğine uygun inşa edilmiştir.

Taşınmazın İmar Durumu : Dosyada mevcut Maltepe Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 20/01/2012 tarih ve 2012/2833 sayılı imar durumu yazısında söz konusu 12 sayılı parselin , 15.02.2008-29.07.2008-22.08.2010 T.T.” li 1/1000 ölçekli Maltepe E-5 Kuzeyi Uygulama İmar Planında 5/A-3/3 yapılanma şartlarında konut alanında kalmaktadır.

Taşınmazın Takdir Olunan Kıymeti : Bilirkişi tarafından 190,000,00TL. Değer takdir edilmiştir.

KDV Oranı : Mevzuatın belirlediği oranda

1. Satış Günü : 31/08/2012 Cuma

15:00 -15:10 saatleri arasında

2. Satış Günü : 10/09/2012 Pazartesi

15:00 -15:10 saatleri arasında

Yukarıda özellikleri yazılı taşınmaz/lar bir borç nedeni ile açık arttırma suretiyle satılacaktır.

Satış Şartları:

1- Satış yukarıda belirtilen gün ve saatte KARTAL 1.İCRA MÜDÜRLÜGÜN'DE'da açık artırma sureti ile yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin % 60 nı ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmaz ise en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartı ile yukarıda belirtilen gün ve saatlerde ikinci arttırmaya çıkılacaktır. Bu arttırmada da bu miktar elde edilememiş ise taşınmaz en çok arttıranın taahhüdü saklı kalmak üzere arttırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok arttırana ihale edilecektir. Şu kadarki, arttırma bedelinin malın tahmin ediler kıymetinin % 40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüchanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka, paray;

çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmaz ise satış talebi düşecektir.

2- Arttırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin % 20'si nisbetinde pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebili KDV ve damga alıcıya aittir. Tellaliye resmi, Tapu satım harcı ve birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir. Tahliye ve teslim masrafları alıcıya aittir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu taşınmaz üzerindeki haklarını hususu ile faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile onbeş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenleri şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerim 2012/147 sayılı dosya numarası ile Müdürlüğümüze başvurmaları ile satış ilanının tebliğ edilemeyen alakadarlara tebliğ yerine kaim olacağı ilan olunur.

olacağı ilan olunur. 16.7.2012

(lc.lf.K.126)

(*) İlgililer tabirine İrtifak hakkı sahipleri de dahildir

B:45394 www.bik.gov.tr

Resmi İlanlar www.ilan.gov.tr'de