AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

P O L İ T İ K A
CHP kavgacı siyaseti tekrar Meclis'e taşıdı

TBMM Genel Kurulu'nda AK Parti'nin İş Güvenliği Yasası'nı erteleme isteğine kızan CHP'li Meral, "İşadamlarından kaç para aldınız"diye sorunca AK Parti Grup Başkanvekili Kapusuz, "Bunu kanıtlayın hepimiz istifa edelim" dedi.

AK Parti TBMM Grubu'nun, işçilere iş güvencesi getiren yasanın yürürlük tarihinin 3 ay ertelenmesini öngören teklifinin öngörüşmelerinin yapıldığı TBMM Genel Kurulu'ndaki tartışmalar hayli sert geçti.

Öneri ile ilgili söz alan Bayram Meral, ABD askerlerinin Türkiye'de cirit attığını, Kıbrıs gibi bir meselenin gündemde durduğunu, ancak hükümetin bütün bunları bırakarak işçinin, tazminatıyla, emekliliği ile uğraştığını söyledi. Meral, "İşçiden alıp işverene verdiniz. Allah sizi affeder, yeter ki buradan geri dönün" diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Oğuz Oyan da AK Parti'nin sermayenin değil; işçinin, köylünün, yoksulun oyuyla iktidara geldiğini dile getirerek, bu nedenle tutarlı bir tavır içinde olmadığını ileri sürdü.

'İşçi için ne yaptınız Sayı Meral?'

AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Çelik ise iş güvencesine ilişkin yasanın yürürlük tarihinin ertelenmesi konusunda Türk-İş, Hak-İş, DİSK ve işveren temsilcileri ile anlaştıklarını belirterek, CHP'li Meral'e, "30 yıldır işçi için, çalışanlar için ne yaptın? Sosyal Güvenlik Yasası çıkarken Emek Platformu'na kimin sırtını döndüğünü, kimin emekçileri sattığını biliyoruz, Türk-İş Başkanı iken ne kadar maaş aldığınızı da " dedi.

AK Parti Tokat Milletvekili Resul Tosun da, CHP'nin işçi haklarından söz ettiğini, ancak Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni Nurettin Sözen'den devralırken işçinin 11 aydır maaş almadığını söyledi. Tosun, CHP'nin sürekli "Sizi Allah'a havale ediyoruz, Allah'tan korkun" gibi dini argümanlar kullanmasına da dikkat çekti.

Bunun üzerine söz alan CHP'li Özyürek, CHP'nin sendikalı işçi çalıştıran tek parti olduğunu hatırlatarak, "AK Parti grubu hâlâ biz gece yarısı şu sendikayla bu sendikayla anlaştık diye Meclis'e geliyor. Buradaki milletvekilleri konu mankeni mi?" diye sordu.

Sözen, Erdoğan'ı hedef aldı

"Sataşma var" diye söz alan Nurettin Sözen de, Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde tek bir uluslararası sözleşmeye bile imza atmadığını öne sürerek, "Tüm hizmetlerin altında benim imzam var. Madem böyle bir süreç başlattınız, genel başkanınızla da sizinle de hesaplaşacağız. Genel başkanınız ağır cezada yargılanıyor ama dokunulmazlıkları kaldırmıyorsunuz. Hesabınızı verin, aklanın öyle gelin. Türkiye'de kendi bürokratını yargıya teslim eden tek siyasetçi benim" dedi.

Aktaş kürsüye yürüdü

Bayram Meral ise onurlu bir sendikacılık yaptığını belirterek, "Benim Türk-İş Genel başkanıyken aldığım maaş 3 küsür milyar liradır. Acaba siz patronlardan ne kadar aldınız merak ediyorum" dedi.

Meral, kendisine tepki gösteren AK Parti'li milletvekillerine "Bir şey almamışlarsa mesele yok. Ben alanlara söylüyorum. Alanlar bağırsın, hepiniz niye bağırıyorsunuz" diye seslenince kürsüye yürüyen AK Parti'li Nurettin Aktaş, güçlükle engellendi.

AK Parti Grup Başkanvekili Salih Kapusuz da söz alarak, "Eğer bir tek milletvekilinin para aldığını ispatlarlarsa istifa etmezsek namerdiz" diye CHP'ye yüklendi.

Görüşmelerin ardından, AK Parti'nin iş güvencesini getiren yasanın yürürlük tarihinin ertelenmesini öngören teklifin ilgili komisyonda görüşülmesi önerisi kabul edildi. Daha sonra TBMM Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'nda yapılan görüşmede, yasanın yürürlük tarihinin 30 Haziran 2003'e ertelenmesi önerisi kabul edildi.

  • TBMM BÜROSU



  • 16 Mart 2003
    Pazar
     
    Künye
    Temsilcilikler
    ReklamTarifesi
    AboneFormu
    MesajFormu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Röportaj | Karikatür

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED