AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

K Ü L T Ü R
Minyatürün ruhu burada

  • HALE KAPLAN ÖZ
    Cemal Reşit Rey Konser Salonu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür İşleri Daire Başkanlığı'nın düzenlediği ve İran İslam Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu'nun katkılarıyla düzenlenen İstanbul-Tahran Minyatür Buluşması'na ev sahipliği yapıyor. İstanbul tarihinde ilk kez düzenlenen bu büyük sanat etkinliğinde minyatür sanatında zirveyi paylaşan Türk ve Fars kültürleri 2 Kültür 1 Sanat projesinde biraraya getiriliyor. Bu büyük proje kapsamında gerçekleştirilecek sempozyum ve sergi, Türkiye ve İran'ın önde gelen 18 sanatçısı ve akademisyenini buluşturuyor ve 100'den fazla, farklı tarzlardaki İslam dünyasındaki resim sanatının temsilcisi minyatür eserini aynı sergide görme imkanı sağlıyor.

    Etkinlik çerçevesinde gerçekleştirilecek sempozyum ve sergi bugün açılıyor. CRR'de saat 12.00'de başlayacak, minyatür sanatının tarihi ve geleceği, minyatürde modern arayışların tartışılacağı sempozyuma konuşmacı olarak Dr. Filiz Çağman, Prof. Zeren Tanındı, Doç. Banu Mahir, Dr. Mahammet Bağir Ağamiri, Dr. Mecit Mihrigan ve Abbas Rüstemyan katılıyor. Sempozyum sonrasında saat: 16.00'da açılışı yapılacak sergide ise Ord. Prof. Süheyl Ünver, Gülbün Mesara, Ülker Erke, Nusret Çolpan, Ahmet Yakupoğlu, Cahide Keskiner, Günseli Kato, Muhammet Bagir Ağamiri, Mecit Mihrigan, Yusuf Hüseyni, Selina Purya, Abbas Rustemyan ve Reza Hemmatirad'ın resimleri, izleyeni doğu mistisizminin çağdaş yorumlarıyla karşılayacak. 31 Mart'a kadar açık kalacak sergi minyatüre ve doğu sanatlarına ilgi duyanların kaçırmaması gereken bir etkinlik.

    Süheyl Ünver bu sergide

    Minyatür Buluşması'na merhum Süheyl Ünver eserleriyle katılıyor. Türk hat, kaatı, minyatür ve ebru sanatının gelişmesine büyük katkıları olan Süheyl Ünver'in eserleri yıllar sonra bu etkinlikle sanatseverlerle tetrar buluşuyor. İstanbul kültürünün yeni nesilleree aktarılmasında katkıları bulunan ve Türk minyatürünün yetiştirdiği öğrencileriyle kendine has formlarıyla bugüne kadar gelebilmesini sağlayan Ünver, eserleriyle bugünün sanatına da ışık tutuyor. Bilgi tel: 0 212 243 79 03

  •  
    Saatler Oscar'ı gösteriyor
    9 dalda Oscar adayı olan Saatler, nihayet sinemalarda.
    Entelektüel insana ihtiyacımız var
    TYB tarafından 22 yıldır verilen yılın yazar, fikir adamı ve sanatçıları ödülüne 2002 yılında layık görülenlere ödülleri dün törenle verildi.
    Saraçlardaki yüzler
    Türk Kütüphaneciler Derneği Edirne Şubesi'nin 35'inci, Tekin Sayınbaş'ın 3. kitabı "Saraçlar Caddesinde Aşina Yüzler'' yayınlandı. Sayınbaş, kitabındaki kişilerin günlük hayatlarında iddiasız, alçak gönüllü çalışmaları ile hayatlarını sürdüren kişiler olduklarını söyledi. Sayınbaş kitabında, 1950-1960 döneminde yaşayan kişileri ve mesleklerini şiirsel bir dille anlatıyor.
    Gümüşhane evleri
    Trabzon Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurumu tarafından tescili yapılarak koruma altına alınan 42 Gümüşhane evi ile ilgili kitap hazırlandı. Master tezini kitaplaştıran Volkan Şenel, Gümüşhane evlerinin, bölgede yaşanan siyasi, toplumsal, ekonomik ve kültürel evrelerin hemen hepsine tanık olduğunu belirterek bunları kitapta topladığını söyledi. Kitap, Valilik Kültür Yayınları'ndan çıktı.
    16 Mart 2003
    Pazar
     
    Künye
    Temsilcilikler
    ReklamTarifesi
    AboneFormu
    MesajFormu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Röportaj | Karikatür

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED