T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

S P O R

ATEŞLERİN TADINI YANARAK ÖĞĞRENDİK

Yeditepe Üniversitesi'nde "liderlik" konulu konferansa konuşmacı olarak katılan FATİH TERİM yine üslubu ve açıklamalarıyla dinleyenleri büyüledi

Üniversite öğrencilerinin oluşturduğu internet sitesinin tişörtü armağan edilen Fatih Terim, ceket ve kravatını çıkararak üzerine giyip konferansa öyle devam etti. Daha sonra öğrencilerle birlikte yemekhanede yemek yiyen Fatih Terim, burada da yoğun ilgiyle karşılanırken, imza dağıtmaktan dolayı bir hayli terledi.

Kayışdağı'ndaki Yeditepe Üniversitesi'nin yerleşkesinde düzenlenen "liderlik" konusundaki konferansa konuşmacı olarak katılan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, 81 ilden gelen üniversite öğrencilerinin yoğun ilgisiyle karşılaşırken, öğrenciler başarılı teknik adamı soru yağmuruna tuttular. İşte Terim'in çarpıcı açıklamaları.

FLORANSA HALKI BENİ İYİ TANIR

"İtalya'da bir Türk antrenörün çalışmış olması önemli bir olay. Ben Fiorentina'ya geldikten 2 ay gibi bir süre sonra, ligde 3. sıraya kadar yükseldik. Daha sonra bana önerilen 3 yıllık teklifi ben kabul etmedim. Milan'ı bırakmadan önce ise İtalya Ligi'ni bu sezon şampiyon olarak tamamlayan Juventus'un 1 puan önündeydik. Derbilerde yenilmeyen bir takımdı. Bütün bunların ötesinde, özellikle kendi eğitimcilerine görev vermeyi tercih eden bir ülkede bir Türk'ün yer alması önemli. Floransa'da Terim dediğinizde orada tanımayan yoktur. Bundan daha önemli bir başarı olabilirmi?"

NİÇİN DÖNDÜ?

"Galatasaray'ın teklifinin ardından eşim ve çocuklarımla konuştum. İlk olarak 12 yaşındaki çocuğuma sordum. Bana, (siz gidince ben yalnız kalıyorum. Bunun için gitme. Galatasaray`ın başına geçmeni istiyorum) dedi. Büyük bir teklif gelmiş olsa bile bir baba olarak zor durumdasınız. Büyük kızım zaten Galatasaray'da kalmamı istiyordu. Eşim ise 'Ben hiçbir işine karışmam ama Türkiye`de çalışmanı istiyorum' dedi. 12 yaşındaki çocuğumun hayatı benim için çok önemli. Ona sorarım tabiiki"

BAŞARASIZLIĞI DÜŞÜNMEM

"Başarılı olduğum takımdan ayrılarak ateşten gömleği giydiğim yorumları yapıldı. 'Burada başarılıydınız. Bunun kredisini yiyebilirdiniz' denildi. Biz ateşlerin tadını yanarak öğrendik. İtalya'ya korkmadığım için gittim." "İlkeleriniz uğruna savaşmayı bilmelisiniz. Ben Avrupa'da uzun süre de kalabilirdim. Ancak bazı şeylerin olmazsa olmaz diye kuralları vardır. Ben Avrupa'ya 12 kupa artı UEFA Kupası'nın sahibi olarak gittim. İnsan inandığı sistemi değiştirirmi? Bir işe girerken başarısız olacağımı düşünmem. Fikstüre ve bulunduğumuz pozisyona hiç bakmam."

GENÇLERE NASİHAT

"Siz gençlerin bu kocaman ülkede küçük bir azınlık olduğunuzu görüyorum. Bunun tek suçlusu biziz. Bu ülkede gençlerle ilgili verilen sözler kuru bir laftan öteye gitmemiştir. Gençlerimiz bu sisteme inanmıyor. Bu nedenle de bugün apolitik bir şekilde katılmaya çekiniyorlar. Gençlere değer vermeyen kültür, geleceğini ipotek altına almış olur. Gençleri engelleyen yüksek duvarları kaldırmalıyız. Bu ülke değerlerinin bu ülkeden kaçmasına engel olmalıyız. Geçmiş kısadır, dün de kısadır. Ama geleceğimiz uzundur."

BAHANEM OLMAZ

"Birikimi olmayan insanlar bahane üretir. Maçlardan sonra gerek futbolcular gerekse bir çok teknik adam 'şanssızdık' şeklinde açıklamalarda bulunur. Futbol müsbet bir ilimdir. Bilgi ve birikiminize güvenin, bu tür düşüncelere sığınmayın. Demokrasilerde çareler tükenmez, futbolda hiç tükenmez. Onun için bahanelerden uzak durun. Ben neden futbol oynamıyorum. Çünkü gücüm yok. Ama beynim olayı çok iyi görüyor"

HER İŞTEN SORUMLU

"Bir teknik adam sadece teknik işlerle uğraşmamalıdır. Ben geçmişte Galatasaray ile sözleşme imzaladığımda teknik direktörüyle 4 yıllık sözleşme imzalayan takım adı yoktu o tarihte. Bunu 1900 ile 2000 arasındaki tarih söylüyor. Eğer yönetim oyuncu almak isterse bu idari bir karardır. 10 milyon dolara alacaksa ekonomik bir karardır. Kim alınacaksa teknik direktör karar verir. Bu da teknik bir karardır. Yaptığım işler sonunda (Size ne diyeceğiz?) dediler. Bende (Herkesten ve her işten sorumlu) deyin dedim. Ben bu yetki ve sorumluluğu alırım."

BİLGİLİ SPORCU GEREK

"Futbol, dünyada kitleleri peşinden sürükleyen bir olgudur. Bilgi birikimi olan sporcular çıkması için üniversiteler düzeyine yayılması gerek. Avrupa'da birçok üniversitede futbol branşı bulunur. Sınavlar da maç programlarına göre ayarlanır. "Futbolu üniversitelere ve okullara sokmak zorundayız"

SİYASETİ DÜŞÜNMEM

"Herkes kendi branşında uzmanlaşarak yürümeli. Siyasete atılmayı düşünmüyorum. Ama şartlar bazen sizi öyle bir yere sürükler ki. Ben o tarafta yapabileceğimi sanmıyorum. Mesela meydanlarda konuşamam. Bunların hepsi sorun tabiiki."

İtalya, Terim'i bekliyor!

İtalyan Corriere Dello Sport Gazetesi dün verdiği bir haberde, Terim'in, gelecek hafta içinde futbolcu transferlerini görüşmek üzere İtalya'ya geleceğini iddia etti. Terim, "İtalya'ya futbolcu avına geliyor" şeklinde bir ifade kullanan gazete, Türk teknik adamın ilk olarak Portekizli Rui Costa (30) için Milan Kulübü yöneticileriyle bulaşacağını ileri sürdü. Terim'in ayrıca, Parma'da oynayan Appiah'yı (22) transfer etmek için görüşmelerde bulunacağı kaydedilirken, gazete, bu futbolcunun G.Saray'a gitme olasılığını da yüksek olarak yazdı. Terim'in, Fiorentina'nın defans oyuncusu Adani'yi (28) de isteyeceği ifade edilirken, ayrıca Brescia takımında oynayan Baggio'ya da teklifte bulunulduğu iddia edildi.

Spor Yazarları
Salih Sezer :
Kulak ver ve dinle!..
 
FENER'İN ŞOV HAFTASI
İlk olarak bu gece geç saatlerde Brezilyalı Washington İstanbul'a gelecek. Çarşamba günü ise Arjantinli Ortega ve Almeyda'nın yanısıra prensipte anlaşılan Agostino imza için Türkiye'ye davet edilecek. Serhat'la da yarın masaya oturulacak.
JAPONYA UZAK DEĞİL
Antalya Kampı'nın 3. günü geride kalırken Ay-yıldızlı ekibimizde futbolcuların sıcak havaya rağmen istekli ve neşeli çalışmaları teknik direktör Güneş'i memnun ediyor.
Lucescu imza atıyor
Beşiktaş günler süren görüşmelerin ardından nihayet yeni hocasına kavuştu. Yönetim, sağlık durumunun el vermesi halinde Rumen hoca ile bugün kulüp binasında sözleşme imzalayacak.
Trabzon revizyona başladı
Bordo-mavili takım teknik direktör konusunu Samet Aybaba ile çözdükten sonra transfer atağına başladı. Yerli futbolculara ağırlık veren Trabzonspor, Serkan ve Erdinç'le 2 yıllık mukavele yaptı.
Süper Lig 34.Hafta Puan Durumu

SACREMANTO SERİYİ 3-1'E TAŞIDI
ABD Profesyonel Basketbol Ligi play-off ikinci turunda Sacramento Kings, deplasmanda Dallas Mavericks'i uzatmada 115-113 yenerek 7 maçlık seride 3-1 öne geçti, Hidayet 4 sayı attı. İki takım arasındaki 5. maç, 14 Mayıs Salı günü Sacramento'da yapılacak. Lige bugün Charlotte Hornets-New Jersey Nets, Boston Celtics-Detroit Pistons, San Antonio Spurs-Los Angeles Lakers maçlarıyla devam edilecek. Seride Nets, Celtics ve Lakers, 2-1 önde bulunuyor.
Gaziantep hocasını arıyor
Gaziantepspor, prensipte yeniden anlaştığı Samet Aybaba'nın Trabzonspor ile sözleşme imzalaması sonrasında, teknik direktör arayışlarına başladı. Başkan Celal Doğan, karakterli, hedef çizen, hırslı, inatçı ve prensipleri olan bir teknik direktörle anlaşacaklarını söyledi. Doğan, "Bünyemize uygun, kaliteli, modern futbolun tüm özelliklerini sahaya yansıtabilecek, gençlerimizi kazanmaya devam edecek bir teknik adamı takımın başına getireceğiz" dedi.

13 Mayıs 2002
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED