|

10 milyar dolarlık yeni banka kuruluyor

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Topkapı Müzesi’nin restorasyonu tamamlanan bölümlerinin açılış töreninde konuştu. Gelecek kuşaklara çağrıda bulunan Erdoğan Vakfılar Genel Müdürlüğü’nün bir katılım bankası kurması yönünde çalışmalar olduğunu açıkladı.

12:00 - 12/01/2015 Pazartesi
Güncelleme: 12:10 - 12/01/2015 Pazartesi
IHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Topkapı Müzesi’nin restorasyonu tamamlanan bölümlerinin açılış töreninde konuştu. Gelecek kuşaklara çağrıda bulunan Erdoğan , "Geçmişine sahip çıkamayan geleceğini inşa edemez. 5 bine yakın eser bugünümüze kazandırıldı. Nerede hangi tarihi eser varsa bunları bugüne, yarınlara kazandıracağız" dedi.


“VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KATILIM BANKASI KURACAK”

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün bir katılım bankası kurması konusunda çalışmaları olduğunu da açıklayan Erdoğan, “Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün Vakıfbank’taki hissesini geri almak suretiyle burayı katılım bankası haline getirme düşüncemiz var. Vakfılar Genel Müdürlüğü'nün Katılım Bankası'nı kurması ile birlikte inanıyorum ki kendi yıllık karından belli kısmını bütün vakfı eserlere ayırması, bu eserlerin restorasyonunda kullanması, diğer taraftan burslarla kredilerle aynen ecdadımızın vakıf medeniyetimizi çok daha güçlendireceğine inandığım bir anlayış. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün Vakıfbank’taki hissesi yüzde 60. Bugünkü rakamla 10 milyar doları aşıyor. Uluslararası camiada da katılım bankaları arasında öne çıkacağına inanıyorum. İnşallah bunu biran önce hayata geçirmek suretiyle, ki şu anda mecliste bu konu, inanıyorum Vakıflar Genel Müdürlüğü çok daha güçlü hale gelecektir" dedi.

#Cumhurbaşkanı
#Tayyip Erdoğan
#Topkapı Müzesi
#Vakıflar Genel Müdürlüğü
#katılım bankası
9 yıl önce