|

e-okul veli bilgilendirme sistemi! e-okul karne notu durum belgesi!

2015-2016 eğitim ve öğretim yılı bugün sona erdi. E-okul veli bilgilendirme sistemi ile karne notu, devamsızlık gün sayısı ve takdir-teşekkür belgesi durumu sorgulama işlemlerini yapmak oldukça basit. Öğrencilerin velileri özellik karne notlarını e-okul VBS üzerinden görmek için giriş yapmak istiyorlar. e-okul giriş için haberimizdeki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Yeni Şafak
14:10 - 17/06/2016 Cuma
Güncelleme: 11:21 - 17/06/2016 Cuma
Diğer

e-okul veli bilgilendirme sistemi! e-okul karne notu durum belgesi!



Öğrencilerin okul içerisinde ki durumlarını, okulda yapılan sınavların sonuçları hakkında daha fazla bilgi edinmek için vatandaşlar için geliştirilen bu teknolojik sistemden yararlanabiliriz. Günümüzde yaygınlaşan teknolojik gelişmelerle bizler de çok çeşitli alanlarda merak ettiklerimizin yanıtını alabiliriz. Eğitim alanında da hizmete sunulan bu teknolojik gelişme beraberinde gelen internet kullanımı bizlere çok çeşitli alanlara yönelebilmekteyiz. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından eğitimde kalite ilkesi benimsenerek e-okul sistemi de daha da geliştirilmiştir. Milli Eğitim Bakanlığı kurumunun sunmuş olduğu bu e-okul sistemi sayesinde veliler de rahatlıkla okulda ki öğrencisi hakkında bilgi sahibi olabilir. Veliler bu e-okul sistemine aynı öğrencilerin giriş yaptığı gibi giriş yapabilirler. Şöyle ki vatandaşlar bu e-okul sistemi adı altında kolayca internet yardımı ile sisteme giriş yapabilirler. İnternet üzerinde kolayca ulaşımı bulunan e-okul sistemi vatandaşların oldukça aktif bir şekilde tercih ettiği yöntemlerden biridir. Çünkü çocuğunuzun okul numarası, T.C. kimlik numarası, sınıf şubesi ve de diğer gereken kimlik bilgileri e-okul için ilgili alana yazarak sadece birkaç tuş ile istediğiniz sonuca ulaşmış olursunuz. Bu noktada yapmanız gereken işlemlerin tamamı işte bu kadar kolay ve de basittir.





E KARNE


E Karne öğrencilerin karne notları ve karne bilgilerini Milli Eğitim Bakanlıgı tarafından e-okul sistemine de işlenmiş karne sonuçlarına online e-okul giriş ekranından öğrencilere ulaştırılmasını amaçlamaktadır. Okulların 2016 eğitim yılının 2. yarısının 17 haziran 2016 cuma gün bitecek olmasından dolayı öğrenciler 17 haziran 2016 tarihinde karnelerini alacaklar. Tatile erken çıkan ya da herhangi bir mazretelerinden dolayı karnelerini alamayan öğrenciler karne notlarını ,ders notlarını,çocugunuzun okulu geçip geçmediğini e okul sistemi üzerinden öğrenebilecekler.



OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK - YAZ TATİLİ NE ZAMAN BAŞLIYOR


Okullar ne zaman kapanacak sorusu Haziran ayının ilk haftalarını yaşadığımız bugünlerde en fazla merak edilen konular arasında yer aldı. 2015 - 2016 Milli Eğitim Bakanlığı eğitim takviminde belirtilen tarihe göre, ilk ve orta dereceli okulların karne tatiline giriş tarihi 17 Haziran 2016 cuma olarak belirtildi. Buna göre okullar yaz tatilin bu hafta Cuma günü girecek.



OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK


Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2016-2017 Eğitim yılı takvimine göre, 1. Kanat döneni 19 Eylül Pazartesi günü başlaycak ve 20 Ocak 2017 tarihinde sona erecek.



E-OKUL ŞİFRESİ NASIL ALINIR


E-Okul şifre almak işlemleri de bir kaç adımdan oluşmaktadır. Aşağıdaki adımları izleyereke-okul şifresi edinebilir ve sisteme giriş yapabilirsiniz.



E-okul veli bilgilendirme sistemine şu şekilde giriş yapabilirsiniz;



Başlangıç olarak,e-okul.meb.gov.tr adresine giriş yapınız.



Daha sonra karşınıza bir ekran gelecektir ve burada; 'Öğrenci T.C Kimlik No', 'Öğrenci Okul No' ve 'Resimdeki Rakamlar' şeklinde sıralanan bölümler bulunmaktadır.



Ardından, tüm bu alanları doldurduktan sonra en alt bölümde yer alan 'Giriş' seçeneğine tıkayınız.



Veliler bu şekilde e-okul veli bilgilendirme sistemine giriş yaptıktan sonra aşağıda belirtmiş olduğumuz öğrencilerle ilgili şu bilgilere ulaşabilirler;



  • Takdir, teşekkür belgesi gibi belgelerin bilgisi,
  • Gelişim raporları,
  • Devamsızlık durumu,
  • Sınav, proje ve davranış notları,
  • Karne notları.

2015-2016 eğitim ve öğretim yılı bugün sona erdi. E-okul veli bilgilendirme sistemi ile karne notu, devamsızlık gün sayısı ve takdir-teşekkür belgesi durumu sorgulama işlemlerini yapmak oldukça basit. Öğrencilerin velileri özellik karne notlarını e-okul VBS üzerinden görmek için giriş yapmak istiyorlar.





#e-okul
#e-okul veli bilgilendirme sistemi
#e-okul vbs
#Karne notu hesaplama
8 yıl önce