T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

S P O R

SON KOMUTAN

Lazio, Fenerbahçe ve Nantes maçlarında "biraz" oynayıp "büyük" işler başaran Sergen gündemin ilk maddesi oldu. Önceki gün sağ ayağıyla attığı gol maç başına 7500 dolara imza attıran Galatasaray'ı sadece Fransa'dan 1 trilyonla döndürüyor.

Galatasaray'a transfer olduktan sonra yeniden hayata dönen Sergen Yalçın, yerli ve yabancı basının ilgi odağı oldu. Henüz fazla kiloları nedeniyle Lucescu'nun 90 dakika kullanamadığı yıldız futbolcu, oynadığı bölümlerde attığı gol ve attırdığı gollerle kalitesini kanıtlıyor. Nantes maçında da rakibi dağıtan ve çözen isim olan Sergen, geçmiş başarılarda Hagi'nin yaptığı gibi kader golüne imza attı ve Galatasaray'ı Şampiyonlar Ligi'nde kendi liginin 3 lig şampiyonu arasında en iddialı takım haline getirdi.

Bir de tam oynasa

Transfer sezonunda Trabzonspor'un 15 bin dolar maç başına ücretini "hedeflerime uygun değil" diyerek reddeden Sergen Yalçın, Galatasaray'da maç başına 7500 dolar ücretle oynuyor. Yıldız futbolcu, yaklaşık 10 milyar Türk Lirası değerindeki bu ücretin karşılığını misliyle vermeye başladı. Nantes galibiyetiyle UEFA'nın 1 trilyon TL. tutarındaki ödülünü almaya hak kazanan Cimbom, böylece 1'e 100 kazanmış oldu. Lazio maçında Ümit Karan'ın attığı golü hazırlayan Sergen Yalçın İstanbul'daki üç puanın getirdiği ödülün de baş mimarı oldu.

G.Saray'a durmak yok

Dün sabah erken saatlerde yurda dönen Galatasaray, akşam saatlerinde de Florya'da idman yaptı. Pazar günü G.Birliği deplasmanında oynayacağı lig maçı hazırlıklarına start veren Cimbom'da Nantes maçında forma giyen futbolcular düz koşu yaptılar.

'Final oynarız'

Galatasaray kafilesi dün sabah erken saatlerde yurda dönerken, futbolcular İstanbul Havalimanı'nda çiçeklerle karşılandı. Başkan Mehmet Cansun, çok önemli bir galibiyet elde ettiklerini belirterek, "Bu gruptan çıkarsak final oynarız" dedi. Lucescu'nun Nantes karşısında çok iyi bir taktik verdiğini belirten Cansun, futbolcuların da iyi mücadele ettiğini söyledi.

Lucescu: Avantajlıyız

Teknik direktör Lucescu ise, deplasmanda da galip gelerek iyi bir takım olduklarını gösterdiklerini söyledi. Nantes karşısında çok önemli bir galibiyet aldıklarını ve kritik bir noktadan döndüklerini vurgulayan Rumen hoca "Grupta puanlar eşitlendi. Üç takımın da liderlik şansı var. Ancak biz iki maçımızı içer-de oynayacağız. Bu önemli bir avantaj" dedi.

Spor Yazarları
Ali Gümüş :
Akıllı Sergen
 
Türkler zor kullandı! Fransız basını, Nantes'ın Galatasaray'a yenilmesine Lyon maçının aksine geniş yer verdi. Ülkenin en çok satan bulvar gazetesi Le Parisienne yorumunda yedikleri golü kastederek "Galatasaray taktik üstünlük sağladı, ama golü zor kullanarak buldu" diye yazdı. TV yorumcusu ise maç sonunda kıvırdı.
UEFA'da Gençler'de bitti
Maçın ilk yarısında Ankara'daki maçta olduğu gibi tutuk görünen Kırmızı-Siyahlılar, ikinci yarıda rakibinin üzerine gitmesine rağmen aradığı golü bulamadı.
Denizli'nin ilacı Denizli
Üç önemli maçı peşpeşe kaybederek "hedef adam" haline gelen Mustafa Denizli, yarınki Denizlispor maçına kurtarıcı gözüyle bakıyor.
Trabzon'un 'çözüm' maçı
Bu akşam kendi sahasında oynayacağı zorlu maç öncesi İstanbul maçı sonrası kadro dışı bırakılan Jarro'yu da kadroya alan teknik direktör Sadi Tekelioğlu, defansta da değişik isimlere yer verecek. 20.00'deki maçı Mustafa Çulcu yönetecek.
Süper Lig 6.Hafta Puan Durumu

A.Gücü talihini yenecek
Son haftalardaki kötü gişie "dur" demek isteyen Ankaragücü 10 yıldır Avni Aker'de yenemediği Trabzonspor'u mağlup ederek yeniden tırmanışa geçmek istiyor. Teknik direktör Ersun Yanal, "Trabzonspor çok iyi bir takım. Onlar da bizim gibi seri mağlubiyetler aldı. Bu maçı mutlaka kazanmak isteyecekler. Ancak; bizimde puana ihtiyacımız var" diye konuştu.

28 Eylül 2001
Cuma
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED