T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

P O L İ T İ K A

'Bize uymayan gider'

AK Parti kurucusu Gazioğlu'nun, kendisini 4,5 yıl önce de tanıdığını hatırlatan Erdoğan, "O zaman geldiniz, şimdi istifa eder gidersiniz" dedi.

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisini eleştiren partinin kurucu üyelerinden Mehmet Gazioğlu ile ilgili soruları cevaplarken, "126 tane kurucu üyeleri bulunduğunu ve herkesin kendileriyle devam etmesinin söz konusu olmadığını" söyledi.

Ege gezisinin ikinci gününde İzmir Efes Oteli'nde sivil toplum örgütleriyle biraraya gelen Erdoğan, parti programıyla ilgili örgüt temsilcilerine bilgi verdi. Türkiye'de ekonomik ve sosyal kriz yaşandığını ve bunun nedeninin yönetim olduğunu belirten Erdoğan, "İki önemli unsur yok, dürüstlük yok, güven yok. Bu hükümet ekonomik iflasın, krizin nedenidir. Ekonomik, siyasi ve sosyla yapımızı düzeltmediğimiz sürece AB bizi almaz" dedi.

İstifa eder gidersiniz

Toplantı sonunda gazetecilerin sorularını cevaplayan Erdoğan, AK Parti'nin giderek güçlendiğini dile getirdi. Gazioğlu'nun "partiden ihraç edileceği" haberlerinin hatırlatılması üzerine Erdoğan şunları söyledi: "126 tane kurucu kurulu üyesi olan bir siyasi partide herkesin bizimle devam etmesi diye bir şey söz konusu değildir. Bu kişinin parti ilkelerimize bağlılık ve kişisel sıkıntıları varsa ona bu olayların yeni olmadığı altı yedi ay önce de bu olayların olduğu hatırlatılır. '4.5 yıllık başkanlık döneminde de bizi tanıyordunuz. O zaman bu partinin kurucu üyeleri içinde yer aldınız. İstifa eder gidersiniz' deriz."

Hükümetin oyu yüzde 12.9

Daha sonra parti binasını hizmete açan Erdoğan, sağnak yağmura rağmen alanda toplananlara yaptığı konuşmada, AK Parti'nin güçlenerek gelmesinin yolsuzluk şebekeleri, hortucular ve rant çevrelerini rahatsız ettiğini bu yüzden kendilerine iftira kampanyaları düzenlendiğini hatırlattı.

Kamuoyu araştırmalarında sadece AK Parti'nin yüzde 22.8 ile barajı geçtiğini koalisyon ortaklarının toplam oyunun yüzde 12.9 olduğunu hatırlatan Erdoğan, "Ne söylerlerse söylesinler, halkın gücünü arkamıza aldık. Bu yolda kararlıyız" dedi. Türkiye'de laikliğin yanlış uygulandığını, belirten Erdoğan, "Ateist, müslüman, hıristiyan bu rejimde güvence altında duruyoruz. Batıda, ABD'de uygulamalar var. Ama Türkiye'de yanlış uygulamalar yapılıyor. O yanlışı yapanlar, yanlış uygulamaların altında kalacaktır. Gelin sevgiye, kardeşliğe gölge düşürmeyelim" diye konuştu.

Gül: Tayyip Bey'in arkasındayız

AKParti Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Gül, Gazioğlu'nun açıklamalarını tasvip etmenin mümkün olmadığını belirterek, "Biz Genel Başkanımızın arkasındayız. Tayyip Bey'in Genel Başkanlığında bu partiyi iktidar yapmak için uğraşıyoruz. Partimizde genel başkanlık sorunu yoktur" dedi. Yeni Şafak'a açıklama yapan Gül, AK Parti'ye karşı planlı bir kampanyanın yürütüldüğünü belirterek, "Anketlere göre AK Parti halkın umudu haline gelirken diğer partiler barajn altında kalıyor. Bunun yarattığı bir gerginlik var. Abartılı başlıklar atılıyor, yargı zorlanıyor. Ancak Danıştay'ın verdiği karar, yargının bunlara itibar etmediğini gösterdi. Parti içinde birşey yapabilmek için benim ve Bülent Bey'in insani duyguları okşanmaya çalışılıyor. Biz tecrübeli siyasetçileriz. Bu tür operasyonlara karşı deneyimliyiz. Genel Başkanımızın arkasında çok daha sıkı dururuz.

Tayyip Bey'in başkanlığında bu partiyi iktidar yapmak için uğraşıyoruz. Partimizde genel başkanlık sorunu yoktur" dedi. Mehmet Gazioğlu'nun konuşmalarını tasvip etmenin mümkün olmadığını ifade eden Gül, "Bu partinin kurumları ve kurulları vardır. Bu yolu seçmeyip tuzaklara düşmenin, genel başkanımıza hakarete varan şeylerin söylenmesi kabul edilemez. Ayrıca ismimin zikredilmiş olması benim açımdan ayrıca üzücüdür. Ben kendisini daha önceden tanımam. Kurucu olarak bazı arkadaşlar tarafından teklif edilince tanıdım" dedi. Her partinin, parti disiplini olduğunu hatırlatan Gül, "Biz parti içi demokrasiye büyük önem veriyoruz. Ama partilerde disiplinsizlik olacağı anlamına gelmez. Yetkili organlarımızda konuşulduktan sonra gerekli disiplin yolları gündeme gelecektir" diye konuştu.


 
Kazan: Refahyol'u Demirel bitirdi
'Başbakanlık'taki iftar yemeği öncesi 11 Ocak'ta Demirel, Genelkurmay'ı ziyaret etti. 28 Şubat süreci o gün başladı. Refahyol'u bitiren kişi Demirel'dir.'
'Asparuk'un sözleri kişisel'
ANAP, Orgeneral Asparuk'un AB'yi eleştiren sözlerini "kişisel görüş" olarak değerlendirdi.
Mumcu: 2004 baharına kadar seçim olmayacak
'İktidarın egemenlik hakkı kalmadı'
SP: KRİZİN BİTTİĞİ NEREDEN BELLİ?
SP Genel Başkan Yardımcısı, Temel Karamollaoğlu, "krizin bittiğini" söyleyen Devlet bakanı Kemal Derviş'e tepki gösterdi. Karamollaoğlu, partisinin Sivas il teşkilatındaki basın toplantısında, insanların Türkiye'de yaşamaktan memnuniyet duyamadıklarını belirterek, "İnsanca yaşayabilme, fikirlerini özgürce ifade edebilme, inançlarının gereğini yerine getirebilme, eğitim haklarını kullanma hakkından mahrum ediliyorlar. Bunlara bir de ekonomik buhran eklendi. Eğer başka ülkeler kabul etse, ülkenin yüzde 60-70'i Avrupa'ya gidebilir deniliyor" dedi. Devlet Bakanı Kemal Derviş'in Amerika'da, "Türkiye'de kriz bitti diyebilirim" dediğini hatırlatan Karamollaoğlu, "Türkiye'de yaşayan insanlar, 'krizin bittiğinin emaresi nedir?' diye soruyorlar. Sayın Derviş bu sözü Amerika'daki meslektaşlarına söylemiş olabilir. 'Kriz bitti, paranız emniyette, hiç tereddüt etmeyin, verdiğiniz borçlar faizleriyle size yüklü olarak ödenecek, bütün tedbirleri aldık' anlamında diyorsa bunu bilemem."
'ADALET, SAVUNMA KADAR ÖNEMLİDİR'
Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, adalet hizmetlerinin savunma hizmetleri kadar önemli olduğunu belirterek, genel bütçeden daha çok ödenek ayrılması gerektiğini söyledi. Türk, Düzce Adliye Sarayı'nın açılışında, Adliye Sarayı girişinde, 21 Mart'ta vurularak öldürülen Avukat Elan Özgül'e yapılan saldırıyı kınadı ve katilin cezasını çekeceğini söyledi. Depremler sonrasında Adliye personelinin 2.5 yılı aşkın süre konteynırlarda hizmet verdiğini anlatan Türk, "Adalet hizmetleri savunma hizmetleri kadar önemlidir. Adalet Bakanlığı'na genel bütçeden daha çok ödenek ayrılmalıdır" dedi. Türk, Ulusal Yargı Ağı'nın 2004 yılında bitirilmesinin planlandığını belirtti. Bakan Türk, Düzce cezaevinin yeterli olmadığını, yeni cezaevi için arsa aradıklarını kaydetti.
24 Mart 2002
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED