AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

G Ü N D E M
KTHY'de Yıldırım operasyonu

KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Salih Miroğlu, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın danışmanlarından Celal Akbulut'un Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY) Yönetim Kurulu üyeliğine atandığını ve yönetim kurulu başkanlığına getirilmesinin beklendiğini açıkladı. Miroğlu, KTHY Yönetimi Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlük görevlerinden istifa eden Zafer Yıldırım'ın ise THY bünyesinde başka bir göreve verildiğini söyledi. KTHY'de bir süredir yaşanan tartışma ortamının KKTC'de olduğu gibi Türkiye'de de rahatsızlık yarattığını belirten Miroğlu, Bakan Yıldırım'la konuyu görüştüklerini kaydetti. Yıldırım'ın kendilerine konunun uzamasının istenmediğini ve Zafer Yıldırım'ın görevinden istifa ettiğini belirttiğini anlatan Miroğlu, Yıldırım'ın istifa kararını Çarşamba günkü toplantısında Bakanlar Kurulu'nun bilgisine getirdiğini belirtti.

Kıbrıs'ta askerlik 15 aya düşüyor

KKTC Başbakanı Derviş Eroğlu, askerlik süresinin kısalmasını öngören kararın çıktığını belirterek, kararın 1 Eylül 2003'ten itibaren yürürlüğe gireceğini açıkladı. Başbakan Eroğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yedek subaylığın 22 aydan 12 aya, çavuşluğun 16 aydan 12 aya, mükellef askerliğin 24 aydan 15 aya ve kısa dönem erliğin de 12 aydan 8 aya indirilmesini öngören kararın, 1 Eylül 2003 tarihinden itibaren yürürlüğe gireceğini bildirdi.

HUDER Başkanlığı'na Erikel seçildi

Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) Genel Başkanlığı'na Avukat Yakup Erikel seçildi. Görev dağılımında Cavit Öztürk Genel Başkan Yardımcılığı ve Teşkilat Başkanlığı'na, Hüseyin Kaya Genel Başkan Yardımcılığı ve Tanıtım Başkanlığı'na, Süleyman Ünlü Genel Başkan Yardımcılığı ve Halkla İlişkiler Başkanlığı'na, Alaattin Varol Genel Başkan Yardımcılığı ve Sosyal İlişkiler Başkanlığı'na, Ayşe Güney Genel Başkan Yardımcılığı ve İnsan Hakları ile AR-GE Başkanlığı'na, Önder Ataseven Genel Muhasipliğe, İsmail Aydos da Genel Sekreterliğe getirildi. HUDER'in 7. Olağan Genel Kurulu 27 Haziran'da yapılmıştı.

'Demokratik Türkiye' mitinginde Apo sloganları

Van Demokrasi Platformu'nun düzenlediği "Demokratik Türkiye" mitinginde, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan lehine sloganlar atıldı. Demokrasi Platformu tarafından düzenlenen Demokratik Türkiye mitingine, Van, Bingöl, Hakkari ve Erzincan illerindeki sivil toplum örgütleri ile dernek ve sendikalardan çok sayıda kişi katıldı. Mitinge katılanlar, terör örgütü elebaşı Apo lehine de sık sık slogan attılar.

Bakan Akdağ: Sürekli hastalar hastaneye gidecek

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, pazartesiden itibaren günübirlik hastalar dışındaki sürekli hastalığı olanların, sağlık ocaklarına başvurmadan hastanelerde tedavi edileceklerini söyledi. Akdağ, AK Parti Düzce İl Kongresi'ne katılmak üzere Düzce'ye gelen Akdağ, bir süre önce SSK'lı hastaların devlet hastanelerinden faydalanması için 5 ilde başlattıkları uygulamanın genişletileceğini belirtti.

THK fitre parasıyla üniversite kuracak

Türk Hava Kurumu Genel Başkanı Hava Pilot Tümgeneral Rasim Arslan, okullarını belli bir seviyeye ulaştıktan sonra Havacılık Üniversitesi olarak bir çatı altında toplamayı hedeflediklerini söyledi. THK'nın 5. Bölge Toplantısı, Yeşilyurt'taki Hava Harp Okulu'nda yapıldı. Katılımcılara kurumun tarihçesi, yaşanan sorunlar ve yeni vizyonları hakkında bilgi veren Rasim Arslan, THK'nın amacının, Türk gençliğine havacılığı aşılamak olduğunu belirtti. Tümgeneral Rasim Arslan, "Halen pilotluk, planör, paraşüt, balon gibi ilgi alanlarda eğitim vermekteyiz. THK Vakfı olarak, bunları bir üniversite çatısı altında toplayarak, bir Havacılık Üniversitesi kurmayı hedefliyoruz. Kurban derisi, fitre, zekat vesizin gayretlerinizle 4-5 yıl daha devam edebilir" şeklinde konuştu.

Mezuniyetini torunuyla kutladı

Üniversiteler 2002-2003 eğitim öğretim dönemini geride bırakırken yüz binlerce öğrenci yeni bir hayata başlangıç yapmanın heyecanını yaşıyor. Çukurova Üniversitesi'ne bağlı 9 fakülte, 9 yüksek okul ve 1 devlet konservatuvarından mezun olan toplam 3 bin 136 öğrenci diploma sevincini yaşadı. ÇÜ Mimarlık Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Mehmet Bilgili ise öğrenci arkadaşlarından en farklı olanıydı. Karayolları Müdürlüğü'nde tekniker olarak çalışan 40 yaşındaki Bilgili, 1 torun sahibi. Eşi Fatma Bilgili ile birlikte 2'si kız 3 çocuk sahibi olan Mehmet Bilgili, diğer 3 bin öğrencinin yaşadığı coşkuyu, 40 yaşın getirdiği olgunlukla tattı.

Karartılan ekranlar eğitime hizmet edecek

Yayın ilkelerine aykırı programları nedeniyle ekranı karartılan kanallarda, ceza süresince eğitim ve kültür programları yayınlanması için Milli Eğitim Bakanlığı, RTÜK'e teklif götürdü. Bakanlık, kanalların kapalı olduğu süre zarfında "eğitim, kültür, trafik, kadın ve çocuk hakları, gençlerin fiziksel ve ahlaki gelişimi, Türk dilinin güzel kullanımı, çevre eğitimi" konularında hazırlayacağı programların yayınlanmasını önerdi.

RTÜK olumlu bakıyor

Konuya olumlu yaklaşan RTÜK de 3984 Sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayınları Hakkında Kanun'un kendisine verdiği yetkiyi, Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle kullanmayı kararlaştırdı. İşbirliğinin esaslarını belirlemek amacıyla taraflar arasında gelecek hafta protokol imzalanacak. İşbirliğinin işlerlik kazanması halinde RTÜK'ün birer aylık yayın durdurma cezası verdiği Star TV, Kanal 6, Star Max, Star 6 Heyecan TV ve Footgol Star 8 kanalları kullanılabilecek.

Sınıfını geç, yüzünü değiştir!

Okullarındaki zorlu dönemi başarıyla geride bırakan gençlere, aileleri tarafından hediye olarak "estetik ameliyat" bile yaptırılıyor. South China Morning Post gazetesine göre, aileler, çocukları üniversite imtihanını kazanınca ameliyat parası veriyor. Doktorlara göre, kızlar genellikle burun ve göz ameliyatlarını erkeklerse yağ aldırmayı tercih ediyor. Guangzhou'daki 3 hastanenin verilerine göre plastik ameliyat geçirenlerin yüzde 90'ını lise mezunu gençler.

Fevzi Çakmak'ın mezarı talan edildi

Maraşal Fevzi Çakmak'ın Eyüp Mezarlığı'nda bulunan aile kabristanlığı talan edildi. Önceki akşam Fevzi Çakmak'ın kızı Nikar Çakmak ile eşi Fatma Fitnat Çakmak'ın mezarlarının bulunduğu aile kabristanlığına giren kimliği mechul kişiler, mezarları eşip talan ederken, mezardaki çiçekleri de yerlerinden söktüler.

  • OKTAY MEHMET, İSTANBUL

    'Sağlık 6' motorbotu battı

    Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü'ne ait "Sağlık 6" adlı motorbot, Büyükdere'de battı. İstanbul Boğazı'ndan geçen gemilerde sağlık taraması yapılması için kullanılan Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü'ne ait "Sağlık 6" adlı motorbot, Büyükdere Sahili'nde iskeleye bağlı bulunduğu sırada batmaya başladı.

    Bir süre sonra tamamen suya gömülen motorbot, Türkiye Denizcilik İşletmeleri'nden (TDİ) gelen bir vinç ve dalgıçların yardımıyla sudan çıkartılarak, sığ bir alana alındı. Kayalara çarptığı için hasarlı olan motorbotun, gövdesindeki bir delikten su aldığı için battığı belirlendi.

    Emekli polise kapkaççı tuzağı

    Emekliliğinin ardından çocuklarını okutabilmek ve ailesinin geçimini sağlamak amacıyla emlakçılığa başlayan Emniyet Teşkilatı'nda 29 yıl polis memuru olarak görev yaptıktan sonra emekli olan Yusuf Tezcan, bir dairenin satışından kazandığı 1 milyar 250 milyon lirayı kapkaççı çocuklara kaptırdı. Parası çalınan emekli polis, kapkaççıların tespit edildiğini ancak yakalanamadıkları ve haklarında işlem yapılmadığını söyleyerek meslektaşlarını sorumlu tuttu. Tezcan, Beyoğlu'nun kapkaç çetelerince parsellendiğini iddia etti.

    Aracında silahlı saldırıya uğradı

    Kâğıthane'de parketmeye çalıştığı otomobilinde silahlı saldırıya uğrayan bir kişi, olay yerinde öldü. Sanayi Mahallesi'nde gizli kumarhanesi bulunduğu öne sürülen Ahmet Koçkar, 34 ERT 90 plakalı otomobilini Gümüşhane Caddesi Armağan Sokak'taki evinin önüne parketmeye çalışırken yanına yaklaşan 2 kişinin silahlı saldırısına uğradı. Açılan ateş sonucu başına 4 kurşun isabet eden Koçkar, olay yerinde öldü. Koçkar'ın, bir süre önce İstanbul Organize Suçlar Şube Müdürlüğü tarafından gözlem altına alındığı ve şubeden serbest kaldığı öğrenildi.

    AMBULANS İTEREK ÇALIŞTIRILDI

    Zeytinburnu ve Bağcılar'da meydana gelen 2 ayrı trafik kazasında, 1 kişi öldü, 3 kişi de yaralandı. Bağcılar'daki kazada, olay yerine gelen 2 ambulanstan biri yaralıyı hastaneye kaldırırken, diğeri bir süre çalıştırılamadı. Vatandaşların itmesiyle çalışan ambulans, yaralıyı hastaneye götürdü.

    Eşekten düştü, öldü

    Afyon'un Emirdağ ilçesinde hayvan otlatan bir 70 yaşındaki Ömer Altıntaş bindiği eşekten düşerek öldü. Mezrada hayvanlarını otlatan Altıntaş, bindiği eşekten dengesini kaybederek düştü. Altıntaş, olay yerinde hayatını kaybetti.

    Kavgaya 5 tutuklama

    Şanlıurfa'da kavgaya karışan 5 kişi tutuklandı. Alpak ve Erkan ailelerinin çocuklarının oynarken kavga etmeleri üzerine başlayan ve 38 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı kavgada gözaltına alınan 41 kişiden 5'i tutuklandı.

    2 metrelik 'yayın' yakalandı

    Kayserili balıkçılar, Kızılırmak'ta oltayla 1 metre 84 santim boyunda, 52 kiloluk bir yayın balığı yakaladı. Balıkçı Ramazan Topsakal, arkadaşı Erol Bulut ile balığı kıyıya çekmeye başladı. Çırpınarak oltadan kurtulmaya çalışan dev yayın, balıkçıların 1 saat süren çabası sonucu güçlükle kıyıya çıkarılabildi. Balıkçıların Sivas Caddesi'ndeki işyerine getirdiği dev yayın balığının kilosu 8-9 milyon liradan satılıyor.




  • 6 Temmuz 2003
    Pazar
     
    Künye
    Temsilcilikler
    AboneFormu
    MesajFormu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Karikatür | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED