|

12. adam yere serildi

5 Mayıs 2000'den bu yana Kadıköy tartışılmaz üstünlüğü ve efsanesi bir Avrupa maçında tarih oldu. "Seri" diye diye yere serilen F.Bahçe'yi taraftar da kurtaramadı.

Yeni Şafak
00:00 - 19/09/2001 Çarşamba
Güncelleme: 14:54 - 29/09/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Kadıköy'de 5 Mayıs 2000 tarihinde Gençlerbirliği'ne 3-1 yenildiği maçın sonrasında lig, kupa ve Avrupa maçlarında başlayan galibiyetler serisi dün gece sona erdi. Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynadığı 21 lig maçını kazanma başarısı gösteren Fenerbahçe'yi daha farklı bir yenilgiden kalecisi Rüştü kurtardı. Sarı-Lacivertliler'in Kadıköy'deki efsanesi Avrupa'nın dev takımlarından Barcelona tarafından tarihe gönderildi ve "Şampiyon"un serisi sadece Türk takımlarına karşı geçerliliğini koruyor.



Telafisi mümkün


Teknik direktör Mustafa Denizli, grupta oynanan diğer maça dikkati çekerek herkesin birbirini yenebileceğini belirtti ve dünkü mağlubiyetin kendilerini yollarından alıkoyamayacağını söyledi. Mustafa Denizli "Barcelona tahminimizden daha iyi oynadı, biz de tahminimizden kötüydük. İkinci yarı skor olarak olmasa bile oyun olarak dengeyi kurmaya çalıştık. Ama takım hataları yaptık ve Barcelona'ya yenildik. Ama bu bir eleme maçı değil. Telafisi bir şekilde var" dedi.



#UEFA Şampiyonlar Ligi
#Fenerbahçe
#Mustafa Denizli
#Barcelona
23 yıl önce