AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

T E L E V İ Z Y O N
Yaza özel programlar

Sevilen yapımların tatile girdiği yaz sezonunda izleyici kaybetmek istemeyen TV'ler, her türden yeni programları sürüyor ekranlara. Bugün yayınlanacak dört program izleyici bekliyor.

KIRKBEŞLİK
TRT, yaz döneminde nostalji kokan, Kırkbeşlik isimli bir programı getiriyor ekrana. 60'ların ve 70'lerin popüler müziklerini konu alan program, bugünden itibaren her pazar ekrana gelecek.

Türk Pop Müziği tarihine eğlenceli bir bakışla yaklaşmayı amaçlayan Kırkbeşlik'te, TRT arşivinden dönemin görüntüleri, o günlerin müzik dünyasına imzasını atmış müzisyenlerle röportajlar ve özel bölümler yer alıyor. Murat Meriç ve Alper Fidaner'in sunduğu program, 30'ar dakikalık 13 bölümden oluşuyor. Programın ilk bölümünün konusu ise Anadolu Pop akımı. Bu bölümde; Barış Manço, Cem Karaca, Erkin Koray, Modern Folk Üçlüsü, Tülay German, Hümeyra, Ersen, Selda, Edip Akbayram ve Üç Hürel arşiv görüntüleri ve şarkılarıyla yer alacak. Ayrıca Moğollar'ın Haliç'te Güneşin Batışı adlı şarkısı, Kırkbeşlik için çekilen bir kliple yayınlanacak.
Trt 2 / 14.10

YILDIZLARIN ALTINDA
Son günlerde gerçekleştirdiği transferlerle dikkat çeken tv8 de yeni bir müzik programına start veriyor. Yıldızların Altında adlı programı, Türk Sanat Müziği'nin güçlü yorumcusu Yıldırım Bekçi sunacak.

Yıldırım Bekçi ve sanatçı konukları, Türk Sanat Müziği'nin seçkin örneklerini, İstanbul'un incisi Beşiktaş Ortaköy'de, açık havada 'yıldızların altında' gerçekleştirilecek çekimlerde seslendirecek. Programın ilk bölümünün konukları, sanat müziğinin genç seslerinden Umut Akyürek ve Beşiktaş Belediye Başkanı Yusuf Namoğlu olacak. Bekçi ve Akyürek, programda, Türk Sanat Müziği'nin sevilen eserlerini seslendirecek.
Tv 8 / 21.00

SEN GİDİNCE
Kanal D'de ise, sunuculuğunu Nurseli İdiz'in yapacağı "Sen Gidince" adında yeni bir yarışma başlıyor. İkisi erkek, ikisi bayan toplam dört yarışmacının birbirlerine rakip olacakları yarışmada, yarışmacılar bir hafta boyunca kitle iletişim araçlarından uzak olarak süper lüks bir villada kalacaklar. Bu bir haftanın sonunda yarışmacılara Türkiye ve dünya gündemiyle ilgili 15 soru sorulacak. Sorulara en çok doğru cevabı veren yarışmacı yarışmanın galibi olacak ve hediyeler kazanacak.
Kanal D / 23.30


Türk şiirinin meseleleri üzerine...

Hilmi Yavuz'un hazırlayıp sunduğu, şiirde dil ve estetiğin tartışıldığı 'Şiir... Her Zaman' adlı programın bu haftaki konuğu şair ve yazar İhsan Deniz. Hilmi Yavuz, İhsan Deniz'le, şairin son kitabı "Hurûfî Melâl" ekseninde Türk şiirinin meselelerini konuşacak.
TRT 2 / 12.40


Drejanlılar yasak yaylalarda

Yönetmenliğini Gani Rüzgar Şavat'nın yaptığı Dumanlı Yol'da Azad'ın hikayesi devam ediyor. Azad'ın hastaneden çıkmasıyla küçük Haney'in kaybolması bir rastlantı değildir. Fakat Haney'in bulunmasıyla Töre ile Azad'ın dünyası kararır. Çünkü küçük Haney Töre'nin kucağında can vermiştir. Drejanlılar Küçük Haney'in sırrından habersiz olarak Azad'ın hastaneden çıkmasıyla yasak yaylalara çıkarlar. Şero bu olaya karşı bölgenin tanınmış avukatlarını devreye sokar. Ancak göçe engel olamaz. Azad'a karşı Sarı Yusuf'u kaçırır. Azad, bu olayı duyunca Yusuf'u kurtarmak için Şero'nun peşine düşer.
Kanal 7 / 21.15

 
Dumlupınar'a hüzünlü dönüş
Türk denizaltıcılık tarihinin en acı kazasının hikayesinin anlatıldığı Dumlupınar Belgeseli ikinci bölümüyle ekranda. Belgeselin, "Dumlupınar'a Dönüş" isimli bölümünde, 18-30 Mart 2003 tarihlerinde Çanakkale'de gerçekleştirilen Dumlupınar sualtı araştırmasının sonuçları ve sualtı robot kamera sistemi ile batıktan alınan çarpıcı görüntüler yer alıyor.
Savaş Karakaş ve ekibinin hazırladığı belgeselde, 90 metrede yatan denizaltıya araştırma ekibinin yaptığı dalışın görüntüleri, batan denizaltının içerisinde sağ kalan 22 denizcinin kurtarılmayı beklerken son nefeslerini verdikleri bölme, Naboland'ın açtığı yara, kurtarma çalışmalarında kopan denizaltı şamandırasının telefon kablosu ekrana taşınacak.
Cnn Türk / 22.15

Birbirinden ilginç fantastik hikayeler
Kanal 7, yaz döneminde yepyeni bir diziyi izleyenlerinin beğenisine sunuyor. Yayınlandığı yıllarda izleyiciden büyük beğeni toplayan Alaca Karanlık Kuşağı adlı dizi yeni bölümleriyle ekrana geliyor. Bilim-kurgu türünün efsane ismi Rod Sterling'in bu unutulmaz eserinde anlatıcı rolünü Forest Whitaker üstleniyor. Dizi, birçok farklı türü içinde barındıran ilginç ve fantastik hikayeler anlatarak, izleyicileri rüya ile gerçeğin birbirine karıştığı gizemli bir dünyaya davet ediyor. Dizide anlatıcı rolünü Forest Whitaker üstlenmiş. Ünlü film stüdyosu Warner Bros'un 2002 yapımı olan Alaca Karanlık Kuşağı, birbirinden nefes kesici yirmi iki bölümden oluşuyor.
Kanal 7 / 22.30

Bir sanatçının inişli çıkışlı yılları
Mustafa Yürekli'nin hazırlayıp sunduğu Yaşamak Dediğin adlı belgesel programında Huri Sapan'ın hikayesi geliyor ekranlara. Adana'daki gazinolarda başlayan sanatçılık hayatına İstanbul'da devam eden, başından üç evlilik geçen, 50'nin üzerinde kaseti çıkan sanatçının inişli çıkışlı hayat öyküsü programda...
Kanal 7 / 17.15
6 Temmuz 2003
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED