|

Asgari ücret ne kadar olacak? Brüt ve net 2017 asgari ücret rakamları!

2017 yılı asgari ücret ne kadar olacak? Sendikaların 1600 TL asgari ücret talebi üzerine Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi açıklamalarda bulundu. Şuan net olarak 1300 TL olan asgari ücrete ne kadar zam yapılacağı ve 1600 TL olup olmayacağı tüm vatandaşlarımızı yakından ilgilendiriyor. İşte 2017 asgari ücret zammı ile ilgili ayrıntılar...

Yeni Şafak
13:43 - 14/11/2016 Pazartesi
Güncelleme: 10:58 - 14/11/2016 Pazartesi
Diğer

2017 Asgari ücret ne kadar olacak? Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren asgari ücret zammı ile ilgili son gelişmeler haberimizde. Sendikaların 2017 asgari ücret zammı net olarak 300 Türk Lirası. Son seçimlerde Ak Parti'nin seçim vaatleri arasında asgari ücretin 1300 TL olması vardı. Seçimleri kazanan AK Parti verdiği sözde durarak vadettiği zammı yaptı. Şimdide gözler 2017 asgari ücret zammına çevrildi. Denizli programı kapsamında asgari ücretle ilgili soruları cevaplayan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ekonominin realitelerini de unutmamak gerektiğini ifade etti.



Sendikaların asgari ücreti bin 600 lira olarak istemesiyle ilgili soruya ise Zeybekci, "Sendikalarımız tabii bunu talep edebilir. Bunda bir mahsur da yok, istemenin bir sonu yok ama ekonominin realitelerini de unutmamak lazım. Bir taraftan zeytini silkelerken dikkat etmek lazım, dalını budağını kırmamak lazım ki seneye zeytin verebilsin, alanı da korumak lazım. O anlamda şimdi Türk ekonomisi olarak bizim Türkiye olarak dikkat etmemiz gereken şey şu. Milli gelirine oranla dünyada en yüksek asgari ücret olan bir ülkedeyiz. Bundan şikayet etmek için söylemiyorum ama buna da dikkat etmemiz lazım. İstemenin sonu yok." yanıtını verdi.



Bakan Zeybekci, daha sonra Çameli Belediyesi ve inşaatı tamamlanan Devlet Hastanesi binasını gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bakan Zeybekci'nin ziyaretlerine Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, AK Parti Denizli milletvekilleri Şahin Tin ve Cahit Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti İl Başkanı Necip Filiz eşlik etti.



#Asgari ücret
#2017 asgari ücret
#Asgari ücret ne kadar olacak?
#Nihat Zeybekçi
#AK Parti
7 yıl önce