|

Erdoğan İstanbul Havalimanı'nın yolcu kapasitesini açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Havalimanı'nın yolcu kapasitesinin 200 milyona çıkartılabileceğini açıkladı. Erdoğan, "Toplam 4 etaptan oluşan projenin açılışını yaptığımız ilk etabı yılda 90 milyon yolcu kapasitelidir. Bu kapasite tüm etaplar bittiğinde 150 milyona yükselecek, gerekirse 200 milyona çıkarılabilecektir" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
19:02 - 29/10/2018 Pazartesi
Güncelleme: 19:20 - 29/10/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
İstanbul Yeni Havalimanı
İstanbul Yeni Havalimanı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Havalimanı'nın açılış töreninde konuştu.


Erdoğan, "Toplam 4 etaptan oluşan projenin açılışını yaptığımız ilk etabı yılda 90 milyon yolcu kapasitelidir. Bu kapasite tüm etaplar bittiğinde 150 milyona yükselecek, gerekirse 200 milyona çıkarılabilecektir" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:
  • “Geçen bir televizyon kanalında bir tane kendini çok beğenen birisi ‘burası çöker’ diyor. Niye çökermiş. Burası çok yumuşak bir araziymiş. Yahu bu teknolojinin önünde yumuşak arazi mi var. Burada çakılan kazıklardan haberi var mı yok. İşte bu ileri teknolojinin elimize verdiği imkandır. Rabbimize hamdolsun. Bugün finansmanından inşasına kadar her boyutuyla dünyada eşine az rastlanır bu dev projeyi tamamladık ve ilk etabının resmi açılış törenini yapıyoruz. Toplam 4 etaptan oluşan projenin açılışını yaptığımız ilk etabı yılda 90 milyon yolcu kapasitelidir. Bu kapasite tüm etaplar bittiğinde 150 milyona yükselecek, gerekirse 200 milyona çıkartılabilecektir. Yaklaşık 76.5 milyon metrekarelik bir alana inşa edilen havalimanımız, toplamda 6 pisti, 2 milyon metrekarelik kapalı alanı, 6.5 milyon metrekare apron büyüklüğü, terminalleri arasında ulaşımı sağlayacak raylı sistemi, kapalı ve açık otoparkları, sosyal tesisleri ile gerçekten dev bir eserdir. Tüm etapları 2028’e kadar tamamlanması ön görülmektedir. Önümüzdeki 10 yıl boyunca bu havalimanımızı büyümeye devam edecekti. Kendi enerjisin üreten havalimanındaki hizmetler için 120 bin kişi görev yapacak. Her birim uluslararası standartların üzerinde son teknolojiye sahip şekilde tasarlanmıştır”
#Recep Tayyip Erdoğan
#Yeni Havalimanı
#Yolcu
#Kapasite
5 yıl önce