|

Alman basını Türkiye'ye geldiği için Merkel'i topa tuttu

Almanya Şansölyesi Merkel, Suriye gündemiyle dün Türkiye'de Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu ile görüştü. Alman basını, Merkel'i Türkiye ziyaretinden dolayı topa tutarak, Merkel'in normal şartlarda böyle bir ziyaret yapmayacağını, ancak mülteci krizinden dolayı AB'nin Türkiye'ye mecbur olduğunu savundu.

Yeni Şafak
11:14 - 19/10/2015 Pazartesi
Güncelleme: 13:35 - 19/10/2015 Pazartesi
DHA

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in mülteci krizinin çözümüne ilişkin Türkiye'ye yaptığı günübirlik ziyaret, Alman basınında geniş yer buldu. Türkiye'yi 1 Kasım öncesi ziyaret eden Merkel'i topa tutan Alman basınından özetle, Merkel'in hata yaptığını iddia etti.



Welt Online: Erdoğan'ın Türkiye'si Avrupa'nın yeni tampon bölgesi


Die Welt gazetesi, “Seyahat kolaylıklarına ilişkin belirsiz vaatler ve AB müzakerelerinde yeni fasıl açılması durumu gizleyemez: Merkel Türkiye'ye sınır muhafızı rolü biçti" ifadelerini kullanarak yayınladığı haberinde “Suriye'de tampon bölge isteyen Türkiye, kendisi tampon bölge oldu" dedi.



Frankfurter Allgemeine Zeitung: Merkel'den Türkiye'ye para ve vize kolaylığı


"Başbakan Angela Merkel, Türkiye'nin mülteci krizinde AB ile daha sıkı çalışması karşılığında, vize kolaylığı ve mali yardım önerdi. Geri kabul anlaşması gereği, mültecilerin hızlı bir şekilde geri almasını talep etti."



Spiegel Online: Zor ziyaret, tartışmalı zamanlama


"Zor ziyaret, tartışmalı zamanlama: Normal bir zamanda böyle bir ziyareti kimse düşünemezdi. Başbakan Angela Merkel, Türkiye'de parlamento seçimlerine iki hafta kala İstanbul'a giderek, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. Türkiye'ye daha çok para, vize kolaylığı ve AB müzakerelerinde yeni ivme önerildi."



#almanya
#merkel
#merkel türkiye ziyareti
9 yıl önce