T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

S P O R
Kara Kartal'a kestane kebap

Fenerbahçe'nin iyi oyunu umut verdi. İkinci yarıda Tuncay ve Johnson'un iki şutu gol çizgisinden döndü.

Beşiktaş, Bursaspor galibiyeti ile ilk yarıyı yenilgisiz ve lider kapadı. 41 puana ulaşan Siyah-beyazlılar taraftarlarına '41 kere maşallah' dedirtti.

Beşiktaş, Ronaldo'nun 66. dakikada atığı golle hem Bursa fobisini üstünden attı hem de bir maçı eksik olmasına rağmen tatile lider çıktı. İstanbul'da seyircisinin desteğini de arkasına alarak oyuna yüksek tempoda başladı. Ancak aynı ölçüde karşılık gördü. 26. dakikada Tamer, golü göğsü ile atmak isteyince takımını bir golden etti. 43. dakikada da Sergen şık çalımlarla girdiği Bursa ceza alanı içinde Tümer'e 'al da at' diye yuvarladığı topu Tümer dışarıya vurdu. Bursa Okan ve Ender'le girişimci ancak etkisizdi ve devre golsüz bitti: 0-0

RONALDO 66'YA BAĞLADI

Beşiktaş ikinci yarıya da atak başlayan takımdı. Ancak ürettiği pozisyonlardan sadece birinde gole ulaştı. 66. dakikada köşe atışından gelen topu kafa ile Nouma indirdi Ronaldo direk dibinden topu tavana çaktı: 1- 0. Golden sonra Bursa'nın mutlak gol pozisyonları vardı. Ender'in 71. dakikada çıkardığı sert şut direkten dönerken, 86. dakikada Ahmet Yıldırım'ın ayağından kaçırdığı topu Okan dışarı attı. Karşılaşma Ronaldo'nun attığı tek golle sonuçlandı.

Kart gören Ronaldo Fener maçında yok

Bursaspor maçında bu sezon ligdeki 4. sarı kartını gören Brezilyalı Ronaldo 2 Şubat 2003 tarihinde Kadıköy'de oynanacak Fenerbahçe derbisinde forma giyemeyecek. Ronaldo daha önce Göztepe, Gaziantepspor ve Gençlerbirliği maçlarında sarı kart görmüştü. Brezilyalı futbolcu Bursaspor maçında attığı nefis golle Beşiktaş'a galibiyeti getiren futbolcu olurken bu sezon da ligdeki ilk golünü kaydetti.

'Futbolcular tatildeydi'

Bursaspor maçında futbolcuların aklının tatilde olduğunu belirten Lucescu, "ilk yarıda futbolcuların performansından memnunum" dedi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Lucescu, Bursaspor'un iyi markaj yaptığını ve bu nedenle farkın gelmediğini söyledi. Lucescu, "Futbolcuların aklı tatildeydi. O yüzden zorlandık. Bursapor markajı iyiydi. Yeterli agrasif oynayamadık. Futbolcularda nasıl olsa golü buluruz düşüncesi vardı. Golü bulamadık, sinirli davrandılar. Üç puan çok önemliydi aldı ve bu yüzden mutluyum. İyi bir tatile ihtiyacımız var. İlk yarıda futbolcular iyi bir performans sergilediler, kendilerini tebrik ediyorum" dedi. Golcü futbolcu Ahmet Dursun, "Yorgunluğa rağmen Bursaspor'dan daha üstün oynadık. Pozisyona girdik, şansızdık. Önemli olan kazanmaktı" şeklinde konuştu.

Spor Yazarları
Turgut Koloğlugil: Ali Gümüş:
Lucescu ikili oynuyor "Fenerbahçe diye bir takım mı var?"
Bekir Boran:
"Geç kalmış değilsin TSYD"
 
Umut ve huzur derbisi
Fenerbahçe, Trabzonspor'dan 3 puan alarak tatile huzurlu girmek, ikinci yarıya umutlu başlamak istiyor. Aynı duyguları konuk ekip de paylaşıyor.
Aslan sürpriz istemiyor
Galatasaray, Samsun deplasmanına 6 eksikle gitti. Terim futbolcularına rakibin küçümsenmeyecek bir takım olduğunu hatırlattı.
Adana durdu İstanbul vurdu
Sezon başından bu yana evinde sadece iki galibiyeti alabilen Adanaspor, İstanbulspor'a da farklı yenilmekten kurtulamadı. Kona bu maçta 100. golünü atarken diğer goller Musa ve Selçuk'tan geldi.
Kartal lider bitirecek Başbakan Yardımcısı Şahin, Amatör sporların desteklenmesi için özel sektörün teşvik edileceğini söyledi.
Ülker, Telekom'un hattını kesti: 88-62 Basketbol Ligi'nde lider Ülker, Türk Telekom'u farklı yendi: 88-62. Düşük şut yüzdesiyle oynayan Telekom karşısında evsahibi ekip, Booker ve Goljoviç'in de devreye girmesiyle 1. periyodu 30-14, devreyi de 17 sayı farkla 50-33 önde tamamladı. Maçın 2. yarısında Telekom, üstüste top kaybı yapınca, 3. periyot da 65-47 Ülker üstünlüğüyle sona erdi. İyi oyununu 4. periyoda da taşıyan Turuncu-yeşilliler, sahadan 26 sayı farkla 88-62 galip ayrıldı. Diğer sonuçlar şöyle: Kolejliler-Tekel: 84-90, B.Kolej-O.Renault: 72-74; Bayanlar: Güre Bld.-Erdemir: 68-131, Y.Bosna-Migros: 72-91, Beşiktaş -İÜSK: 66-61, Kocaeli- Arı Koleji: 83-93.
22 Aralık 2002
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED