T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M

HASAN ÖZDEMİR'e işkence soruşturması

Başbakanlık, "Temiz Şehir" operasyonunda gözaltına alınanlara işkencenin belgelenmesi üzerine Emniyet Müdürlüğü ile Özdemir hakkında soruşturma başlattı.

Başbakanlık, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nü incelemeye aldı. Reşit olmayan çocukların gözaltına alınması ve rehin tutulması, yakınlarına da işkence yapılması haberlerini ihbar kabul eden Başbakanlık, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltına alınan şahıslara işkence yapıldığı ve reşit olmayan çocukların gözaltına alınıp rehin tutulduğu haberleri ile ilgili olarak soruşturma başlattı. Başbakanlık, Organize Suçlar Şube Müdürlüğü başta olmak üzere Mali Şube'de de gözaltıları ve işkence iddialarını soruşturacak. Soruşturma kapsamında bir numaralı muhatap ise Emniyet Müdür Vekili Hasan Özdemir.

Mağdurların ifadesi alındı

Soruşturma ile ilgili ilk adımı atan Başbakanlık, İçişleri Bakanlığı'na talimat vererek sözkonusu işkence ve çocukların rehin alınmasıyla ilgili haberlerin araştırılmasını istedi. Bunun üzerine İstanbul Valiliği'ne gönderilen Başbakanlık talimatı sonucu üç polis başmüfettişine görev verildi. Müfettişler dün "Temiz Şehir" adı altında gerçekleştirilen ve gözaltına alındıkları Emniyet'te işkence gören mağdurların ifadesine başvurdu. Müfettişler, reşit olmadıkları için gözlem altına alınan ve rehin tutulan üç cocuk ve annelerinin de ifadelerine başvuracak. Eldeki işkence delillerini ve gazeteci Tuncay Özkan'a işkence seslerinin dinletildiği haberlerini de araştıran müfettişlerin gerekirse telefon kayıtlarını da inceleyeceği öğrenildi.

Kirli Organize'ye dönüşen operasyon

Mülkiye Başmüfettişi Candan Eren'in düzmece raporu ile Ak Parti lideri Tayyip Erdoğan döneminde gerçekleşterilen hizmetlere yönelik "siyasi linç" kampanyasının ardından gözaltına alınanlara 'elektrikli işkence' yapıldığı Haseki Hastanesi tarafından verilen raporla belgelenmişti. Yapılan işkencelerin belgelenmesi üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar Şube Müdürlüğü hakkında, Fatih Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı. Operasyonlarda, olayla ilgili olmayan iki kadın ve üç çocuk da gözlem altına alınmış, emniyette rehin tutulmuştu.

 
Ahmet Ergün serbest bırakıldı

İFTİRACI Kuş geri döndü
İftiralarıyla bazı bürokrat ve işadamının gözaltına alınmasına ve işkence görmesine neden olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mahmut Kuş'un görevine geri dönmesi belediye çalışanlarının büyük tepkisine neden oldu.
Önce çocuklar vuruluyor
UNICEF'in raporu olası bir savaşın Afgan çocuklarını nasıl etkileyeceğini gözler önüne serdi. Rapora göre savaşlarda ölen ve yaralananların yüzde 80'ini çocuklar ile kadınlar oluşturuyor.
İlahiyat'ta eğitim durdu
Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde eğitim durdu. Kız öğrenciler yasak nedeniyle okula alınmazken erkek öğrenciler de derslere girmiyor.
Türk, Fehriye Erdal'ın peşinde
BELÇİKA'ya giden Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, Fehriye Erdal'ın yargılanmasıyla ilgili olarak Belçikalı yetkililerle görüşeceğini söyledi.
Bombanın ardındaki dram
Polisin, büyük bir gafla, 'canlı bomba' diyerek kamuoyuna 'terörist' nitelemesiyle lanse ettiği patlamada ölen gariban iki kardeşin ailesinde tam bir yas hakimdi.

28 Eylül 2001
Cuma
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED