T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

P O L İ T İ K A

Meclis'te 'ayı' muhabbetleri

Trafik Haftası'na yakışan kazayı Ankaralı bir Halk Otobüsü şoförü yaptı. Samanpazarı yokuşundan hızla inerken, muavinini direksiyona geçiren şoför, durakta bekleyen insanların arasında dalıp, üçünün ölümüne birkaç kişinin de ağır yaralanmasına yol açmıştı. DSP İstanbul Milletvekili Ahmet Tan, Trafik Haftası nedeniyle TBMM'de söz alıp kürsüye çıkınca, önce bu olayı hatırlattı, ardından da bir öneride bulundu. Ahmet Tan, "Yılın şoförünü seçtiğimiz gibi bir de 'yılın ayısı'nı seçelim" dedi.

Milletvekilleri, Ahmet Tan'ın ne dediğini anlamaya çalışırken, Tan, Orman Bakanı'nın oturduğu sıralara döndü ve ikinci bir teklifte bulundu: "Yılın ayısını seçmek gerektiği zaman, herhalde, karayollarından taşacağı için, Orman Bakanımız'ın da devreye girmesi ve ağaçlandırma yaptırıp, bu ödülü alacakların ormanlara doğru yola çıkarılması gerekmektedir" Ahmet Tan önerilerini sıraladı, alkışlar arasında yerine oturdu. Oturumu yöneten Meclis Başkanvekili Kamer Genç, Orman Bakanı Nami Çağan'a döndü ve "Sayın hükümet, gündemdışı konuşmaya cevap verecek misiniz?" diye sordu. Çağan'ın yanıtı kısa ve net oldu: "Hayır efendim." Bu yanıt Kamer Genç'i memnun etmedi. "Zaten hükümetimizin trafikle pek ilgilendiği yok" diye söylendi. Bu arada Genç'le DSP Grup Başkanvekili Emrehan Halıcı arasında kısa bir tartışma yaşandı. Genç'le Halıcı'nın atışması tam başka bir mecraya sapıyordu ki AK Partili Ali Coşkun, ormanla trafik arasındaki denklemi yeniden kurdu: "Sayın Başkan, ormanda trafik yok."

Karşılıklı diyaloglarda değme Stand-Up'çılara taş çıkartan milletvekilleri ise "Ayı" muhabbetini sevmişlerdi. Biri "Trafik yok ama ayı çok" dedi. Diğeri onu tamamladı: "Ayı için artık ormana gerek yok."


Özkan, her duruma uygun çözüm bulur

Başbakan Bülent Ecevit, Başkent Hastanesi'nde tedavi altına alındığında en büyük sıkıntıyı Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan yaşadı. DSP Genel Başkan Yardımcısı Rahşan Ecevit'le yıldızı bir türlü barışmayan ve son iki yıldan beri hiçbir yerde karşılaşmamak için büyük özen gösteren ikilinin hastanede biraraya gelmesinin artık kaçınılmaz olduğu düşünülüyordu. Çünkü Rahşan Ecevit, 26 saat hastanede kalan eşini neredeyse bir saat bile yanlız bırakmıyordu. Kıvrak zekası ile hükümet ortakları arasındaki her soruna çözüm bulan Özkan, yeteneğini kullanıp bu duruma da bir çözüm buldu. Rahşan Hanım'ın Başbakan'a yeni çamaşırlar almak için Oran Sitesi'ndeki evine gittiği saati kollayan Özkan, hastaneye gelerek Ecevit'e "geçmiş olsun" ziyaretinde bulundu.


KUŞBURNU 'OUT' ŞİFA ÇAYI 'İN'

Siyasi partilerde genel başkanın giyimi, hatta içtiği şeyler partililer tarafından özenle takip edilir. Örneğin Çiller'in giyimi, saç kesimi DYP'li kadınların tercihlerinde önemli rol oynuyor. Çiller'in Başbakanlığı dönemde içtiği kuşburnu ise tüm Türkiye'de kuşburnu tüketimini artırmıştı. Şimdi benzer bir içecek rağbet görmeye başladı. AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, teşkilat gezileri sırasında sesine dikkat ediyor. Bu yüzden ses tellerine iyi gelen, maydanoz suyu, limon ve baldan oluşan "şifa" içiyor. Şimdi AK Parti'de içecek olarak "şifa" moda.


BAŞBAKANLIK 'BOŞBAKANLIK'

Başbakanlık bu günlerde "boşbakanlık" olarak adlandırılıyor. Başbakan Ecevit'in bağırsak enfeksiyonu sebebiyle rahatsızlanarak önce hastaneye kaldırılması ardından evinde dinlenmeye çekilmesinden sonra Başbakanlığa uğrayan kalmadı. Başbakanlığı ilk terk eden gazeteciler Ecevit'in Oran Sitesi'ndeki evinin önünde konuşlanırken, hükümetin diğer ortakları da Başbakanlığa uğramaz oldu. MHP'li bakanlar parti çalışmaları sebebiyle İstanbul'a akın ederken, ANAP'lı bakanlar da yurt gezilerine başladı. Üst düzey bürokratların da gelmemesi ile birlikte Başbakanlık, hizmetli ve memurlara kaldı.


Televole yoksa manken de yok

Sağlık Bakanlığı'nın düzenlediği "Anneler ölmesin" kampanyasına, birçok ünlü sanatçıdan destek vermesi istendi. 8 büyük ilde verilecek konserlerde görev alması istenen sanatçılar arasında ücretsiz tam destek veren Hülya Koçyiğit ve Seda Sayan oldu. Hülya Avşar, İstanbul dışında konser vermesinin mümkün olmadığını belirtirken, Orhan Gencebay, sağlık sorunları sebebiyle İstanbul dışına çıkmasının zor olduğunu bildirdi. Mankenler ise kampanyaya ilgi göstermedi. Sağlık Bakanlığı yetkilileri, "Televolelerden vakit bulamadılar" esprisini yapıyor.


'127 HİMOĞLU' TEHDİDİ

Futbol Federasyonu her partiden bir milletvekilini Dünya Kupası finallerine götürmeye karar verdi. MHP yönetimi 18 Nisan tarihinde milletvekili seçilen ancak o günden beri yurtdışına çıkamayan 9 milletvekili arasında kura çekmeye karar verdi. Kura çekiminden önce MHP Erzurum Milletvekili Mücahit Himoğlu, İstanbul Milletvekili Mehmet Gül'e kuranın kendisine çıkmasına ihtimal vermediğini ancak kendisine çıkması halinde Gül'ü masraflarını karşılayarak Kore'ye götüreceğini vaadetti. Yarım saat geçmeden kura sonucu açıklandı ve Himoğlu, Kore'ye gitmeye hak kazandı. Himoğlu'nun telefonu çaldı. Arayan Gül'dü: "Sözünü unutma Mücahit, torbaya 127 tane Mücahit Himoğlu ismi koyup çekim yaptılar diye seni rezil ederim."


ERCAN YAVUZ
BİLAL ÇETİN
FARUK MANGIRCI
VELİ TOPRAK
NEVZAT DEMİRKOL
HAKAN GÖKTEPE


13 Mayıs 2002
Pazartesi


Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED