AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

E K O N O M İ
8 yılda iç borç
275 kat arttı

Son 8 yılda sadece iç borçlar için 534 milyar dolar ödenirken bu miktarın 175 milyar doları borcun faizine gitti.

TOBB Ticaret Odaları Konsey Başkanı Ekrem Demirtaş, Türkiye'nin iç borcunun, son 8 yılda dolar bazında 6 kat, Türk Lirası bazında ise 275 kat arttığını söyledi. Demirtaş, Konya Ticaret Odası'nda düzenlenen TOBB Ticaret Odaları Konseyi Toplantısı'nda, geçen hükümetlerin de uyguladığı sıkı bütçe ve yüksek vergi politikasının işsizliği, enflasyonu ve krizleri önleyemeyeceğini kaydetti. Demirtaş, olası Irak müdahalesi öncesi getirilen ek vergi ve zamlarla ülkedeki üretim hacminin daralacağını, ekonominin küçüleceğini ve fiyatların artacağını da savundu.

Son 8 yılda sadece iç borçlar için 534 milyar dolar ödendiğini ve bunun 175 milyar dolarının faiz olduğunu belirten Demirtaş, "İç borç, son 8 yılda dolar bazında 6 kat, Türk Lirası bazında ise 275 kat arttı" dedi.

Ortadoğu'da seyirci kalamayız

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Ortadoğu'daki gelişmelere duygusal değil, realist yaklaşılması gerektiğini ifade ederek, "Türkiye'nin duruşu Ortadoğu'da geleceğin şekillenmesine seyirci kalmak olmamalıdır" dedi. Hisarcıklıoğlu, Kıbrıs konusuyla ilgili olarak da, öne sürülen çözüm planı ile 200 bin Türk nufusunun 120 bininin evsiz ve işsiz kalacağını söyledi.

Coşkun: Ekonomik sarsıntılar sürüyor

Sanayi Bakanı Ali Coşkun, Türkiye'nin ekonomik kriz değil, ekonomik deprem geçirdiğini, bu depremin artçı sarsıntılarının da halen sürdüğünü söyledi. Coşkun, bu krizde çiftçi, esnaf, tüccar ve sanayicinin tedirgin olduğu kadar halkın da sıkıntı çektiğini kaydetti. Daha önce, kredi kartı anlaşmalarında okunamayacak incelikte yazılar bulunduğunu belirten Coşkun, "Kaldı ki faiz hanesi boş, döviz hanesi boş imzalatılıyordu. Düzenleme ile birçok sıtıntı ortadan kaldırılmıştır" dedi.

 
Bağışa vergi desteği
Vergi reformunun ilk ayağını oluşturan yasa tasarısı hazılandı. Henüz taslak aşamasında olan vergi paketi, toplam 36 maddeden oluşuyor.
İlaç tüketimi 10 yılda 5 kat arttı
İlaç tüketim miktarındaki artışta en büyük nedenin bilinçsiz ilaç tüketimi olduğu belirtiliyor.
Tüzmen Mısır seferine çıkıyor
Başbakan Erdoğan'ın Mısır gezisine devam etmesini istemesi üzerine Bakan Tüzmen işadamı heyeti ile Mısır gezisine gidiyor.
2003 büyüme hedefi yüzde 5
Türkiye'nin 2003 Yılı Programı, Resmi Gazete'nin Resmi Gazete'de yayımlandı. Programa göre, Türkiye'nin gayri safi milli hasılasının (GSMH), bu yıl yüzde 5 oranında büyümesi öngörüldü. Program uyarınca 2003 yılı sonunda toptan eşya fiyatları endeksinin (TEFE) yüzde 17.4, tüketici fiyatları endeksinin (TÜFE) ise yüzde 20 olması öngörülüyor.
16 Mart 2003
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED