|

AÖL sınav giriş belgesi! Açık lise sınav yerleri! Açıköğretim Lisesi (AÖL)

AÖL sınav giriş yerleri belgesi bugün açıklandı! 18-19 Mart 2017 cumartesi ve pazar günleri yapılacak olan Açık Lise (AÖL) II. dönem sınav 'aolweb.aol.meb.gov.tr' adresinden erişime açıldı. 3 oturumda düzenlenecek olan AÖL sınavında 20'şer soru sorulacak. Açıköğretim lisesi sınavları lise diploması alıp üniversite sınavlarına giriş için büyük önem taşıyor. Bir öğrencinin sınavdan geçebilmesi için en az 45 puan 'Geçer' not alması gerekmektedir. İşte 2017 AÖL sınav giriş belgesi sorgulama ekranı...

Yeni Şafak
16:48 - 14/03/2017 Salı
Diğer
AÖL sınav giriş belgesi , Açık lise sınav giriş belgesi, 2017 AÖL sınav giriş yeri belgesi ekranı ile ilgili ayrıntılar haberimizde.
AÖL sınav giriş belgesi , Açık lise sınav giriş belgesi, 2017 AÖL sınav giriş yeri belgesi ekranı ile ilgili ayrıntılar haberimizde.
AÖL sınav giriş belgesi , Açık lise sınav giriş belgesi, 2017 AÖL sınav giriş yeri belgesi ekranı

ile ilgili ayrıntılar haberimizde. MEB sınav ve işlem takvimine göre bugün açıklanması beklenen

AÖL sınav giriş belgeleri

az önce MEB'in resmi web adresi üzerinden açıklandı.

Açık lise

ye girecek öğrenciler her testten yani her dersten toplamda 20'şer soruyu yanıtlayacaklar. Her soruya 5 puan verilmektedir. AÖL'de bir dersten geçmek için en az 9 soru yani buna karşılık 45 puan alınması gerekmektedir. Ayrıca sınavda 4 yanlış 1 doğruyu götürür uygulaması da bulunmuyor. 18-19 Mart 2017 günü yapılacak olan

AÖL sınavı giriş

yerlerinin yayımlanmasıyla, sınava girecek adaylar sınav günü öncesinde sınava girecekleri yerleri kontrol etmeleri kendileri için daha sağlıklı olacaktır. Sınava girecek adaylar,

http://aolweb.aol.meb.gov.tr/ogrenci_giris.aspx

adresinden öğrenci numaraları, şifre ve güvenlik kodunu girerek sınav giriş belgesi ekranına ulaşabilirler. Bazı nedenlerden dolayı örgün öğretim göremeyenler, Açıköğretim Fakültesi,

Açıköğretim Lisesi

ile alamadıkları eğitimleri alıyorlar ve daha sonra kaldıkları yerden eğitimlerine devam edebiliyorlar. 18 mart günü 2 oturum yapılacak. 19 mart günü ise tek oturumla düzenlenecek olan Açık Lise (

AÖL

) sınavına dair detaylar haberimizde. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan duyuruda, öğrencilerin sınav giriş belgesiyle belirtilen okulda ve salonda belirtilen saatte bulunması gerekiyor. Adaylar,

AÖL Sınav Giriş Belgesini

''Öğrenci Genel Bilgileri'' menüsü altında yer alan '' Sınav Giriş Belgesi'' ekranından seçerek yazdırabilirsiniz. Adayların sınav günü yanınızda Sınav Giriş Belgesi ile birlikte geçerli kimlik belgenizi (fotoğraflı nüfus cüzdanı, pasaport veya sürücü belgesinden herhangi birini) bulundurunuz. Bunun yanında Öğrenci Kimlik Kartınızın da yanınızda bulunmasında yarar vardır.






18 - 19 Mart 2017 tarihinde yapılacak olan 2016-2017 eğitim öğretim yılı II. Dönem sınav giriş yerleri belirlenmiştir.


Sınavlar 3 oturum şeklinde aşağıda belirtilen gün ve saatlerde yapılacaktır. Açık Öğretim Lisesi Sınav Giriş Belgesi (internetten sisteme girip alınacak), Fotoğraflı Nüfus Cüzdanı (ya da var ise ehliyet, pasaport) Açık Öğretim Lisesi Kimlik Kartı (zorunlu değil olması önerilir), Sınav günü yanınızda kurşun kalem ve silgi bulundurmayı unutmayınız. Öğrenciler, sınav sırasında cep telefonu, hesap makinesi, bilgisayar (diz üstü), kitap, ders notu, silah ve diğer öğrencileri rahatsız edecek hiçbir araç-gereç bulunduramazlar.



İşte 3 oturumun gün ve saatleri:


I. Oturum 18 Mart 2017 Cumartesi 09.30


II. Oturum 18 Mart 2017 Cumartesi 14.00


III. Oturum 19 Mart 2017 Pazar 09.30



AÖL SINAV SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?


Sınav sonuçlarınızı sisteme kullanıcı adınız ve şifreniz ile girip sınav sonuçları kısmından öğrenebilirsiniz. Dönem dersleri kısmından da önceki bütün sınav sonuçlarınızı öğrenebilirsiniz. Ayrıca Alo 147 çağrı merkezini arayarak da sınav sonuçlarınızı sorgulayabilirsiniz.



Sınavlarla ilgili yapılan komik gifler:
















ÖSYM'nin 09.45 kuralına "esneklik" çağrısı


Üniversiteye giriş sınavının ilk aşaması 2017 Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) saat 09.45'ten sonra gelen adayların sınav binalarına alınmaması uygulamasına "esneklik" getirilmesi çağrısında bulunuldu. ÖSYM'nin YGS ve LYS'ye girecek adayların binalara alımının sınav saatinden 15 dakika önce sonlandırılmasına ilişkin kararı, sınav başvurularından önce duyuruldu ve bu saatten sonra adayların sınava alınmayacağı konusunda uyarıda bulunuldu.



Ancak dünkü YGS'de 09.45'ten sonra gelen adayların sınav salonuna alınmamaları, kamuoyunda tartışmalara yol açtı.



Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, yaptığı açıklamada, disiplinli hareket edilmesinin, sınavların belli bir düzen içerisinde yapılmasının önemli olduğunu söyledi.



Selvi, bu konuda gerekli uyarıların ve hatırlatmaların yapıldığını ancak elde olmayan sebeplerle insanların gecikebileceğini dile getirdi.



Bu nedenle mağduriyetler yaşandığına dikkati çeken Selvi, sözlerini şöyle sürdürdü:



"Bu sınavlar hayati önem taşıyan sınavlar. Bir miktar esneklik konulmasının doğru olacağı kanaatindeyim. ÖSYM'nin bundan sonraki sınavlarda daha önceki yıllarda olduğu gibi esneklik göstermesini talep ediyoruz çünkü insanlar üzüldükten sonra bir kıymeti kalmıyor. Kişinin hatası olsa bile biraz toleranslı olunmasında fayda var. Önemli olan insanımızın sınava girerek hukuki, demokratik, kişisel hakkının korunması. Bu gençler, bir yıl kaybetti. Belki insan ömründe çok uzun olmayabilir ama bir yıl boyunca hazırlanan, sınava girmeyi ümit eden gencin kendi hatalarından da olsa bir kayba uğraması uygun değil.



Sınav başladıktan sonra önceden bir opsiyon tanınıyordu gecikmeler için. Birden bire 'Sınavdan 15 dakika öncesinde artık alınmıyor.' denmesi biraz ağır kaçtı. Sınav başlamadan önce kişi yetişmişse sınava alınmalı diye düşünüyoruz."



AÖL sınav giriş, AÖL sınav giriş yerleri belgesi ve açık lise sınav giriş yerleri sorgulama ekranı ve sınav dair tüm detayları haberimizde sizlerle paylaştık. En güncel eğitim haberlerini ve gündeme dair son dakika gelişmelerini yenisafak.com adresinden takip edebilirsiniz.





#AÖL
#AÖL sınavı
#Açık lise
#AÖL sınav giriş belgesi
#AÖL sınav giriş yeri
#2017 AÖL
#MEB
#ÖSYM
#Açıköğretim lisesi
7 yıl önce