T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

P O L İ T İ K A

FIJ'den 'kartel' uyarısı

Uluslararası Gazeteciler Federasyonu (FIJ), tüm TBMM üyelerine mektup gönderdi ve "RTÜK yasası Türkiye'yi geri götürür ve kertelleşme yaratır" diye uyardı

Uluslararası Gazeteciler Federasyonu (FIJ), TBMM Başkanı Ömer İzgi, Başbakan Ecevit, basından sorumlu Devlet Bakanı Yılmaz Karakoyunlu ve milletvekillerine mesaj göndererek, yeni Radyo Televizyon Yasa Tasarısı'nın geri çekilmesini istedi.

FIJ Birinci Başkan Yardımcısı ve Avrupa Gazeteciler Federasyonu (EFJ) Başkanı Gusttle Glattfelder imzasıyla gönderilen mesajda, yeni yasanın, "Türkiye'nin demokrasi ve ifade özgürlüğü taahhütlerine aykırı olacağı" belirtildi.

TGS'nin endişeleri yerinde

Yasanın, Cumhurbaşkanı Sezer tarafından veto edildiğini hatırlatarak, "Cumhurbaşkanının kararına saygı göstermenizi ve bu yasadan vazgeçmenizi arzu ediyoruz" diyen Glattfelder, şunları kaydetti: "Radyo-televizyon yayıncıları için yeni cezalar getirecek olan, devlet kuruluşlarının, özel medya şirketlerinin ticari çıkarları için kullanılmasına yeni fırsatlar verecek olan bu değişikliklerin ve medya üzerindeki Türkçe dışında dil yasağının, Türkiye'nin basın ve yayın özgürlüğü taahhütlerine zarar vereceği uyarısında bulunan TGS'nin endişelerini paylaşıyoruz. Avrupa'daki ve dünya çapındaki meslektaşları tarafından da paylaşılan korkularını dikkate almanız gerektiğine inanıyoruz."

Medya karteli uyarısı

Glattfelder, FIJ ve EFJ'nin, "Türk medyasının, dünyanın herhangi bir yerinde olabilecek sermaye yoğunlaşmasının en kötülerinden birinin sıkıntılarını çektiğine ve profesyonelliği sağlamlaştıracak, kamu desteğini inşa edecek güven yapıcı önlemlerin umutsuz ihtiyacı içinde olduğuna" inandığını belirterek, RTÜK yasa tasarısının geri çekilmesinin, "reform sürecinde önemli bir başlangıç olacağını" ifade etti.

Glattfelder, ANAP lideri Yılmaz'ın hassasiyet gösterdiği AB sürecine dikkat çekerek, "Bu, Türkiye'nin, basın özgürlüğü ve demokrasi konularında Avrupa ve uluslararası standartlara bağlı kalacağına dair güçlü bir sinyal gönderecektir" dedi.

 
'Millet sizi affetmeyecek'
AK Parti lideri Erdoğan, hükümete "Sandığı milletin önüne getirin. Yoksa millet sizi asla affetmeyecek" diye seslendi.
DSP'den Derviş'e son davet
Seçim çağrısıyla gündeme oturan Derviş'e daha önce DSP'ye katılma teklifi götüren Başbakan Ecevit, ikinci davete hazırlanıyor.
RTÜK ANAP'ın seçim yatırımı
Yılmaz'ın, medya patronlarından destek sözü aldığı, ANAP'a yakın isimlerin de bazı tv ve gazeteleri satın alacağı belirtildi.
Gülay: Ecevit bugün işbaşı yapabilir
Erdoğan'a 'malvarlığı' soruşturması
Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Bekir Selçuk, AK Parti lideri Erdoğan hakkında haksız malvarlığı edindiği iddiasıyla soruşturma başlattı. "Basındaki haberler üzerine" re'sen soruşturma başlatan Selçuk'un, "Mal Bildiriminde Bulunma, Rüşvet ve Yolsuzlukla Mücadele Kanunu"na göre soruşturma açtığı ve ifade vermesi için Erdoğan'a davetiye çıkarıldığı öğrenildi.

13 Mayıs 2002
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED