|

Erdoğan: Merkez mesajlardan nasibini almamış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkez Bankası'nın faiz indirim kararı hakkında konuştu. Erdoğan, "Bir defa bu indirimi yeterli bulmamız mümkün değil. merkez bankası verilen mesajlardan nasibini almış değil" dedi.

14:36 - 21/01/2015 Çarşamba
Güncelleme: 15:18 - 21/01/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bu indirimin yeterli olamayacağını söylerken olaya politika faizi açısından bakamamak lazım. Vatandaşı aldatmanın anlamı yok. Bu faizle yatırım yapmak mümkün değil. Bu faiz inmesi lazım ki girişimci yatırım yapabilsin. Bizim şu an 158 milyar dolar ihracatımız 170’e doğru tırmansın. Ne kadar ucuz üretim yapabilirsek iç piyasada da imkânlarımız artacaktır. 


Şu andaki açıklamayı asla kabul edilebilir bulmuyorum. Bazı arkadaşlarımız çok bilimsel açıklamalar da yaptı. Merkez bankası yaptıklarıyla eleştirilemez değildir, yanlış adımlar attıkça bu eleştirileri de alacaktır. Bu konuda cumhurbaşkanı olarak bu hassasiyeti sürdüreceğim. Sayın Başbakan başta olmak üzere ilgili arkadaşlarımla görüşmelerimi paylaşacağım. Canımı yakan konulardan biri de bu yüksek faiz uygulamasıdır.


Uluslararası bu alanda söz sahibi olanlar bile bu indirimin yeterli olmadığını, olamayacağını, çok daha fazla indirimin yapılabileceğini söylerken tabi olaya politika faizi açısından bakmamak lazım. Bir de bunların katları var. Bu katlardan da baktığınız zaman bu yapılanın pek bir işe yaramadığını görüyorsunuz."

 
#erdoğan
#merkez bankası
#faiz kararı
9 yıl önce