T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M

İFTİRACI Kuş geri döndü

İftiralarıyla bazı bürokrat ve işadamının gözaltına alınmasına ve işkence görmesine neden olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mahmut Kuş'un görevine geri dönmesi belediye çalışanlarının büyük tepkisine neden oldu.

Sözde 'Temiz Şehir' operasyonunun başlamasını sağlayan raporlarda yer alan iftiraları üreten İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mahmut Kuş, Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna'nın talebi üzerine yeniden göreve başladı.

İçişleri Bakanlığı tarafından 3 aylık süre için görevlendirilen Genel Sekreter Yardımcısı Mahmut Kuş'un bu süre içinde, belediyede "personel düzenlemesi" yapması bekleniyor. Gürtuna'nın, belediye bürokratları hakkında iftiralarda bulunduğu resmi tutanaklarla belgelenenen Kuş'a ısrarla sahip çıkması, Büyükşehir çevrelerinde ciddi kuşkulara yol açtı. Kuş'un yeniden göreve getirilmesi belediye personeli arasında da rahatsızlığa neden oldu.

Bu arada bir üst düzey yetkili de atamayı, "Sayın Kuş, herhalde Sayın Başkan'la ilgili önemli bilgilere sahip olmalı. Tekrar görevlendirilme için İçişleri Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunması bunu gösteriyor" sözleriyle yorumladı.

Kuş'un yeniden göreve getirilmesi olayı şöyle gelişti. İçişleri Bakanlığı'na yapılan iki müracaata rağmen Büyükşehir Belediyesi'nde görevlendirilmesi kabul edilmeyen Kuş için yapılan son müracaatta teamüllere aykırı olarak 3 aylık bir süre için görevlendirme yapıldı. Büyükşehir Belediyelerinde geçici olarak görevlendirilen bürokratlar bir yıllık görev yapıyorlardı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndeki görevi 31 Aralık 2001 tarihinde sona erecek olan Kuş'un görevlendirme yazısında bu süre içinde "personel düzenlemesi" yapacağı ifadesine yer verildi.

Kıyım mı yapacak?

Namuslu dürüst insanları karalama kampanyalarıyla yıldırıp, belirlediği hedeflere ulaşmayı amaçladığı belirtilen Kuş'un, 3 ay sürecek görevi boyunca personel kıyımı yapacağı dile getiriliyor. İsminin açıklanmasını istemeyen belediye bürokratları, bu durumdan tedirgin olduklarını, karşılaştıkları olaylar karşısında imza atmaktan imtina ettiklerini, böyle olunca da belediyenin iş yapamaz hale geldiğini söylediler.

İçişleri Bakanlığı'na bağlı olarak Mülkiye Müfettişliği görevini sürdüren Kuş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde Genel Sekreter Yardımcısı olarak Ali Müfit Gürtuna'nın, Belediye Başkanlığı döneminde görevlendirildi. Kuş'a; Personel, Kontrol, İtfaiye, Kültür ve Sosyal İşler, Sağlık, Yazı ve Kararlar Daire Başkanlıklarıyla Meclis Muamelat, Encümen ve Haller Müdürlükleri bağlı bulunuyor. Bu arada belediye bürokratları, Kuş' un kendine bağlı birimlere ait bir çok kararda imzası bulunmadığını, önemli konularda imza atmaktan çekindiği belirttiler.

Kuş hala sessiz

İftiralarıyla bir çok bürokrat ve işadamını zan altında bırakan ve işkence görmesine, gözaltına alınmasına sebep olan Mahmut Kuş, bugüne kadar basın ve yayın organlarında çıkan iftiralarıyla ilgili hiçbir açıklamada bulunmadı.



28 Eylül 2001
Cuma
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED