|

AÖF yeni kayıt işlemleri - Anadolu Üniversitesi 2016-2017 AÖF yeni kayıt tarihleri

AÖF yeni kayıt işlemleri hakkındaki açıklamaları haberimizden görebilirsiniz. Anadolu Üniversitesi AÖF 2016-2017 yeni kayıt tarihlerini buradan sizlerle paylaşıyoruz. ÖSYM yerleştirme sonuçlarının ardından öğrenciler üniversitelere kayıt yapmaya devam ediyor. AÖF'e ilk defa kayıt yaptıracak olan öğrenciler haberimizden yeni kayıt işlemlerini ve tarihlerini görebilirler. İşte tüm detaylar.

Yeni Şafak
21:49 - 16/08/2016 Salı
Güncelleme: 19:57 - 16/08/2016 Salı
Diğer
AÖF

yeni kayıt işlemleri nasıl yapılır? AÖF yeni kayıt tarihleri ne zaman? İşte merak edilen bu soruların yanıtını sizler için haberimizde verdik. Anadolu Üniversitesi'nin belirlemiş olduğu AÖF 2016-2017 yeni kayıt tarihleri açıklandı. AÖF'e kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler tüm tarihleri haberimizden görebilirler. AÖF kayıtları için gerekli olan belgeleri buradan öğrenebilirsiniz.



işlemleri için tıklayınız



2016‒2017 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA ÜNİVERSİTEMİZE İLK KEZ KAYIT YAPTIRACAK ÖĞRENCİLERİN YAPMASI GEREKEN İŞLEMLER


1- Cari Hizmet Maliyetine Öğrenci Katkı Payı ödemeyecek Öğrenciler ve Öğrenim Ücreti Ödeyecek Öğrenciler öğrenim ücreti ödedikten sonra İnternet üzerinden T.C. kimlik numaraları ile https://www.anadolu.edu.tr/ogrenci-isleri/orgun-web-islemleri/ogrenci-bilgi-sistemi web sayfasındaki “Öğrenci Bilgi Sistemi”ne (https://ogr.anadolu.edu.tr) girerek, sağ üst köşedeki “Yeni Kayıt Bilgi Formu” menüsünden “Yeni Kayıt İşlemleri”ne girerek Hazırlık Sınıfı (zorunlu hazırlık sınıfı olan programlar hariç) okuyup okumayacağını seçmesi ve “Öğrenci Bilgi Formu”nu doldurması gerekmektedir. Öğrenciler doldurdukları “Öğrenci Bilgi Formu”ndan iki nüsha çıktı alarak imzalayıp, kayıt evrakları ile birlikte kayıt olduğu birimin Öğrenci İşleri Birimine teslim edeceklerdir. Kesin kayıt işleminden önce öğrenciler, aynı web sayfasında bulunan “Muafiyet Ders Seçimi” menüsünden “Ders Seç” seçeneğini seçerek, muafiyet sınavına gireceği dersleri (“Temel Bilgisayar” ve “Zorunlu Yabancı Dil”) belirleyeceklerdir. E-Kayıt yaptıran öğrenciler ise aynı adrese kullanıcı kodu ve şifreleri ile giriş yaparak muafiyet sınavına gireceği dersleri seçebilecektir.



Kullanıcı kodu olmayan öğrenciler kullanıcı kodu yerine TCKNO yazıp şifrelerini boş bırakarak sisteme girebileceklerdir. Bu işlemi bulunduğu yerde yapamayan öğrenciler, kayıt anında Kayıt Bürosunda hazırlanan bilgisayar laboratuvarında yapabileceklerdir. Birim tarafından kayıt onayı verilen öğrenciler, kayıt oldukları bölüm/programın I. yarıyıl ders listesini, kullanıcı kodu ve öğrenci şifresini Öğrenci İşleri Biriminden teslim alacaktır (Şifrenizi asla kaybetmeyiniz ve başkalarıyla paylaşmayınız.).Bunun dışında öğrencilerin, gerekli belgeleri almak üzere mutlaka Öğrenci İşleri Birimine başvurmaları gerekmektedir.



2- Öğrenci numaranız T.C. kimlik numaranızdır (T.C. kimlik numaranızı kontrol ediniz, yanlış yazılmış ise Öğrenci İşleri Birimine başvurunuz.).



3- Kayıt Büronuzdan, “Öğrenci Bilgi Formu”nuzu ve kayıt için gerekli olan tüm belgelerinizi teslim ederek kaydınızın yapıldığını gösteren “Öğrenci Belgenizi” alınız (Öğrenci Belgesinin bir nüshasını mutlaka yanınızda bulundurunuz. Öğrenci kimlik kartınız hazırlanıncaya kadar Üniversiteye girişte görevlilere bu belgeyi göstermek zorundasınız.).



4- Aile fertlerinin herhangi birinin üzerinden sağlık hizmetinden yararlanıyorsanız kayıt onayından sonra alacağınız “Öğrenci Belgesi”ni Sosyal Güvenlik Kurumuna vererek aktivasyon işleminizi gerçekleştirmeniz gerekmektedir.



5- İkamet adres bilgilerinizde değişiklik olması hâlinde ivedilikle Öğrenci İşleri Biriminize başvurarak değişikliği bildiriniz. Bildirdiğiniz adres yasal tebligat adresiniz olarak kabul edilecektir. Aksi halde adresinize ulaşmayan posta gönderilerinden Üniversitemiz sorumlu olmayacaktır.



6- Bilgi formundaki “cep telefonu” alanı, Üniversitemizin güncel haberleri, önemli duyuruları ve gerektiğinde İnternet hesabı şifrenizin SMS ile size gönderileceği numaradır. Lütfen numaranızı bu doğrultuda giriniz.



AÖF 2016‒2017 ÖĞRETİM YILI KESİN KAYIT DUYURUSU


Üniversitemize bağlı örgün eğitim yapan Fakültelere/Yüksekokullara ÖSYS, DGS ve Türkiye Burslus öğrencilerin kesin kayıtları 15‒19 Ağustos 2016 tarihleri arasında Yunus Emre Kampüsünde ilgili fakülte veya yüksekokullarda kayıt bürolarında mesai saatleri (09:00 ‒ 17:00) içinde yapılacaktır [Mühendislik Fakültesi, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi ile Spor Bilimleri Fakültesine yerleştirilen adayların kayıtları Muttalip Mevkiinde İki Eylül Kampüsünde; Porsuk Meslek Yüksekokulu ve Ulaştırma Meslek Yüksekokuluna yerleştirilen adayların kayıtları Basın Şehitleri Caddesinde (TÜLOMSAŞ yakınında) kendi binasında yapılacaktır.].



KESİN KAYIT İÇİN İSTENEN BELGELER


1) Adayın 2016-ÖSYS Sonuç Belgesi (Sonuç Belgesi ÖSYM'nin İnternet sayfasından birim tarafından alınacaktır.).



2) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi (Başarı belgesi mezuniyet belgesi yerine kullanılamaz.). Ek puandan yararlanarak ya da Sınavsız Geçişle yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmi belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmış olmalıdır.).



3) Adayın T.C. Kimlik numaralı nüfus cüzdanı fotokopisi



4) Adayın ikametgahı ile ilgili beyanı



5) Erkek adayların askerlik durumu ile ilgili yazılı beyanları



6) 12 adet (4,5×6,0 cm) boyutunda renkli fotoğraf



7) Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Programına kayıt için tam teşekküllü resmi bir hastaneden konuşma, işitme ve görme özürü olmadığını belgeleyen rapor alınması gerekir.



8) Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği (UOLP-SUNY Cortland), İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat (UOLP-SUNY Cortland) ve İşletme (UOLP-SUNY Empire State College) programlarına yerleştirilen öğrencilerden, kayıt anında ÖSYS Kılavuzunda belirtilen TOEFL puanını aldığını belgeleyenler doğrudan lisans öğrenimine başlayabileceklerdir. Belirtilen puanları alabilecek derecede İngilizce dil bilgisine sahip olanların en kısa zamanda TOEFL sınavına girmeleri önerilir. Öğrenciler, bir yıl yoğunlaştırılmış İngilizce eğitiminden sonra, uluslararası ortak lisans programına başlamadan önce yeniden TOEFL sınavına girip belirtilen puanı almak zorundadır. Öğrencilere TOEFL koşulunu sağlamaları için en fazla iki yıl süre verilir.



Edebiyat Fakültesi Sosyoloji İngilizce (UOLP-SUNY Albany), Fen Fakültesi Biyoloji İngilizce (UOLPSUNY Albany), Fen Fakültesi Kimya İngilizce (UOLP-SUNY Albany) programlarına yerleştirilen öğrencilerden, kayıt anında ÖSYS Kılavuzunda belirtilen TOEFL veya IELTS sınavından yeterli puanı aldığını belgeleyenler doğrudan lisans öğrenimine başlayabileceklerdir. Gerekli yabancı dil puanına sahip olmayan öğrenciler Anadolu Üniversitesi tarafından verilen bir yıllık İngilizce hazırlık programına devam edeceklerdir (Ayrıntılı bilgi için ÖSYS Klavuzu Bk. 890 no'lu koşul).



9) Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi:



Pilotaj Bölümüne kesin kayıt için; aday öğrencilerin 06/06/2006 tarihli ve 26190 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan “Uçak Pilotu Lisans Yönetmeliği (SHY–1)”nin 24. maddesinde belirtilen öğrenci pilot lisansı için müracaatlarda öngörülen koşulları sağlaması gerekmektedir. Adayın; Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) veya SHGM tarafından yetkilendirilen havacılık tıp merkezleri tarafından düzenlenmiş, geçerli tek pilota sertifikalı uçaklarda sorumlu pilot olarak uçmasına engel kısıtlama bulunmayan 1 inci sınıf “Sağlık Sertifikası” sahibi olması, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yetkilendirilmiş sağlık kurumlarından sağlık durumlarının uçuşa uygun olduğuna dair alınmış rapor sahibi olması ve pilot olmasına engel Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmadığını gösterir belgeye sahip olması gerekir (ÖSYS Kılavuzu 49 ve 210 no'lu koşullar gereğince).



Hava Trafik Kontrol Bölümünde kesin kayıt için; aday öğrencilerin tam teşekküllü hastanelerden alınacak olan, mesleği yapmasına engel bir sağlık probleminin olmadığını gösteren (özellikle görme, işitme ve konuşma problemi vb.) ICAO-Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı'nın 1. Ekinin, 3. Sınıfına veya JAR FCL 1. Sınıfa göre alınmış “Sağlık Raporu” olması gerekir (ÖSYS Kılavuzu 49 no'lu ve “Özel Yetenek Sınavı” koşulları gereğince).



Elektrik ve Elektroniği ve Uçak Gövde-Motor Bakım Bölümlerine kesin kayıt için; aday öğrencilerin Üniversitenin önereceği ve/veya tam teşekküllü resmî bir hastaneden, görme ve renk ayırma kabiliyetinin kaybolmadığının, eğitim süresince ve daha sonrasında bu mesleği yürütmeyi engelleyecek fiziki ve ruhsal engeli olmadığını belgeleyen “Heyet Raporu” olması gerekir. (ÖSYS Kılavuzu 49 ve 831 no'lu koşullar gereğince). Bu sağlık koşullarını sağlamayanların kayıtları yapılmayacaktır.



ii) Havacılık Yönetimi Bölümüne kesin kayıt için; aday öğrencilerin mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden sağlık raporu alması gerekir (işitme kaybı/eksikliği, görme kaybı/eksikliği vb.) (ÖSYS Kılavuzu 49 no'lu koşul gereğince).



iii) Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesinin tüm bölümleri için aday öğrencilerin (ÖSYS Kılavuzu 41 no'lu koşul gereğince) “Sabıka Kaydı Olmadığını Gösterir” yazılı beyanda bulunması ve havalimanı giriş kartı almasına engel oluşturacak herhangi bir Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmadığını gösterir belgeye sahip olması gerekir (ÖSYS Kılavuzu 49 no'lu koşul gereğince).



10) Engelliler Entegre Yüksekokuluna kesin kayıt için; her iki kulakta sensorineural işitme kaybı olduğunu ve iyi işiten kulakta en az 50 desibel işitme kaybı olduğunu gösteren “Sağlık Kurulu Raporu” alınması gerekir.



11) Spor Bilimleri Fakültesi; Spor Yöneticiliği Bölümüne kesin kayıt için; tam teşekküllü resmî bir hastaneden bu mesleği yürütmeyi engelleyecek fiziki, ruhsal ve bedensel engeli olmadığını belgeleyen “Heyet Raporu” alınması gerekir.



12) Ulaştırma Meslek Yüksekokulu Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programına; 2016-2017 öğretim yılında kayıt hakkı kazanmış adayların, kayıt yaptırmaya gelirken aşağıdaki hususlara dikkat etmeleri gerekir:



a) “2016-ÖSYS TERCİH KILAVUZU'NDA yer alan Yükseköğretim Programlarının Koşul ve Açıklamalar”ının 762. maddesinde belirtilen koşullara uygun olmak üzere adayların, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün yetkilendirmiş olduğu hastanelerden “Uçuşa Uygunluk Raporu” getirmeleri zorunludur.



b) 15-19 Ağustos 2016 tarihleri arasında kayıt yaptırmaya gelen adayların 2016-ÖSYS TERCİH KILAVUZU'NDA yer alan Yükseköğretim Programlarının Koşul ve Açıklamalar”ının 762. maddesinde belirtilen koşullara uygun olmak üzere yaş, boy, ağırlık, gibi fiziksel özellikleri ile ilgili olarak yapılacak mülakattan, olumlu not almaları hâlinde kesin kayıtları yapılacaktır.



c) 2016-ÖSYS TERCİH KILAVUZU'NDA yer alan Yükseköğretim Programlarının Koşul ve Açıklamalar”ının 46. maddesinde belirtilen koşullara uygun olmak üzere adayların, 1 yıl süreli isteğe bağlı İngilizce Hazırlık Programına devam etmek isteyip istemedikleri hususunda karar vermeleri istenecektir.



13) Sağlık Bilimleri Fakültesi Dil ve Konuşma Terapisi Programına kesin kayıt için; tam teşekküllü resmî bir hastaneden bu mesleği yürütmeyi engelleyecek derecede konuşma (aksan ve şive hariç, pelteklik, telaffuz, ortodontik bozukluk, kekemelik ve tutukluk), işitme, görme veya ruhsal engeli olmadığını belgeleyen “Sağlık Raporu” almaları gerekmektedir.



14) i) Cari Hizmet Maliyetine Öğrenci Katkı Payı ödemeyecek aday öğrenciler İnternette “Öğrenci Bilgi Sistemine (https://ogr.anadolu.edu.tr)” girerek, sağ üst köşedeki “Yeni Kayıt Bilgi Formu” menüsünden Yeni Kayıt İşlemlerinden, T.C. kimlik numarası ile "Öğrenci Bilgi Formu”nu dolduracaklardır. Adaylar, kayıt için ilan edilen tarihleri aşmayacak şekilde işlemlerini yaptıracak ve diğer belgelerle birlikte kayıt yaptıracakları fakülte/yüksekokula teslim edeceklerdir.



ii) Öğrenim ücreti ödeyecek aday öğrenciler, öğrenim ücreti tutarını bulundukları il veya ilçelerdeki Vakıfbank şubelerinden ödeyebileceklerdir. İnternette “Öğrenci Bilgi Sistemine (https://ogr.anadolu.edu.tr)” girerek, sağ üst köşedeki “Yeni Kayıt Bilgi Formu” menüsündeki “Yeni Kayıt İşlemleri”nden, T.C. Kimlik Numarası ile "Öğrenci Bilgi Formu”nu dolduracaklardır.



Adaylar, kayıt için ilan edilen tarihleri aşmayacak şekilde işlemlerini yapacak/yaptıracak ve diğer belgelerle birlikte, banka dekontunu da kayıt yaptıracağı fakülte/yüksekokula teslim edeceklerdir.



15) Adaylar daha önce öğrenim gördükleri Yükseköğretim Kurumlarında başarılı oldukları dersler için kredi ve not transferi talebinde bulunabilirler. Bu durumda bulunan adayların, bir dilekçe ile birlikte kredi transferine esas oluşturabilecek belgeleri kesin kayıt yaptırdığı ilk iki hafta içinde kayıtlı olduğu birime vermeleri gerekir.



KAYITLA İLGİLİ ÖNEMLİ NOTLAR


1- Adayın kayıt için bizzat başvurması (elektronik kayıt hariç) gerekmektedir. Posta ile kayıt yapılmaz.



2- Kayıt için istenen belgelerin onaysız sureti veya fotokopisi kabul edilmez.



3- Belgeler eksik ise kayıt yapılmaz.



4- Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemez.



5- Gerçeğe aykırı beyanda bulunarak kayıt yaptıran aday hakkında yasal işlem yapılacaktır.



NOT: • Açıköğretim sistemiyle eğitim veren AÇIKÖĞRETİM, İKTİSAT ve İŞLETME FAKÜLTELERİNİN programlarını kazanan adayların kesin kayıtları 25 Ağustos‒03 Eylül 2016 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıtla ilgili duyuru “http://www.anadolu.edu.tr” adresinden ilan edilecektir.


Yeni Kayıt


En Az Lise veya Dengi Okul Mezunu Olanlar İçin Yeni Kayıt


Anadolu Üniversitesinin merkezi açıköğretim sistemine göre öğretim yapan

Açıköğretim, İktisat

ve

İşletme Fakültelerinin

önlisans ve lisans programlarına Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ile öğrenci kabul edilmektedir.



YGS puan türlerinin en az birinden, 150 ve daha yukarı puan almış olanların Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sisteminin (ÖSYS) tercih işlemlerinde kontenjan dâhilinde bir programa yerleştirilmesi halinde kayıt hakkı kazanmaktadırlar.



Meslek Liselerinden Mezun Olanlar İçin Yeni Kayıt


Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olacakların/olanların istedikleri takdirde, bitirdikleri programın devamı niteliğinde veya buna yakın programların uygulandığı meslek yüksekokulları ile açıköğretim önlisans programlarına sınavsız olarak yerleştirilme işlemleri de yine ÖSYS başvuru ve tercih işlemleri kapsamında yapılmaktadır.



Bu nedenle mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından ve İmam Hatip Liselerinden mezun olacak/olan adayların Açıköğretim Fakültesinin önlisans programlarına sınavsız yerleştirilme işlemleri için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'ne (ÖSYM) başvurmaları gerekmektedir.



ÖSYM'nin

www.osym.gov.tr

internet adresinden 2016 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) başvuru işlemleri hakkında bilgi edinebilirsiniz.



Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerindeki önlisans ve lisans programlarına öğrenci alımı yapılan programlar şunlardır;



  1. Adalet
  2. Aşçılık
  3. Bankacılık ve Sigortacılık
  4. Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı
  5. Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri
    (Yeni)
  6. Çağrı Merkezi Hizmetleri
  7. Çocuk Gelişimi
  8. Dış Ticaret
  9. Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtımı
  10. Emlak ve Emlak Yönetimi
  11. Ev İdaresi
  12. Fotoğrafçılık ve Kameramanlık
  13. Halkla İlişkiler ve Tanıtım
  14. İlahiyat
  15. İnsan Kaynakları Yönetimi
  16. İşletme Yönetimi
  17. Kültürel Miras ve Turizm
  18. Laborant ve Veteriner Sağlık
  19. Lojistik
  20. Marka İletişimi
  21. Medya ve İletişim
  22. Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası
  23. Muhasebe ve Vergi Uygulamaları
  24. Özel Güvenlik ve Koruma
  25. Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi
  26. Radyo ve Televizyon Programcılığı
  27. Sağlık Kurumları İşletmeciliği
  28. Sosyal Hizmetler
  29. Spor Yönetimi
  30. Tarım
  31. Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik
  32. Turizm ve Otel İşletmeciliği
  33. Turizm ve Seyahat Hizmetleri
  34. Yaşlı Bakımı
  35. Yerel Yönetimler
  36. Web Tasarımı ve Kodlama
    (Yeni)



  1. Felsefe
  2. Halkla İlişkiler ve Reklamcılık
  3. Sağlık Yönetimi
  4. Sosyal Hizmet
  5. Sosyoloji
  6. Tarih
  7. Türk Dili ve Edebiyatı
  8. Yönetim Bilişim Sistemleri


  1. Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri
  2. İktisat
  3. Kamu Yönetimi
  4. Maliye
  5. Uluslararası İlişkiler


  1. Havacılık Yönetimi
  2. İşletme
  3. Konaklama İşletmeciliği
  4. Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi

ÖSYS ile Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin önlisans ve lisans programlarına yerleştirilen adayların kayıtları

ÖSYS Yeni Kayıt

ve

Ek Yerleştirme

kayıt türleri ile yapılmaktadır.





ÖSYS Yeni Kayıt

Adaylar,

http://aof.anadolu.edu.tr

adresinden

Türkiye Programları

bağlantısı “

ÖSYS Yeni Kayıt

” linkine tıklayarak internet başvurularını gerçekleştireceklerdir. Daha sonra kayıt için gerekli belgeleri hazırlayarak, banka ödemesini yaptıktan sonra AÖF Bürolarından kayıt işlemlerini tamamlayacaklardır.





ÖSYS Ek Yerleştirme

Adaylar,

http://aof.anadolu.edu.tr

adresinden

Türkiye Programları

bağlantısı “

ÖSYS Ek Yerleştirme

” linkine tıklayarak internet başvurularını gerçekleştireceklerdir. Daha sonra kayıt için gerekli belgeleri hazırlayarak, banka ödemesini yaptıktan sonra AÖF Bürolarından kayıt işlemlerini tamamlayacaklardır.



* ÖSYS Yeni Kayıt ve ÖSYS Ek Yerleştirme internet başvuru ve kayıt tarihleri, ÖSYS yerleştirme sonuçlarının açıklandığı tarihe bağlı olarak değişebilir.


AÖF yeni kayıt işlemleri hakkındaki açıklamaları haberimizden görebilirsiniz. Anadolu Üniversitesi AÖF 2016-2017 yeni kayıt tarihlerini buradan sizlerle paylaşıyoruz. ÖSYM yerleştirme sonuçlarının ardından öğrenciler üniversitelere kayıt yapmaya devam ediyor. AÖF'e ilk defa kayıt yaptıracak olan öğrenciler haberimizden yeni kayıt işlemlerini ve tarihlerini görebilirler. İşte tüm detaylar.


#AÖF
#Anadolu Üniversitesi
#Yeni kayıt
#AÖF kayıt tarihleri
#Açıköğretim
8 yıl önce