|

Emeklilik tarihini açıkladı

İtalya ve dünya futbolunun yetiştirdiği en önemli kalecilerden yaşayan efsane İtalyan kaleci Gianluigi Buffon, futbolu bırakacağı tarihi açıkladı.

Yeni Şafak
10:34 - 26/01/2016 Tuesday
Güncelleme: 08:41 - 26/01/2016 Tuesday
Diğer

38 yaşındaki deneyimli file bekçisi, yaptığı açıklamada 40 yaşına kadar futbol oynamak istediğini belirterek 2018 Dünya Kupası'ndan sonra emekli olmak istediğini ifade etti.



Sporcope'da yer alan habere göre; Buffon yaptığı açıklamada, “Kendimi biraz zorlayacağım ama 40 yaşıma kadar oynamayı düşünüyorum. Dünya Kupası veda etmek için iyi olabilir.” ifadelerini kullandı. Buffon Juventus'un 11 maçlık galibiyet serisi ile ilgili de yorumda bulunarak, “En iyi zamanımızda bile 11 maçlık seri yakalayamamıştık. Bu çok önemli bir form durumu. Yine şampiyonluğun en önemli adayıyız.” şeklinde konuştu.



Takımın yıldızı Dybala'nın form durumu ile ilgili de konuşan Buffon Arjantinli'nin küçük bir kulüpten gelerek Juventus'ta yaptığı işlerin çok zor ulaşılacak bir kariyer olduğunu belirterek oyuncuyu çok beğendiğini ifade etti.



İtalyan kaleci Buffon 1995 yılında Parma'da profesyonel olduktan sonra 2001'de Juventus'a 49 milyon euro bonservis bedeli ile transfer olmuştu. 15 yıllık Juventus kariyerinde 7 lig şampiyonluğu, 2 İtalya Kupası, 6 Süper Kupa, 1 UEFA Avrupa Ligi'nin yanı sıra İtalya Milli Takımı ile 1 Dünya Kupası kaldırma başarısı göstermişti. 49 milyon euroluk bonservisi ile Buffon, hala tüm zamanların en pahalı kalecisi olarak anılmaya devam ediyor.



#Gianluigi Buffon
#italya
#emeklilik
8 years ago