AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

P O L İ T İ K A
Asker üyeler de
MGK'da kalacak

Başbakan Erdoğan, 7. Uyum Paketi kapsamında kuvvet komutanlarının MGK'dan çıkarılacağı haberlerini yalanladı. Erdoğan, MGK Genel Sekreteri için, "asker de olabilir, sivil de" dedi.

  • VELİ TOPRAK
    Başbakan Tayyip Erdoğan, 7. Uyum Paketi kapsamında Milli Güvenlik Kurulu'nun yapısının değiştirilerek kuvvet komutanlarının MGK üyeliğinden çıkartılacağı haberlerini yalanladı. Erdoğan, MGK Genel Sekreteri konusunda "Genel Sekreter, asker de olabilir, sivil de" değerlendirmesinde bulundu.

    AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Başbakan Erdoğan'ın başkanlığında dün toplandı. Yaklaşık 3 saat süren MKYK toplantısında Başbakan Erdoğan, hükümet çalışmaları ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 7. Uyum Paketi'nde yer alacak düzenleme ile komutanların MGK üyeliğinden çıkartılacağı haberlerini yalanladı. Paket üzerindeki çalışmaların sürdüğünü kaydeden Başbakan Erdoğan'ın, "Komutanların MGK üyeliğinden çıkartılacağı haberleri doğru değil. Aynen kalacaklar. Yalnız MGK Genel Sekreterliği konusunda bir değişiklik olabilir. Bazı ülkelerde olduğu gibi Genel Sekreter asker de olabilir, sivil de" dediği öğrenildi.

    Sezer'le sorun yok

    Başbakan Erdoğan, yaklaşık 1 aydır haftalık görüşme yapmadıkları için Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile aralarında sorun olduğu iddialarını da yalanladı. Sezer'in iki defa yurtdışında olduğunu diğer görüşme gününde ise MGK toplantısı olduğunu hatırlatan Erdoğan, "Özel bir durum yok. İsabetsizlik oldu. Tamamen tesadüfi. Bazı kanunların veto edilmesi dışında aramızda herhangi bir sorun bulunmuyor" diye konuştu.

    Toz-pempe tablo vaadetmedik

    Erdoğan, hükümet çalışmaları hakkında bilgi verirken ekonomik göstergelerin iyiye gittiğini söyledi. Bazı MKYK üyelerinin "milletin cebine giren bir şey olmadığını" hatırlatması üzerine Erdoğan, "Kimseye toz pembe tablo vaadetmedik. Seçim kampanyamız boyunca bir yıl bizden bir şey beklemeyin, üç yılın sonunda rahatlayacaksınız' dedik" diye karşılık verdi.

    Af tartışması

    MKYK toplantısında Topluma Kazandırma Yasası eleştirildi. İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, yasa hakkında bilgi sunduktan sonra bazı üyeler söz isteyerek düşüncelerini açıkladılar. Bir üye yasadan Hizbullah örgütü üyelerinin de yararlanması gerektiğini belirtti. Ancak yasaya en büyük eleştiri Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli'den geldi. Canikli, "Seçim döneminde bu yasayı bizim aleyhimize kullanacaklar" dedi.

    Üç ilçe yönetimi feshedildi

    Öte yandan MKYK, üç ilçe yönetiminin feshine karar verdi. Teşkilat Başkanlığı'nın MKYK'ya sunduğu rapor doğrultusunda Çatalca (İstanbul), Milas (Muğla) ve Derebucak (Konya) AK Parti İlçe Yönetimlerinin durumu görüşüldü. Yapılan oylama sonucunda üç ilçe yönetimin de feshedilmesine kararlaştırıldı.

  •  
    'Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yedirtmeyiz'
    Başbakan Erdoğan, Cem Uzan'a isim vermeden cevap verdi. Erdoğan, "Siyasetin acemileri var. Bunlarla uğraşacak zamanımız yok. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yedirtmeyeceğiz"dedi.
    Vekiller tutuksuz yargılanabilecek
    AK Parti, bir ara formül ile milletvekilliği dokunulmazlığına sınırlama getiriyor.
    AB, kendine bile kaynak bulamıyor
    Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, AB'nin kendi ulaştırma projelerine kaynak ayıramadığını belirterek, "Kendi projelerine kaynak aktaramayan AB'nin Türkiye'nin projelerine destek vermesi zor" dedi.
    DYP'yi hırs bitirdi
    İsmet Sezgin, DYP'nin bir dönemini şöyle özetledi:"Bazı arkadaşlarımızın da ihanetine uğradık. Çiller kazandı. Çiller olmasa parti yok olmazdı. Parti hırslara kurban gitti."
    Kısa Haberler
    TIR'cılara müjde gelebilir
    Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı ve Avrupa Ulaşım Komiseri Loyola De Palacio ile görüşmesinde, Palacio'dan ulaşım ağı sistemleri bağlantılarının Türkiye'de İstanbul'a kadar değil, batıdan doğuya Kafkasya'ya kadar uzatılarak genişletilmesini istediğini söyledi. Yıldırım, gelecek haftalarda De Palacio'nun Türkiye'ye geleceğini ve görüşmelere devam edileceğini bildirdi. Toplantılar sırasında ayrıca İtalyan meslektaşı Pietro Lunardi ile de görüşme imkanı bulduğunu belirten Yıldırım, "'Türkiye'nin TIR geçişi konusundaki talebinin Eylül ayına kadar çözüldüğünü, ondan sonraki dönem için de İtalyanlar'ın olumlu yaklaştıklarını" ifade etti. Yıldırım, Türk TIR'larının geçiş kotasının artırılması talebini Bulgaristan Ulaştırma Bakanı'na da iletti.
    6 Temmuz 2003
    Pazar
     
    Künye
    Temsilcilikler
    AboneFormu
    MesajFormu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Karikatür | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED