T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

P O L İ T İ K A

Vekilin uyanığı ikinci kez soyulmaz

Meclis taburunda yer alan lokanta milletvekillerinin akşam saatlerinde en fazla uğradıkları yerlerin başında geliyor. 'Tabur' olarak adlandırılan lokantada asker garsonlar görev yapıyor ve bazıları terhis olduktan sonra da dostluğunu kazandıkları milletvekilleri ile bağlarını koparmıyor. DSP İzmir Milletvekili Hasan Metin, 1.5 yıl önce terhis alan bir asker garsonla ilgili bir anısını anlatıyordu. Babasını kaybettiğini belirterek acilen paraya ihtiyacı olduğunu söyleyen garsona, 250 milyon havale yaptığını belirten Metin, parayı göndermesine rağmen aldatılmış olabileceğinden kuşkulanıyordu. DSP Yalova Milletvekili Hasan Suna da başına benzer bir olayın geldiğini anlatmaya başladı: "Bir gün bir genç geldi, annesinin Ankara'da hastanede yattığını ve Yalova'ya götürecek parası bulunmadığını söyledi. Ben de bir miktar para verdim. Aradan bir süre geçti aynı genç büyük bir samimiyetle odamı girdi. Annesini kontrole getirdiğini ve yine parasız kaldığını söyledi. İlk gelişinde fazla dikkat etmemiştim, baktım bunun tipi pek Yalovalı'ya benzemiyor. 'Yalova'nın neresinde oturuyordun' dedim. 'Valiliğin arkasında' dedi. 'Eski valilik mi, yeni valilik mi' diye sordum, 'eski' dedi. Telefona sarılıp polis çağıracaktım ki, genç çoktan kaçmıştı. Çünkü, Yalova yeni vilayet olmuştu ve tek bir valilik vardı."


ÜLKÜCÜLER ASENA'YI NEDEN ÇAĞIRMADI?

MHP ve ülkücüler için bozkurdun büyük bir önemi var. MHP'liler el işareti olarak da bozkurt sembolünü kullanıyorlar. Bozkurtların dişisine 'asena' denildiği için kadın ülkücülere de 'asena' ismi veriliyor. Geçtiğimiz günlerde MHP'li Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı, halk konseri için Muazzez Ersoy'u davet etti.

Bu durum, SP Erzurum Milletvekili Aslan Polat'a MHP'li milletvekillerine takılmak için fırsat doğurdu. Polat, MHP'li milletvekillerine, "Sizin Asena'yı davet etmenizi beklerdim ama nasıl oldu Muazzez Ersoy'u davet ettiniz?" diyerek takıldı. Derya Tuna-Asena kavgasını hatırlatan MHP'liler ise "aile arasına girmek istemedik" yanıtını verdiler.


AKÜZÜM NEREDE 'AYAK OYUNU' YAPTI?

ANAP'lı İlhan Aküzüm, en çok konuşan ve sesi en gür çıkan milletvekillerinden. Aküzüm'ün bu hali zaman zaman milletvekili arkadaşları arasında şikayet konusu oluyor.

Aküzüm, Yaşar Topçu, Yücel Seçkiner ve İbrahim Gürdal ile birlikte Meclis kulisinde oturuyorlardı. Herkes Aküzüm'den şikeyetçi, "Çok konuşuyorsun, Allah senin gazabından herkesi korusun" gibi sözler sarfediyorlardı.

Aküzüm, tam bunaldığı bir anda, yanlarından hızlı adımlarla geçen SP'li Lütfi Yalman'a döndü ve "Lütfi Bey ben nasıl bir insanım" diye sordu.

Lütfi Yalman, "Müthiş bir ayak oyununa sahipsiniz" deyince, Aküzüm şaşırdı. Yaşar Topçu ise sevinerek, "ağzınıza sağlık" dedi.

Ancak Yalman, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ama ben futboldaki ayak oyunu kastetmiştim."


YALMAN, KUTAN'IN ADINI BİLEMEDİ (!)

SP Konya Milletvekili Lüfü Yalman, milletvekili olmadan önce Konya Sağırlar ve Dilsizler Okulu'nda öğretmenlik yapıyordu.

SP lideri Recai Kutan, Yalman'ın aralarında bulunduğu bir grup milletvekili ile Meclis kulisinde sohbet ederken konu işaret diline geldi. Kutan'ın "İşaret dilinin özelliği nedir?" sorusuna Yalman "Her kelimenin ayrı bir işareti var" diye karşılık verdi.

Yalman, bir başka soru üzerine işaret dili ile "Necmettin Erbakan"ın nasıl söylendiğini gösterince, milletvekilleri bir de "Recai Kutan"ı göstermesini istediler. Ancak Lütfü Yalman, buna cevap veremedi. Yalman, "Uzun süredir bu çalışmalara ara verdiğim için Recai Kutan'ın nasıl tarif edildiğini bilmiyorum" diyerek özür diledi.


MHP'li Telek ve Gönen kan kardeşi oldu

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ndeki öğrenciliklerinden bu yana birlikte olan MHP Afyon Milletvekili Mehmet Telek ile Konya Milletvekili Sait Gönen, kan kardeş oldu. Sait Gönen, MHP'nin haftasonu yapılan teşkilat toplantılarının ardından rahatsızlanarak Yüksek İhtisas Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı. Kalp damarlarından üçünde tıkanıklık tespit edilen Gönen, acilen ameliyata alınarak, by-pass yapıldı. Bu sırada A-Rh pozitif kan aranınca Mehmet Telek gönüllü oldu. Böylece Gönen ve Telek kan kardeşi de oldu. Meclis'te de sıkı bir ikili oluşturan milletvekilleri son günlerde birlikte İngilizce ders alıyorlar.


Bu ölüm şekliyle bile AB'ye giremeyiz

Avrupa Birliği'ni bile kendine benzetmeye azmeden milletimizin, ölümünün bile farklı olduğunu yaptığımız küçük bir araştırma sonucu tesbit ettik. İşte gazetelere de yansıyan "bize özgü" ölüm şekilleri:

  • 2450 derecelik fırında sigarasını yakmak için, 600 tonluk pres makinasının arasından emekleyerek geçerken...

  • Kurtarmaya gelen ambulansın yaralının üstüne parketmesi sonucu...

  • Traş olurken berberin "rahatlatır" demesiyle boynunu aniden sağa sola çevirirken boynu kırılarak...

  • Mideye kaçan sineği öldürmek için ağıza sheltox sıkmak suretiyle...

  • Haşeratı öldürmek için yatağı ilaçladıktan biraz sonra uykuya dalarak...

  • Elektrik direğine yaslanıp ayakkabısına kaçan taşı çıkartmak icin ayağını silkelerken, elektrik çarptı sanan yardımsever bir Laz tarafından, kafasına kalas vurulmak suretiyle...

  • Kontrol icin geminin buhar kazanına girdikten sonra, bir tayfanın "kazanın kapağı açık unutulmuş" diyerek kapağı kapatması sonucu... (Olay Denizcilik İşletmeleri'ne ait Gaziantep tankerinde geçer)

  • Yolda yürürken başına balkon düşmesi...

  • Kahvede arkadaşlarla okey oynarken uzerine inek düşmesi...

  • Balkona 50 kişi çıkılması sonucu balkonun çökmesiyle toplu halde...

  • Bir otomobile 5 kişi doluşarak sarhoş kafayla giderken, radyoda çalan müziğe dayanamayarak, yol kenarında durup TEM otoyolu üzerinde halay çekerken kamyon altında kalmak...


    MECLİS'TE DE 'ŞİKE'VAR

    Meclis kulisinde Süleyman Arif Emre ile sohbet ettik. Emre, Meclis'e ilk defa 1965 yılında girmiş. Ama hiçbir dönemde böyle bir Meclis görmediğini söylüyor. 70'li yılların harareti yüksek Meclis'ini dört gözle aradığını belirten Emre, heyecansızlıktan yakınıyordu. "Önceleri dinleyici localarında yer bulunmazdı. Ama şimdi kimse yok" dedi ve ardından da sportif bir yorum yaptı: "Şike olduğu bilinen maçı kimse izler mi? Meclis'te de şikeli maç oynanıyor."

    Emre, ardından da yorumuna bir "sağlık" unsuru ekledi: "Yüksek tansiyon zararlıdır. Ama düşük tansiyon da zararlıdır. Tansiyon eksiye düştüğü zaman tehlike ortaya çıkar. Meclis'in tansiyonu düştü."


    ERCAN YAVUZ
    BİLAL ÇETİN
    FARUK MANGIRCI
    VELİ TOPRAK
    NEVZAT DEMİRKOL
    HAKAN GÖKTEPE


  • 18 Mart 2002
    Pazartesi


    Künye
    Temsilcilikler
    ReklamTarifesi
    AboneFormu
    MesajFormu

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED