AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

P O L İ T İ K A

Bakan Gül'ün AB tansiyonu

6. uyum paketi Meclis'te görüşülürken, verilen arada tansiyonunu ölçtüren Dışişleri Bakanı Gül, tansiyonu 15'e 10 çıkınca, "Biraz kilo aldım, ondan olsa gerek" dedi.

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, yoğun günler geçiriyor. Avrupa Birliği 6. Uyum Paketi'nin Meclis'teki görüşmeleri sırasında verilen arada Gül, Meclis'ten ayrılırken, kulislerde bulunan sağlık merkezine yönelerek "Tansiyonumuzu bir ölçtürelim" dedi. Gül, sağlık merkezine girince CHP Ankara Milletvekili Bayram Meral'in de oturduğunu gördü. Tansiyonunu ölçtürmek için gelen Bayram Meral'in tansiyonu "17'ye 11" çıkmıştı.

Abdullah Gül, "Bayram Bey, tansiyonunuz ne kadar yüksek" dedi. Ancak Gül, tansiyonunu ölçtürdükten sonra çıkan sonuca inanamadı. Çünkü Gül'ün tansiyonu "15'e 10" çıkmıştı. Gül, "Biraz hızlı geldim. Bir daha ölçelim" dedi. Yeni ölçümde aynı sonuç çıkınca Gül şaşırdı. Gül'ün diğer kolunda yapılan ölçümde de "14'e 9" sonucu çıkmıştı. Abdullah Gül, "Biraz kilo aldım. Galiba onun sonucu" diyerek tansiyonuna teşhis koymaya çalıştı.


Amerika'ya ikinci gol

Türkiye-ABD milli takımları arasında oynanan milli maç sırasında Meclis'te AB uyum paketi görüşülüyordu. AK Parti milletvekilleri hem kuliste maç izlediler, hem de sk sık Genel Kurul'a girip çıkarak oylamalara katıldı. Türkiye'nin ABD ile maç yapması nedeniyle iktidar kulisinde tezkere tartışmaları da yapılıyordu. AK Parti Gaziantep Milletvekili Nurettin Aktaş yanımıza gelip "Tezkerede onlara bir gol atmıştık. Burada yenerek ikinci golü atmalıyız" dedi. Köksal Toptan ise "ABD'ye bir gol atarak tezkerenin intikamını alacaksak vay halimize" diyerek takılmadan edemedi.


Ekmek Teknesi ile stresini atıyor

AK Parti İstanbul Milletvekili Azmi Ateş, Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu Başkanı olduktan sonra hayatı değişti. Azmi Ateş, yoğun çalışma temposunda ATV'nin sevilen dizisi 'Ekmek Teknesi' ile stres atıyor. Ateş, dizide 'Heredot Cevdet'i canlandıran Hasan Kaçan'ı büyük bir zevkle izliyor.


Uzan'ın avukatı, gazeteci olursa!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın Uzan Grubu'na ait ÇEAŞ ve KEPEZ elektrike el koymasından sonra Bakan Hilmi Güler, basın toplantısı düzenledi. Toplantı öncesinde, salonda bulunan bir kişi görevlilerin dikkatini çekti. Ne gazeteciler ne görevliler bu kişiyi tanımıyordu. Görevlilerin sözkonusu kişinin yanına gidip kim olduğunu sorunca "Star Grubu"nda çalışan gazeteci yanıtı aldılar. Aynı kişi, Uzan Grubu'nun avukatı unvanıyla, Star Grubu'nun televizyonlarına çıkarak, operasyonu anlatmaya başladı.


Maliyeciyi içten kim kucaklar

CHP'de parti için rahatsızlıkları gidermek için Genel Başkan Deniz Baykal'ın Anadolu Klüp'te milletvekillerine verdiği yemekte seçim çalışmaları döneminde yaşanan ilginç anılar da anlatıldı. Bunlardan birisi de Adana Milletvekili Kemal Sağ'la ilgili. Maliyeci olan Sağ'ın seçim afişlerinde kullandığı fotoğraf uzun süre konuşulmuş. CHP milletvekillerinden biri fotoğrafın öyküsünü anlattı:

"Seçime iddialı giriyoruz. Herkes en iyi mesajı vermenin peşinde. Esnaf maliyecileri pek sevmez. Kemal bunu bildiği için, sevimli bir teyze ile çektirdiği fotoğrafın yer aldığı bir afiş hazırlatmış. Afiş'in altında da "Halk O'nu seviyor" yazıyor. Teyze Kemal'i öyle kucaklamış ki, insan ancak çocuğunu öyle kucaklar." Sözün tam bu yerinde Baykal, Kemal Sağ'a dönmüş ve "Kemal" demiş, "İtiraf et, o teyze kim?"

Kemal Sağ ayağa fırlamış, "Efendim fotoğraftaki kadın benim anam." Kahkahalar atılmış. Kahkaha sesleri dinmeden bir başka milletvekili "Zaten bir maliyeciyi bu kadar içten ancak anası kucaklayabilir" deyince kahkaha sesleri tekrar yükselmiş.


ANAP'ın aday listeleri basın bültenine dönüştü

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndaki, skandalların ardı arkası kesilmiyor. Son dönemde ÇEAŞ ve KEPEZ oporesyonu ile Türkiye'nin gündemini oturan Enerji Bakanlığı'nda, üzerinde 3 Kasım seçimlerinde milletvekili adayların isimlerinin yer aldığı 3 bin tane dosya kağıdı bulundu. Milletvekili listelerinin hangi amaçla bastırıldığı öğrenilemedi. Bakanlık Basın Müşavirliği de, üzerinde listelerin bulunduğu kağıtları çöpe atmamak için, kağıtların arka yüzlerini basın bülteni olarak kullanmaya karar verdi. Şimdi bürokratlar için hazırlanan ve günlük basın özetlerinin yer aldığı basın bültenlerinin bir yüzünde, milletvekili aday listeleri bulunurken bir yüzünde de günlük enerji haberleri yer alıyor.


Haluk Koç'tan vekillere ihtar

AK Parti'de kongre süreci başladı ya... Milletvekilleri seçim bölgelerinde olduğu için Meclis çalışmaları da ağır-aksak gidiyor. Karar yeter sayısına bile zor ulaşılıyor. CHP grup Başkanvekili Haluk Koç, İş-Kur Yasası görüşülürken Genel Kurul'da CHP'lilerden başka kimse kalmadığını görünce karar yeter sayısı istedi. Karar yeter sayısı bulunamadığından oturuma ara verildi. Kulise gelen Haluk Hoca, "Biz yasa çalışması yapacağız. Onlar siyaset yapacak. Yok öyle..." AK Partili vekiller dikkatli olun Haluk Hoca ihtar etti...


  KAYHAN ÖZER  BİLAL ÇETİN  NEVZAT DEMİRKOL  VELİ TOPRAK  ASLIHAN A. KARATAŞ  EVİN GÖKTAŞ  SAMİ GÖKÇE  HAMDİ ATEŞ


23 Haziran 2003
Pazartesi


Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED