AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

T E L E V İ Z Y O N
İşkencenin kirli geçmişi

AB'nin önünü tıkayan unsurlardan biri haline gelen ve daha önemlisi insanlık suçu olan işkencenin Türkiye'deki tarihi, mağdurların dilinden 32. Gün'de

Mehmet Ali Birand ve Rıdvan Akar'ın hazırladığı ve sunuculuğunu Birand'ın üstlendiği 32. Gün, Uluslararası İşkence Görenlerle Dayanışma Günü olan bugün, Türkiye'nin İşkence Dosyası'nı açıyor.

Rıdvan Akar ve Banu Acun'un hazırladığı dosyada 'Avrupa Birliği sürecinde Türkiye'nin önünü tıkayan işkence olgusunun tarihsel süreci' örneklerle anlatılıyor. Programda, işkence mağdurları "Türkiye'de işkencenin ne zamandır yapıldığı", "hangi işkence yöntemlerinin uygulandığı", "işkencenin, işkence görenlerin ruhlarında nasıl yaralar açtığı", "işkencecilerin nasıl cezalandırıldığı", "Ziverbey'den Sansaryan Han'a Türkiye'nin işkencehaneleri" gibi konuları yaşadıkları olaylardan yola çıkarak dile getiriyor. Programda ayrıca, siyasetçiden öğrenciye, gazeteciden polise, işkenceye maruz kalanlar ilk kez konuşuyor. Cnn Türk / 23.05


Romantik ve komik Branagh

Aragon Prensi Don Pedro, Messina kentinin hakimi Leonato'nun konuğudur. Ordusundaki en cesur askerlerden biri olan genç Claudio, Leonato'nun kızı Hero'ya vurulunca araya Don John girer ve iki âşığın evliliklerini engellemek için her şeyi yapar. Gişede başarı sağlayan, sevimli bir romantik-komedi.

Kuru Gürültü

Orj Adı: Much Ado About Nothing Yön: Kenneth Branagh Oyn: Kenneth Branagh, Amma Thompson, Michael Keaton, Denzel Washington Yapım Yılı: 1993 Türü: Romantik-Komedi
CNBC-e / 21.00


Yaşamak dediğin nedir ki?

Mustafa Yürekli'nin hazırlayıp sunduğu Yaşamak Dediğin belgesel programının bu haftaki bölümünde bir zamanların ünlü sanatçısı Ali Rıza Binboğa'nın ilgi çekici hikayesi getiriliyor televizyon ekranlarına.

Çocukluğu soyadını aldığı, Toroslar'ın uzantısı Binboğa dağlarında geçen, öğretmen okullarında müzikle ilgilenen ve müzik eğitimi alan, bunun yanısıra bir de elektrik mühendisliği okuyan Binboğa'nın yaşamöyküsünün anlatılacağı programda, Yarınlar şarkısıyla, geleceğe umutla bakışı deneyen ve umudun sesi olan yaklaşımı var.

Şimdilerde MESAM Yönetim Kurulu üyesi olan sanatçının inişli çıkışlı hayat hikayesi ve 30 yıllık müzik hayatını merak edenler için Yaşamak Dediğin, bugün ekranda.
Kanal 7 / 23.45

 
ABD'den Türkiye'ye kuşbakışı
Bu bölümden itibaren tatile girecek olan Derin Haber'de, Princeton Ün., Osmanlı ve Modern Türk İncelemeleri Atatürk Kürsüsü'nün başında bulunan Prof. Dr. Heath W. Lowry var. Soykırım iddialarına ilişkin araştırmalarıyla sesini duyuran Prof. Lowry, Haluk Şahin'in sunduğu programda Türkiye'nin ABD'den görünüşünü anlatıyor.
Tv 8 / 21.00

Yıllar önce, yıllar sonra haberler
Arena ekibinin hazırladığı ve sunuculuğunu Suat Kozluklu'nun üstlendiği yeni bir programa start veriliyor. Yıllar Önce Yıllar Sonra adlı 15 günde bir yayınlanacak programda hafızalara kazınan haberlerin geçmişi ve bugünü ekrana geliyor. İlk bölümde, Rize'de başlayan ve Tokat'a uzanan bir aşk öyküsü var.
Kanal D / 23.15

Zirve'nin poli-kritiği
Her hafta canlı olarak ekrana gelen Poli-Kritik, Türkiye-AB süreci kapsamında TBMM'den geçen 6. Uyum Paketi'nin ardından 7. paketin içeriğini tartışıyor. Mehmet Özülker'in hazırlayıp-sunduğu programa ASAM Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ konuk oluyor ve Selanik Zirvesi'nin sonuçlarını da değerlendiriyor.
Işık TV / 21.00

Ticaret esasları
Dr. Selman Kuzu ve Rıdvan Kızıltepe'nin sunduğu Ufuk Ötesi'nde 'Sünnete göre ticaret esasları' konusu var. Yeni Ümit Dergisi'nin son sayısında çıkan makaleyle gündeme gelen konu programda, Yeni Ümit Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Dr. Ergün Çapan ve Prof. Dr. İbrahim Canan'ın katılımıyla ekrana geliyor.
Stv / 23.00
26 Haziran 2003
Perşembe
 
Künye
Temsilcilikler
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED