AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

S P O R

KAMBALAR.Madrid'de

Başarılı basketbolcu, İspanyol kulübüyle 2 yıllığına 2.5 milyon dolara anlaştı.

Efes'in şampiyonluğunda büyük rol oynayan Kaspars Kambala, İspanya'nın güçlü ekiplerinden Real Madrid ile anlaştı. Kambala, İspanyol ekibiyle 2 yıllığına 2,5 milyon dolar karşılığında anlaşırken, menaceri Yaman Eymür, Efes'i suçladı. Lacivert-beyazlıların Letonyalı pivot ile anlaşmak için hiç bir şey yapmadığını belirten Eymür, "Kambala Türkiye'yi çok sevdi ve Efes'te yine oynamak istiyordu. Geleceğini düşündüğü için Real Madrid'in teklifini değerlendirdi"dedi.


3 TÜRK NBA'DE ŞANS ARIYOR

Sezonun bitmesiyle birlikte Amerika'ya giden Efesli Kerem Turnçeri ve Kaya Peker ile Ülkerli Zaza Paculia, NBA takımları ile antrenmanlara çıkıyor. 3 genç oyuncunun performanslarıyla olumlu not aldığı öğrenildi. Erman Kunter, Fransa'nın Cholet takımı ile 3 yıllık sözleşme imzalarken, F.Bahçe'nin Yeni Zellandalısı Mark Dickel da Belçika'nın Oostende takımı ile anlaştı.


Malatyalı Serkan Feyenoord yolunda

Malatyaspor'un savunma oyuncularından Serkan'a Hollanda'nın Feyenoord Rotterdam takımının ilgilendiği ve sözleşme imzalamak için harekete geçtiği bildirildi. Savunmanın sağ kanadındaki boşluğu yeni bir oyuncuyla doldurmak isteyen Feyenoord Rotterdam, teknik heyetin videodan izleyerek başarılı bulduğu Serkan ile 4 yıllık sözleşme imzalamak istiyor. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Serkan da, Feyenoord Rotterdam gibi bir takımda oynamaktan büyük mutluluk duyacağını belirtti.


Serbestçiler güç depoluyor

Serbest Güreş Milli Takımı, Bolu'da güç depoluyor. 7-12 Eylül tarihleri arasında Amerika'da yapılacak olan Dünya Şampiyonası'na hazırlanan güreşçilerimiz, çalışmalarını Bolu'da sürdürüyor. Antrenörler İsmail Nizamoğlu, Turan Ceylan, Metin Topaktaş, Kamil Kocaoğlu ve Sebahattin Öztürk nezaretinde yapılan antrenmanlara 55 kiloda Mevlana Kulac, Ramazan Demir, 60 kiloda Tevfik Odabaşı, Erhan Bakır, 66 kiloda Uğur Çadır, Ercan Yoldaş, 74 kiloda Yüksel Şanlı, Bekir Demirtaş 84 kiloda Gökhan Yavaşer, Fatih Koyuncu 96 kiloda Fatih Çakıroğlu, Hakan Koç, 120 kiloda Recep Kara ve Sermet Bulut çalışmalarına devam ediyorlar. Teknik Direktör İsmail Nizamoğlu Amerikada yapılacak olan dünya şampiyonasından mutlaka altın madalya beklediklerini ifade etti. Nizamoğlu "Favorim olan sporcularımdan altın madalya bekliyorum"dedi.


Liseli gençler YARIŞIYOR

Dünya Liseler Atletizm Şampiyonası yarın Burhan Felek Spor Salonu'nda başlıyor.

ISF "Jean Humbert'' Kupası Dünya Liseler Atletizm Şampiyonası, 27-28 Haziran tarihlerinde İstanbul'da yapılacak. Burhan Felek Spor Tesisleri'nde gerçekleştirilecek şampiyonada Türkiye'yi, erkeklerde İzmir Çimentaş, bayanlarda ise Ankara Yahya Kemal Beyatlı Lisesi temsil edecek.

16 ÜLKE KATILIYOR

Bu yıl 8.'si düzenlenecek şampiyonada, 16 ülkeden 227 sporcu mücadele edecek. Bayanlarda 15 ve erkeklerde 12 ülkenin yarışacağı şampiyonada, katılımcı ülkelerdeki okullardan oluşturulan karma takım yarışmalarında ise erkeklerde 6, bayanlarda ise 5 ülke mücadele edecek. Gençlik ve Spor İstanbul İl Müdürü Tamer Taşpınar, Avrupa Uluslar Atletizm Kupası yarışları gibi bu organizasyondan da yüzakıyla çıkmak istediklerini kaydetti.


Elazığ, Çalımbay'la prensipte anlaştı

Elazığspor Başkanı Baki Aydın, Milorad Mitroviç defterini kapattıklarını belirterek, Rıza Çalımbay ile her konuda anlaşmaya vardıklarını söyledi. Aydın, teknik direktör Milorad Mitroviç ile yaptıkları görüşmede anlaşmaya varamadıklarını belirterek, rotayı Rıza Çalımbay'a çevirdiklerini bildirdi. Çalımbay ile yapılan görüşmelerin olumlu geçtiğini belirten Aydın, genç çalıştırıcı ile büyük ihtimalle sözleşme imzalayacaklarını söyledi. Aydın, Çalımbay'ın vereceği oyuncu listesine göre transfer çalışmalarına başlayacaklarını belirterek, "Çalımbay'ın listesindeki oyuncuları kulübün maddi durumunu gözönünde bulundurarak kadromuza dahil etmeyi düşünüyoruz'' dedi.



26 Haziran 2003
Perşembe
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED