T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

B İ L İ Ş İ M

Sıra Compex'e geldi

Türkiye bilişim sektörünün iki fuarından biri olan Compex 2001, 3 Ekim'de açılıyor. Teknoloji tutkunları, fuara ücretsiz giriş için compex.com.tr adresinden ücretsiz davetiye alabilecekler.

Bilişim A Cebit Event Fuarı'ndan sonra, sektöründe ikinci büyük fuar organizasyonu Compex 2001 03-07 Ekim 2001 tarihlerinde gerçekleşecek. bu yıl 26.sı düzenlenecek Compex Uluslararası Bilgisayar Fuarı'nın ekonomik krize rağmen büyük ilgi görmesi bekleniyor.

Compex 2001 Fuarı bilgileri, organizasyon detayları ve geçen yıl yapılan Compex fuarı hakkındaki tüm bilgilerin yer aldığı web sitesi açıldı. Ana teması Digital Yaşam Teknolojileri olan web sitesinin tasarımında, kendi aralarında haberleşebilen, birbirini yönetebilen bilgisayar ve mobil iletişim cihazları ile donatılmış ev ve ofis sistemlerinin çalışmalarına yer veriliyor. Ayrıca IPIX programı ile yapılmış 360 derecelik fuar görüntüleri sitenin görsel bölümünü oluşturuyor.

On line ücretsiz davetiye

www.compex.com.tr web sitesinin en önemli özelliği olan üçüncü yılına giren online davetiye uygulaması tüm hızı ile devam ediyor. Bilişim 01 A Cebit Event Fuarı, bu yıl giriş ücretlerini 10 milyon lira olarak belirlemişti. Compex Fuarı'nın bu açıdan teknoloji meraklıları için daha avantajlı olduğu söylenebilir.

Günlük Fuar Gazetesi

Fuarda yapılacak olan kesinleşmiş tüm aktiviteleri, açılış organizasyonunu, seminerleri, en yeni ürünleri, üst düzey ziyaretçi gruplarını ve fuar süresince gerçekleşen günlük aktiviteler hakkında bilgileri içeren Günlük Fuar Gazetesi hergün 30.000 adet basılıp ziyaretçilere ve ücretsiz dağıtılacak.

Sektörün gelişimi yarattığı yeni iş potansiyellerinin ve e- ticaret modellerinin konuşulduğu seminer ve paneller fuarın bilimsel ve kurumsal yönlerini ön plana çıkarıyor. Radikal ve Prometheus işbirliği ile düzenlenen "Internete Radikal Yaklaşımlar'' başlıklı seminerlerde ziyaretçiler ilgilendikleri konularda bilgi edinebilecekler.

Ücretsiz servisler

Bu Compex'te de öncekilerdeki gibi Taksim Meydanı ve çevre otoparklardan her onbeş dakikada bir ücretsiz servisler isteyen ziyaretçileri Harbiye'deki Lütfi Kırdar Fuar ve Kongre Merkezin'e taşıyacak. Fuar merkezi olarak Lütfi Kırdar'ın seçilmesi, Bilişim 01 A Cebit Event'in Beylikdüzü'nde oluşu hatırlanıldığında ulaşım açısından Compex'in daha ulaşılır olduğunu anlamaya yetiyor. Öte yandan özürlü ziyaretçiler için de kapıda kendilerine yardımcı olacak hostesler ile özel rampalı yollar hazırlandı.


WEB GEZGİNİ

Erciyes Üniversitesi Web Portalı!

Erciyes Üniversitesi'nin web sitesi, birçok kamu ve eğitim kuruluşlarının aksine, zengin bir içerik ve kullanıcı dostu bir arabirime sahip. Sitenin açık kaynak kodları kullanılarak hazırlanmış olması ise önemli. PHP temel alınarak hazırlanan site, genelde Nuke PHP üzerine kurulu gibi gözüküyor. PHP Nuke, web sitesi yönetiminde oldukça yararlı bir yazılım olmakla birlikte, güvenlik sorunları ve pek esnek olmaması nedeniyle tavsiye edemeyeceğimiz bir sistem.


WEB GEZGİNİ

Web tasarım kılavuzu

Sizden gelen mesajların bir çoğunu, web tasarımı öğrenmek isteyenler oluşturuyor. Konuyla ilgili Hacettepe Üniversitesi'nin web sitesinde geniş bir kaynak yer alıyor. Temel HTML tasarım ve sitede kullanılacak animasyon gibi diğer unsurlara ilişkin ayrıntılı bilgiler veren bu kaynak, başlangıç aşamasında oldukta yararlı olacaktır. Tasarım öğrenmek isteyenlerin bol bol pratik yapması gerekiyor. Çünkü öğrenilmesi gereken çok sistem ve teknoloji onları bekliyor. ASP, PHP, CFM vs...
http://www.hacettepe.edu.tr/
turkce/kilavuz/icindekiler.shtml


ADRES ÇUBUĞU

http://www.yenicami.cjb.net
http://www.erkam.sayfasi.com
http://www.shopbee.net
http://www.rebelboy.net
http://www.nejatcuneyt.8m.com
http://ekim18.hypermart.net
http://www.santiyeci.com
http://www.yolcu.gen.tr
http://www.sayhadergi.com
http://www.kirkikindi.com

 
TEKNOLOJİ VİTRİNİ
Aiptek ürünleri Unitel'de
Unitel Technomarket'lerde satışa sunulan Aiptek ürünlerinden birisi olan Pencam Trio VGA, digital fotoğraf makinası, digital kamera ve web kamerası olmak üzere üç işleve sahip bir cihaz. Bir kalem kadar küçük ve hafif olan cihaz 1,5 voltluk iki kalem pille çalışıyor ve Microsoft Windows 89/2000 ve ME yazılımlarını destekliyor. Cihaz, USB bağlantısına da sahip.
www.unitel.com.tr

Bilgisayarsız sunum imkanı
Dünyaca ünlü teknoloji devli Sony'nin ürettiği yeni nesil sunum cihazları, Empati Bilişim tarafından satışa sunuldu. VPL-PX10 ve VPL-PX15 adlı iki yeni modeli geçtiğimiz Bilişim 01 Fuarı'nda sergileyen şirketin yetkilileri, Sony cihazların sunum için en doğru tercih olacağını kaydediyorlar. Sony sunum cihazları, bilgisayar kullanmadan sunum yapma özelliğiyle dikkat çekiyor.
empatibilisim.com.tr

NET KİTAP
Sanal ticaret kralının öyküsü
Jeff Bezos, amazon.com ile dünyanın daha önce hiç görmediği bir şeyi kurdu. İnternetin en tanınmış markatısı yarattı, dünyanın en zengin adamlarından biri oldu. Time tarafından yılın adamı ve sanal ticaretin kralı seçildi. Tüm bu başarı haberlerine rağmen amazon.com her zaman kapalı bir kutu olarak kaldı. Bu kapalı kutuyu biraz olsun aralayan bir kitap "amazon.com" Skala Yayıncılık tarafından yayınlandı. Robert Spector, yazılmayan bu öyküyü yazmaya niyetlendiğinde, amazon.com'un Bezos ve şirketin çalışanlarıyla görüşmek istemiş. Ancak ne Bezos ne de şu an amazon.com'da çalışanlar, onunla görüşmek istememiş. Yazar, sadece amazon.com'un eski elemanları ve Bezos'un ulaşabildiği yakın arkadaşlarıyla yetinmek zorunda kalmış. Buna rağmen kitap, amazon.com ve sanal ticaretin işleyişi ve geleceğine ilişkin, son zamanlarda okuduğum en iyi kitap. Zakki.com'un katkılarıyla Türkçe'ye kazandırılan bu kitabı okumak gerek.
www.scala.com.tr

Aptallar için Windows XP
John Kilcullen, 10 yıl önce başlattığı yayıncılık serüveniyle geç öğrenenlerin hizmetinde. Şu anda kadar, 3 binden fazla başlık içerisinde 39 dilde ve 100 milyondan fazla basılan John Kilcullen'ın eserlerinden bazılarının "Aptallar için DOS", "Aptallar için köpek seçimi" gibi adlara sahip. Kilcullen, son olarak Microsoft'un yeni nesil işletim sistemi olan XP'yi anlatan kitabı "Aptallar için Windows XP"yi yayınladı.
26 Ağustos 2001
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED