|

'Çağrı merkezleri sektörü 85 bin istihdama ulaştı'

Çağrı Merkezleri Derneği (ÇMD) Başkanı Metin Tarakçı, 4,45 milyar lira pazar değerine ve 85 bin kişilik istihdama ulaşan çağrı merkezi sektörünün, 50’ye yakın ilde yapılan yatırımlarla ekonomiye ve bölgesel kalkınmaya katkı sağlayan stratejik iş alanlarından biri olduğunu kaydetti.

Yeni Şafak
15:40 - 9/05/2017 Salı
Güncelleme: 15:43 - 9/05/2017 Salı
AA
Çağrı merkezi sektörü 4,45 milyar lira pazar değerine ve 85 bin kişilik istihdama ulaştı.
Çağrı merkezi sektörü 4,45 milyar lira pazar değerine ve 85 bin kişilik istihdama ulaştı.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Hizmetler Sektör Kurulu ve IMI Fuarcılık, Çağrı Merkezi Sektörü ile MÜSİAD temsilcileri arasında iletişim platformu oluşturmak amacıyla "Çağrı Merkezi Çalıştayı" düzenledi.

Burada bir sunum yapan Tarakçı, 4,45 milyar lira pazar değerine ve 85 bin kişilik istihdama ulaşan çağrı merkezi sektörünün ekonomiye destek verdiğini belirterek, "Çağrı merkezleri Türkiye'de 50’ye yakın ilde yapılan yatırımlarla ekonomiye ve bölgesel kalkınmaya katkı sağlayan stratejik iş alanlardan biri olarak öne çıkıyor." ifadelerini kullandı.

Sunumunda 2016 verilerine göre, finans ve telekomun, çağrı merkezleri sektörünün neredeyse yüzde 50’sini oluşturduğunu aktaran Tarakçı, "Çağrı merkezleri kadın istihdamında en önemli sektörler arasında yer alıyor. Müşteri temsilcilerinin yüzde 64’ü kadınlardan oluşuyor. Genç nüfusa istihdam olanağı sağlayan sektörde müşteri temsilcilerinin yaş ortalaması 25 seviyesinde, yabancı dilde hizmet veren müşteri temsilcisi sayısı 4 bine yakın." bilgilerini verdi.

MÜSİAD'ın potansiyeli anlatıldı

MÜSİAD Hizmetler Sektör Kurulu Başkanı Sertip Akşahin ise çağrı merkezi sektörünün Anadolu’da yaptığı yatırımları ve kadın ve engellileri istihdama dahil etme konusundaki katkılarını desteklediklerini ifade etti.

Akşahin, 11 bini aşan üyesiyle 60 bine yakın işletmeyi temsil eden ve yaklaşık 1 milyon 600 bin kişiye istihdam sağlayan MÜSİAD'ın potansiyel iş birliği olanaklarına dikkati çekti.

Katılımcıların takdiminin ardından MÜSİAD Hizmetler Sektör Kurulu Yönetim Kurulu Üyesi Nurdan Ertuğrul, MÜSİAD hakkında bilgilendirme yaptı.

Çağrı merkezlerinin fiziksel tasarımı konusunda bilgi veren MOD Tasarım Genel Müdürü Ercan Sicim de çağrı merkezlerinin fiziki tasarımı ve kurulumu konusunda anahtar teslim hizmet verme prensibi ile çalıştıklarını, her bütçe ve her metrekare için projelendirme, üretim ve kurulum gerçekleştirdiklerini kaydetti.





#Müsiad
#Çağrı merkezi
#İstihdam
7 yıl önce