T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

A K T Ü E L

Hacı adaylarına
bol bol seçenek

Seyahat acenteleri hacı adaylarını, altı tip organizasyonla kutsal topraklara taşımaya hazırlanırken, Diyanet'in beş seçeneği bulunuyor

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan sonra 'A' Grubu seyahat acenteleri de 2002 yılında kutsal topraklara gitmek isteyen hacı adaylarına, normal ve lüks olmak üzere altı tip hac organizasyonu düzenledi. Organizasyonlar hakkında bilgi veren ilanlara göre, şirketler hacı adaylarından havayolu ile normal hac için 1800 dolar, karayolu ile hac için 1450 dolar tahsil edecek. Standart 3. tipi tercih eden hacı adayları, iki kişilik odalar için 2 bin 500 dolar, üç kişilik odalar için de 2 bin 300 dolar ödeyecekler. Müstakil hac tipini seçenler ise 15 günlük hac için 3 bin 500 dolar, 21 günlük hac için 3 bin 750 dolar, 5 yıldızlı hac organizasyonu için iki kişilik odalar için 5 bin dolar ödeyecekler.

VİP hacılarına özel hizmet

Özel hizmet verilecek VİP hacı adaylarının ise iki kişilik odalar için kişi başına 7 bin 400 dolar, üç kişilik odalarda kişi başına 6 bin 900 dolar ödemeleri gerekiyor. VİP hacı adayı olmak isteyenler, Mekke ve Medine'de Hilton Otel'inde konaklayacak. Lüks hacı olmayı seçenler, diğer hacı adayları gibi şemsiyelerle uzun süre yürümeyecek aksine Kabe ile otel arasındaki sadece 50 metrelik mesafeyi yürüyecekler.

Öte yandan, Diyanet İşleri Başkanlığı da beş çeşit hac organizasyonu düzenledi. Diyanet'in organizasyonuyla, normal tip karayolunu tercih eden hacı adayları 778 milyon lira artı 900 dolar, normal tip havayolunu tercih edenler 210 milyon lira artı 1620 dolar ödeyecek.

Diyanet'ten hac açıklaması

Diyanet İşleri Başkanlığı, hac organizasyonunun, seyahat sırasında hacıları olumsuz etkileyecek gelişmelerin görülmesi halinde, yetkili kurulların kararıyla iptal edilebileceğini, bunun dışındaki gelişmeler sebebiyle hac organizasyonunun iptal edilmesinin söz konusu olmadığını bildirdi. Diyanet İşleri Başkanlığı, bazı basın yayın organlarında yer alan "Savaş çıkarsa hac iptal edilecek" şeklindeki haberler üzerine hac organizasyonunun iptal edilmesinin söz konusu olmadığı bildirildi.

 
Bild gazetesi özür diledi
İslamiyet'le ilgili bir yazı dizisi çerçevesinde Hz. Muhammed olduğunu iddia ettiği bir resim yayınlayan Alman Bild gazetesi, müslümanlardan özür diledi. Gazetenin dünkü sayısında, müslümanların, Hz. Muhammed'in resminin yayınlanmasına tepki gösterdikleri, gazetenin niyetinin bu olmadığı, olaydan üzüntü duyulduğu belirtildi. "Hz. Muhammed'in yüzü neden gösterilmez?" başlıklı haberde, İslam dini uzmanlarının açıklamalarına yer verildi. İslam dini uzmanı Prof. Annemarie Schimmel de, müslümanların tepkilerini haklı bulduğunu vurgulayarak, "Gelenekleri, Hz. Muhammed'in yüzünün gösterilmesine kesinlikle karşı çıkıyor. Hz. Muhammed'in sadece sözlerle tarif edilmesine izin veriliyor" dedi.
Preveze Zaferi'nin 463. yıldönümü
Preveze Deniz Zaferi'nin 463. yıldönümü ve "Deniz Kuvvetleri Günü" dolayısıyla Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda anma toplantısı düzenlendi. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Koramiral Metin Ataç'ın da katıldığı toplantıda konuşan Deniz Kurmay Binbaşı Serdar Kocaalioğulları, Preveze Deniz Zaferi'nin tarihçesine ilişkin bilgi sundu. Barbaros Hayrettin Paşa'nın Türk denizciliğinin sembol ismi olduğunu belirten Kurmay Binbaşı Kocaalioğulları, Preveze Deniz Zaferi'nin Türk denizcilik tarihinde bir dönüm noktası olduğuna işaret etti.

28 Eylül 2001
Cuma
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED