|

Egea ailesi genişliyor

Yüzde 70 yerli üretim olan ve Türk mühendisleri tarafından tasarlanan Egea ailesi genişliyor. Hatchback modelin üretimi de başladı. Koç Holding ve Tofaş Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç’un Egea için, “Dış ticaret fazlası ve istihdam ile ülkemize ve Türkiye otomotiv sanayisine önemli katma değer sağlayacak” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/04/2016 Çarşamba
Güncelleme: 00:36 - 13/04/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Tofaş, Egea ailesinin ikinci ürünü olan Hatchback modelinin üretimine başladı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Koç Holding ve Tofaş Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, Koç Holding CEO'su Levent Çakıroğlu ve Tofaş çalışanlarının da katıldığı törenle ilk Fiat Egea Hatchback üretim bandından indirildi.



TOFAŞ, HOLDİNGİN LOKOMOTİFİ


Törende konuşan Ömer M. Koç, “Koç Topluluğu'nun lokomotif şirketlerinden biri olan Tofaş, son yıllarda tarihi yatırımlar gerçekleştirerek en kuvvetli dönemini yaşıyor. Bugün üretimine başladığımız Egea Hathback ile bu başarının daha da ilerilere taşınacağına inanıyorum. 1 milyar dolarlık büyük bir yatırımla hayata geçirilen Egea ailesi kapsamında, 2023 yılına kadar 1.3 milyon adet üretim ve 10 milyar dolar ihracat hedefliyoruz" dedi.



ÖMER KOÇ İLK KEZ KONUŞTU


Ömer M. Koç, “Bugünün benim için ayrı bir önemi var. Tofaş'ta ilk kez sizlerle bir araya geliyor, buradan sizlere ilk defa hitap etmenin mutluluğunu yaşıyorum" dedi. Koç sözlerini şöyle sürdürdü: “Tofaş'ın yıllar içindeki gelişimi ve bugünkü uluslararası başarıları; Koç Grubu ve Fiat Chrysler Automobiles arasındaki 48 yıllık güçlü ortaklığın, karşılıklı güven ve işbirliğinin önemli bir göstergesidir. Tofaş son yıllarda gerçekleştirdiği 1,5 milyar doların üzerindeki yatırımı ile tüm ürün gamını yeniledi. Ve bugün 7 değişik marka için üretim yapan tek otomotiv şirketi oldu."



YERLİ VE AKILLI PROJE


Rahmetli abisi Mustafa Koç'un Egea'yı 'Akıllı proje' olarak nitelendirdiğinin altını çizen Ömer M. Koç, “Tofaş'ta son dönemlerin en önemli yatırımı elbette Egea projesidir. Bu vesileyle, beklenmedik bir şekilde aramızdan ayrılan sevgili Mustafa V. Koç'u, huzurunuzda saygı ve rahmetle anıyorum. Akıllı proje, çünkü Egea'yı hem iç pazardaki konumumuzu güçlendirecek hem de önemli ihracat potansiyeli yaratacak bir model ailesi olarak görüyordu" diye konuştu.



Hatchback modelin % 90'ı ihracata gidecek


Her aşamada, son derece üst düzey sorumluluk aldıklarını hatırlatan TOFAŞ CEO'su Cengiz Eroldu, “Egea Projesi ile Tofaş, ürün geliştirme ve Ar-Ge'de önemli aşamalar katetmiştir. Tofaş CEO'su Eroldu, Egea Model Ailesi ile 2016 yılında 100 bin adetin üzerinde araç ihraç edilmesini öngördüklerini belirtti. Model ailesi içinde ihracat atılımını Hatchback ile gerçekleştireceklerine dikkat çeken Eroldu “2016 yılında Egea Hatchback üretiminin yüzde 90'ını ihraç edeceğiz" dedi.



10 MİLYAR $'LIK İHRACAT İTHALATI HAFİFLETİR


Bakan Fikri Işık ise, “Egea Hatchback serisinin Tofaş için, ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye, otomotiv sektöründe, her geçen gün daha büyük bir küresel aktör haline geliyor. Sadece 2 hafta önce, Eskişehir'de, Ford'un yeni nesil Ecotorq motorunun seri üretimine başlamıştık. Şimdi de Bursa'da, Tofaş'ın Egea projesinde hatchback modellerin üretimine başlıyoruz. Yıllık 400 bin araç üretim kapasitesine sahip olan ve geçen yıl 278 bin araç üreten Tofaş, ülkemizin otomotiv sektöründe yakaladığı başarılarda önemli bir rol oynuyor. Tofaş, Egea projesiyle, 2023 yılına kadar 1,3 milyon adet araç üretmeyi ve 10 milyar dolar ihracat yapmayı hedefliyor” şeklinde konuştu


#Türk mühendisleri
#Egea
#Hatchback
8 yıl önce