T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

S P O R

CİMBOM SADECE YENDİ

Bursaspor karşısında atak ve telaşlı görünen Galatasaray kalesinde gördüğü şok golle geriye düştü. Berkant beraberliği sağlayan golü penaltıdan attı. Arif'in golü ise bir günlüğüne kaptırılan liderliği yeniden Cimbom'a getirdi.

Seçim kongresininin ardından Ali Sami Yen'de Bursaspor'u ağırlayan Galatasaray 2-1 yenerek liderliğini sürdürdü. İlk 45 dakikanın büyük bir bölümünü rakip sahada oynayan Cimbom, 4. dakikada ani gelişen Bursaspor atağında Fatih Şen'in golüyle 1-0 yenik duruma düştü. Sayısız fırsattan yararlanamayan Sarı-kırmızılı forvet, Victoria'nın düşürülmesinden doğan penaltı atışını Berkant'la gole çevirdi ve devre 1-1 sona erdi. İkinci yarıya mutlak galibiyet için çıkan Cimbom, taraftarının beklediği gole 52. dakikada Arif'le ulaştı. Öne geçtikten sonra daha kontrollü oynayan Sarı-kırmızılılar yine bir çok pozisyon buldu. Ancak başka gol olmadı ve maçı Cimbom 2-1 kazandı.

GALATASARAY'IN GÖZÜ CANAYDIN

Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda gerçekleştirilen Olağan Seçim Genel Kurulu'nda Mehmet Cansun'a fark atan Özhan Canaydın, Sarı-kırmızılı kulübün 91. dönem başkanı oldu. Oy kullanan 3 bin 479 üye rekor bir katılım gerçekleştirirken Canaydın, G.Saray'ın 33. başkanı olarak tarihe geçti. Sabah 10.00'da başlayıp 15.00'de sona eren oy verme işlemi 15 sandıkta gerçekleşti. Bütün sandıklarda üstünlük sağlayan Canaydın toplam 2089 oy alırken, Cansun 1338 oyda kaldı. 52 oy ise geçersiz sayıldı.

CANSUN TEBRİK ETTİ

Spor, siyaset ve sanat dünyasının ünlü isimlerinin katıldığı başkanlık seçiminde bağımsız milletvekili Mehmet Ağar, eski bakanlardan Mehmet Ali İrrtemçelik ve Güneş Taner de oy kullandı. Oy kullanımı sırasında bahçede biraraya gelen Özhan Canaydın, Mehmet Cansun'un elinden sandviç yiyerek samimi bir görüntü oluşturdular. Mehmet Cansun, kongre sonrası Canaydın'ı tebrik ederek başarı dileklerinde bulunurken, istendiği zaman her zaman göreve hazır olduğunu söyledi.

CANAYDIN'DAN TEŞEKKÜR

Seçim sonrası başkan olarak ilk kez kürsüye gelen Canaydın şu açıklamayı yaptı. "Bu maratonda beni hiçbir şekilde kırmayan sayın Cansun'a teşekkür ediyorum. Ayrıca 20 yıldır yanımdan ayrılmayan, seçim kampanyasında benimle birlikte mücadele eden kardeşlerime de teşekkür ediyorum. Hedeflerimiz büyük. Doğru yoldan dönmeyeceğiz, şeffaf olacağız. G.Saray'ı bütün kuruluşlarıyla kucaklayıp hedefe yürüyeceğiz. Cesareti sizden aldım. Hepinizi saygıyla selamlıyor, teşekkür ediyorum" dedi.

İLK TOPLANTI BUGÜN

Başkanlık seçiminin yanı sıra Özhan Canaydın'ın listesi de Galatasaray'ın yeni dönem yönetimini oluşturdu. Eski başkanlardan Alp Yalman'ın yanı sıra camianın önemli isimlerinden Özkan Olcay, Ali Dürüst ve Özer Saraçoğlu gibi isimlerin yeraldığı liste de Yönetim Kurulu'nu oluşturdu. Sayımdan sonra Levent'teki Galatasaraylılar Evi'nde toplanan Özhan Canaydın ve ekibi salı günü devir teslim töreniyle resmen işbaşı yapacak.

Spor Yazarları
Ümit Aktan: Güray Soysal:
Ezile ezile yendi! Yaşarken anılanlar...
Hürol Bilal: Kadir Demirel :
Anlamsızlıklar zinciri... Hele şükür
 
Trabzon ateşle oynuyor
Kupa çeyrek finalinde elendiği Denizlispor'a iki lig maçında 5 puan bırakan Bordo-mavililer, rakibinin altına düştü. 3. dakikada Osman'ın golüyle öne geçen Trabzonspor, son haftaların golcüsü Timuçin ve Veysel'i durduramadı.
F.Bahçe'ye bahar geldi
Gaziantepspor maçında oynanan futbol, başta Lorant olmak üzere yönetim ve taraftarı sevindirdi. Antrenör Oğuz Çetin, kamp yerine bakmak üzere dün Avusturya'ya gitti.
Kartal, Rize'ye yeminli gitti!
Rizespor maçı için dün uçakla Trabzon'a oradan da Rize'ye giden Beşiktaş'ta futbolcular galibiyet yemini etti.
İzmir ve Sebat günü kurtardı
İki haftadır evinde galip gelemeyen Akçaabat Sebatspor, İzmir deplasmanında mağlubiyetten beraberliğe ulaştı. Mutlu ve Akın'ın karşılıklı golleri şampiyonluk mücadelesi veren iki takımı da sevindirmedi.
Yimpaş Uğur denedi Süper Lig'in ikinci yarısında iyi oynamasına rağmen son dakika golleriyle yıkılan Yimpaş Yozgatspor, bu kez son dakika golleriyle galibiyetle tanıştı. Diyarbakırspor'u 83 ve 90+2'de (pen) Preko'nun golleriyle deviren Kırmızı-siyahlılar ikinci yarının da ilk galibiyetini almış oldu. Yimpaş Yozgat, son sırada girdiği haftada maç fazlasıyla 17. sıraya yükselirken, Diyarbakırspor ise tehlike bölgesinden uzaklaşamayı başaramadı.
Milliler bugün toplanıyor
17. Dünya Kupası finallerine hazırlık çerçevesindeki 2. özel maçında, 26 Mart Salı günü Almanya'da Güney Kore ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımı'nın aday kadrosu, bugün İstanbul'da kampa girecek. Milliler, ilk çalışmasını bugün saat 17.30'da G.Saray'ın Florya Tesisleri'nde yapacak. A Milli Takım kafilesi yarın özel bir uçakla Almanya'nın Dortmund kentine gidecek.
24 Mart 2002
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED