|

Bingöl’de yük treninin vagonları raydan çıktı-Bingöl yerel haber

Bingöl’ün Genç ilçesinde yük treninin 5 vagonu raydan çıkarken, 1’i devrildi.

Yeni Şafak
19:03 - 19/06/2017 Pazartesi
Güncelleme: 19:22 - 19/06/2017 Pazartesi
IHA
Bingöl’de yük treninin vagonları raydan çıktı
Bingöl’de yük treninin vagonları raydan çıktı

Bingöl’ün Genç ilçesinde yük treninin 5 vagonu raydan çıkarken, 1’i devrildi. Olay, Bingöl’ün Genç ilçesi Çaytepe köyü Dik istasyonu mevkisinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Bitlis’in Tatvan ilçesinden Elazığ’a giden 5325 sayılı yük treninin 5 vagonu raydan çıktı. Raydan çıkan vagonlardan biri devrildi. Ölen ya da yaralanın olmadığı olayda devrilen vagonun kaldırılması için çalışmalar sürüyor.

Bingöl’e 14 milyon lira sel ödeneği

Maliye Bakanlığı, Bingöl’de yaşanan sel felaketinin izlerinin silinmesi amacıyla İl Özel İdaresi ve Bingöl Belediyesine toplamda 14 milyon 80 bin TL ödenek gönderdi.Bingöl Valiliği, 13 Nisan 2017 tarihinde yaşanan ve kentte 18 milyon lira zarara yol açan sel felaketinin izlerinin silinmesi için Maliye Bakanlığından ödenek gönderildiğini bildirdi.Açıklamada, “İlimizde meydana gelen sel afeti nedeniyle yıkılan Vali Şişmantürk köprüsü ile İl Özel İdaresi sınırları içerisindeki alt yapı hasarlarını gidermek amacıyla Maliye Bakanlığından ödenek talebinde bulunulmuş, Bingöl İl Özel İdaresi için 7 milyon Bingöl Belediyesi için 7 milyon 8 bin TL olmak üzere toplamda 14 milyon 80 bin TL ödenek temin edilmiştir” denildi.Bingöl’de, 13 Nisan Perşembe akşamı yaşanan sel felaketi, eski Çapakçur Köprüsü, yaya köprüsü, acil servis yolu ve vadi yamacında bulunan çay bahçesinin yıkılmasına, birçok ev ve ahırın sular altında kalmasına, bir evin tamamen kullanılamaz hale gelmesine, 80 hayvan telefine, 15 aracın maddi hasar görmesine ve yüzlerce ağacın devrilmesine sebep olmuştu.

Bingöl’de bayram öncesi denetim

Bingöl’de Ramazan Bayramı öncesi denetimler yoğunlaştırdı.Bingöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların güven içerisinde alışveriş yapmalarını sağlamak amacıyla Ramazan ayında yoğunlaştırdığı denetimleri bayram öncesi de arttırdı. Özellikle şekerleme, et, süt ve unlu mamul üreten iş yerlerini sıkı denetime alan ekipler, vatandaşları da merdiven altın ürünlerden uzak durması konusunda uyardı.İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Yıldırım, "Ramazan ayında başlayan gıda denetimleri, bayramının yaklaşmasıyla yoğunlaştırıldı. Alışveriş yoğunluğunun başladığı bu günlerde ekiplerimiz gıda denetimlerini titizlikte yürütüyor”dedi.Bingöl Belediye tarafından yapılan açıklamada ise, zabıta ekiplerinin denetimlerde, özellikle hijyen koşulları, ürünlerin son kullanma tarihi, ruhsat, vergi levhası, çalışanların temizliği, gramaj, kılık kıyafet temizliğine dikkat ettiği bildirildi.Ekiplerin, gıda üretim yasasına uygun hareket etmeyen iş yerleri ve imalathanelere uyarıda bulunduğu belirtilen açıklamada, hijyenik şartlarına uymayan iş yerlerine müsamaha gösterilmeyeceğinin altı çizildi.


#Bingöl
#Tren
#kaza
#raydan çıkma
7 yıl önce